Μυροφορίδης στο gazzetta.gr: «Ο Απόλλων Σμύρνης, ναι, ήταν η "Μπαρτσελόνα"»

Μυροφορίδης στο gazzetta.gr: «Ο Απόλλων Σμύρνης, ναι, ήταν η "Μπαρτσελόνα"»

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης ετοιμάζεται να γράψει ιστορία πανηγυρίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή αήττητος! Ο Παύλος Μυροφορίδης, ο άνθρωπος που δημιούργησε την ομάδα «σίφουνα» κάνει τον απολογισμό της σεζόν στο gazzetta.gr, στέκεται στα κομβικά σημεία της σεζόν και στέκεται στο αύριο, ώστε να παραμείνει η ομάδα στη Super League. Εννοείται δεν δίστασε να μιλήσει για το μέλλον του και την πρόταση από τον Άρη.

Είναι ο τεχνικός διευθυντής που θα σου πάρει την ομάδα και ξέρεις ότι στο τέλος της σεζόν θα είσαι στη Super League. Όταν του δώσεις λευκή επιταγή, στην επιστρέφει με τη λέξη «άνοδος» να αναγράφεται με τεράστια γράμματα. Ο Παύλος Μυροφορίδης εκπλήρωσε την υπόσχεση που είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι μέσω του gazzetta.gr, οδηγώντας την «Ελαφρά Ταξιαρχία στην επιστροφή της στα σαλόνια και με την σεζόν να οδεύει στο τέλος της κάνει τον απολογισμό πάλι μέσω του gazzetta.gr.

Το... μυστικό της επιτυχίας, οι στιγμές αγωνίας, πότε είπε "ανεβήκαμε", το μέλλον του, η πρόταση από τον Άρη και το αύριο της ομάδας; Τί θα πρέπει να προσέξει ο Απόλλων για να μείνει στη Super League.

Ο Παύλος Μυροφορίδης ανοίγει τα χαρτιά του και δίνει οδηγίες... επιβίβασης στο τρένο που ετοιμάζεται να τερματίσει αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα.

Είχες πει ότι ο Απόλλων θα είναι μια ομάδα που θα γουστάρει ο κόσμος. Το πετύχατε αυτό;

«Μπορεί σε κάποια ματς να μην έμεινε ευχαριστημένος, αλλά δεν νομίζω ο κόσμος του Απόλλωνα να μην γούσταρε μια ομάδα που δεν έχει χάσει όλη την χρονιά. Αυτό που μετράει είναι το να είσαι από την αρχή της χρονιάς το αφεντικό και να το δείχνεις στην πράξη, γιατί στα λόγια μπορούμε όλοι να λέμε ό,τι θέλουμε. Άρα στην πράξη αποδείξαμε ότι πρέπει να μας γουστάρει ο κόσμος και νομίζω ότι μας γούσταρε κιόλας. Δώσαμε μόνο χαρά φέτος, επίτευγμα των παικτών και των προπονητών που δούλεψαν σ' αυτήν την ομάδα και του κύριου Σπανού και του κύριου Μάντζιου. Σίγουρα μπορούσαμε να είμαστε πολύ καλύτεροι, χωρίς να το λέω αυτό με έπαρση διότι θεωρώ ότι ήμασταν η πιο πλήρης ομάδα σε όλες τις θέσεις, δεν μας έλειψε ποτέ κάποιος παίκτης. Φυσικά, το σημαντικότερο κομμάτι της επιτυχίας πιστώνεται και στη διοίκηση που μας άφησε να δουλέψουμε και μας έδωσε αυτό που θέλαμε για να έχουμε την ομάδα μας καλά».

Τον περασμένο καλοκαίρι, φτιάξατε από την αρχή (σχεδόν) μια ομάδα από την αρχή. Έπαιξε ρόλο το ότι πολύ γρήγορα η ομάδα ήταν έτοιμη από άποψη «υλικού»;

«Το σημαντικό στη δουλειά μας είναι να ξέρουμε τί θέλουμε, πώς θα το πάρουμε και να ξέρουμε τί θα κερδίσουμε απ' αυτό που θα πάρουμε. Σίγουρα, φέτος ήταν η χρονιά που πήγα στην πεπατημένη για να είμαι και ειλικρινής, γιατί τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνα ρίσκο επιλογών. Φέτος προσπάθησα να πάω σε παιδιά που ήξερα, το έκανα για πρώτη φορά αυτό, γιατί όπως είχα πει και στο gazzetta.gr το προηγούμενο καλοκαίρι, ήθελα ο Απόλλων να βγει κατηγορία με... αίμα. Και πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα μας δικαίωσα. Από εκεί και πέρα, αυτό μου μετράει είναι να έχεις καθαρή εικόνα και να δεις πως κατάφερες να φτάσεις μέχρι εδώ. Εμείς φτάσαμε στο σημείο που είμαστε τώρα γιατί το καλοκαίρι κατ' εμέ έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι η ομάδα πήγε στην προετοιμασία με το ρόστερ να είναι συμπληρωμένο κατά 95%. Σίγουρα, έγινε εξαιρετική δουλειά το καλοκαίρι από τον κύριο Σπανό και το τιμ του, αλλά μας πήγε πίσω το ότι άργησε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει. Αυτό το δείξαμε στα φιλικά, όπου νικήσαμε ομάδες Super League όπως οι ΑΕΚ, Πανιώνιος και Βέροια και σχετικά εύκολα. Έτσι, αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε νωρίτερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα απ' ότι ήμασταν».

Επίσης, η ομάδα έδειξε να μην επηρεάζεται από απουσίες.

«Είχαμε το πιο πλήρες ρόστερ, διαθέταμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και μια φανταστική αμυντική λειτουργία, η οποία αποτελούνται από τους Δεληζήση, Μπαρτολίνι, Κύργια, Βαλεριανό και Ντάσιο. Ο Πάνος ήταν πασπαρτού, είχαμε έναν διαστημικό ΚΟνέ σε μερικά ματς, ο Τσιάρας βοήθησε όποτε χρειάστηκε. Υπήρχε μια δαιμονισμένη 5άδα μπροστά και όχι 4άδα όπως λένε όλοι. Όποτε μπήκε ο Περογαμβράκης βοήθησε πολύ, ο Ρομάνο ήταν εξαιρετικός. Όπ0οτε βγήκε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Διαμαντόπουλος, μπήκε ο Πετρόπουλος και σκόραρε, ξαναμπήκε ο Διαμαντόπουλος και ξανασκόραρε. Σιατραβάνης-Αλμπάνης σκόραραν κατά ρυπάς. Ο Κάσσος "διέλυσε" το ματς στα Τρίκαλα. Είχαμε τρομερό βάθος σαν ομάδα. Όποιος μπήκε από τον πάγκο έδειξε ότι είναι έτοιμος και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στον κ. Σπανό και φυσικά στον κ. Μάντζιο που καθοδήγησε την ομάδα και στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

Τερματοφύλακες και οι τρεις βοήθησαν. Ήρθε ο τραυματισμός του Χιώτη, μπήκε ο Γεωργακόπουλος και βοήθησε, μετά ο Ταΐρης επίσης βοήθησε. Αν πιστεύει κάποιος ότι μόνο ένας βοήθησε, κάνει Είναι κρίμα να αδικήσω κάποιο παιδί, γιατί όλοι έχουν μερίδιο στην επιτυχία αυτήν. »

Στην αρχή ήρθαν κάποια στραβά αποτελέσματα αλλά αυτά δεν σας πήραν από κάτω...

«Εμείς δεν χάσαμε ποτέ την ψυχραιμία μας. Ποτέ δεν τρελαθήκαμε σε καμία νίκη, ποτέ δεν τρελαθήκαμε σε καμία ισοπαλία. Είχαμε την ψυχραιμία να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Οπότε από αυτό και μόνο κερδίσαμε πολλά πράγματα. Και για να είμαστε ρεαλιστές αυτό μας το έβγαλε η διοίκηση. Όταν έχεις μια διοίκηση ήρεμη, που δεν ασχολείται με τίποτα άλλο πέρα από το οικονομικό και το πώς θα διοικήσει την ομάδα, αυτόματα σε κάνει να δουλέψεις πιο πολύ για να τους δικαιώσεις που σε πίστεψαν».

«Δεν χρειαζόταν σοκ η ομάδα, στα Τρίκαλα είπα "ανεβήκαμε"»

Ήταν αναγκαία η αλλαγή προπονητή; Χρειαζόταν ένα «σοκ»;

«Εγώ θεωρώ ότι σοκ δεν χρειαζόμασταν γιατί ήμασταν αήττητοι. Εγινε όμως και δεν αλλάζει αυτό. Από τη στιγμή που αποφασίζει η διοίκηση να κάνει μια αλλαγή προπονητή, εσύ οφείλεις να στηρίξεις την επιλογή αυτή και να δουλέψεις για να επιτευχθεί ο στόχος που έχεις βάλει. Ο στόχος δεν άλλαξε. Όλοι δούλεψαν για το καλό της ομάδας. Είναι δύσκολο να φεύγει ένας προπονητής αήττητος και είναι εξίσου δύσκολο να έρχεται ένας προπονητής να παραλαμβάνει μια ομάδα αήττητη και να τη διατηρεί αήττητη. Καλώς ή κακώς το αποτέλεσμα δείχνει ότι και με τη μία περίπτωση ήμασταν στο σωστό δρόμο και με τη δεύτερη περίπτωση στο σωστό δρόμο βαδίσαμε».

Πέρα από ικανότητα, συμφωνείτε ότι υπήρξε και τύχη, μιας και ήρθαν νίκες μετά το 90';

«Είχαμε μια ομάδα, η οποία έδειξε ότι αρνείται να χάσει κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ο Απόλλων φέτος δεν ευνοήθηκε, όπως το έχουν στο μυαλό τους όλοι και τους προκαλώ να δούμε όλα τα ματς ένα προς ένα. Μάλιστα, αδικήθηκε σε 2-3 περιπτώσεις, όπως και στο ματς στην Καρδίτσα και με τον Αγροτικό στην έδρα μας, ήταν δυο ματς που έπρεπε να νικήσουμε και μας στέρησαν τους τρεις βαθμούς. Δεν σταθήκαμε εκεί όμως, προχωρήσαμε και κοιτάξαμε το επόμενο ματς. Η αντίδραση που βγάλαμε στο ματς με τον Άρη, έδειξε ότι αυτή η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Όταν η ομάδα σου χάνει 2-0 από τον ανταγωνιστή της, τον ισοφαρίζει και αν είχε άλλα 5 λεπτά θα τον νικούσε κιόλας, σου δίνει να καταλάβεις ότι δεν κολλάει πουθενά, ότι θα παλέψει τα πάντα και θα νικήσει τα πάντα. Σίγουρα είχαμε τύχη σε κάποια ματς, αλλά την τύχη μας την προκαλέσαμε. Δεν επαναπαυτήκαμε σε ένα 0-0, έστω και στο 95' νικήσαμε. Παλέψαμε,"σκοτωθήκαμε" και νικήσαμε στο 95'. Σημασία έχει ότι πέρα από τύχη είχαμε και προσωπικότητα. Είχαμε μια ομάδα πληρέστατη με παίκτες ικανότατους που μας οδήγησαν στην επίτευξη του στόχου».

Στην αρχή της σεζόν, θεωρητικά ήταν έξι οι ομάδες που κυνηγούσαν τις δύο θέσεις της ανόδου. Τι διαφορετικό είχε ο Απόλλων και τους νίκησε όλους;

«Κατ' αρχάς ο Απόλλων δεν έχει χάσει ντέρμπι (μένει ακόμη ένα με τον Άρη). Κατά δεύτερον νικήσαμε στα θεωρητικά "εύκολα" ματς, όπως με την Καλλιθέα που την κερδίσαμε στο 90' δύο φορές αλλά πήραμε έξι πόντους, νικήσαμε τη Σπάρτη στο 95' και πήραμε άλλους τρεις πόντους. Δεν ξέρω αν έχει συμβεί ξανά στη Football League, αλλά αυτό που κάναμε μαζί με τη Λαμία ήταν απίστευτο. Τελείωσε ο πρώτος γύρος και είχαμε 43 βαθμούς, οπότε ο πρώτος γύρος ήταν αυτός που μας έκανε στο δεύτερο γύρο να έχουμε την πολυτέλεια για γκέλες και να είμαστε ήρεμοι. Ακόμη και τώρα που μιλάμε, βλέπετε ότι μπορεί να μην πάμε στους 86 βαθμούς, εκτός κι αν πάρω όλα τα ματς. Πέρα απ' αυτά όμως είχαμε και σοβαρότητα. Δεν νομίζω να μας έπιασε ποτέ έπαρση, είχαμε πάντα σκυμμένο το κεφάλι και κοιτούσαμε το ματς που έρχεται».

Πότε είπες «ανεβήκαμε»;

«Στο διπλό μέσα στα Τρίκαλα. Ήταν ένα διπλό που δεν ήρθε τυχερά, ήταν ένα διπλό που ήρθε μάγκικα και καθαρά ποδοσφαιρικά, που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ. Σ' αυτό το ματς μπήκε στη συνείδηση όλων ότι ο Απόλλων δεν είναι η ομάδα που θα παίξει με κανέναν. Δείξαμε ότι θα τους σεβαστούμε όλους και ότι θα τους νικήσουμε όλους. Τα Τρίκαλα ήταν μια ομάδα που τους νίκησε όλους αλλά από εμάς έχασε μέσα στην έδρα της, σε ένα πολύ κομβικό ματς. 'Όπως ματς που μας έδειξαν το δρόμο ήταν τα διπλά σε Σπάρτη, Κισσαμικό και Εύοσμο, έδρες που κάποιοι άλλοι κόλλησαν».

«Πρωταθλητές όλοι βγαίνουν, να γράψουμε ιστορία»

Θα βγείτε και πρωταθλητές;

«Θέλουμε μία νίκη για να πάρουμε το πρωτάθλημα και θεωρώ ότι θα την κάνουμε. Το έχουμε κάνει όλη την χρονιά, δεν πιστεύω ότι θα σταματήσουμε τώρα τώρα».

Αήττητοι;

«Πρωτάθλημα παίρνουν όλοι. Κάθε χρόνο ανεβαίνουν κάποιοι, το θέμα είναι να γράψουμε ιστορία και μακάρι να το καταφέρουμε, ώστε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, θα είναι πολύ όμορφο».

Ξεκίνησε η σεζόν με τα εγκαίνια των νέων γραφείων και κλείνει με τον αγιασμό του νέου πούλμαν. Κινήσεις που δείχνουν το πού ανήκει η ομάδα.

«Και η ιστορία και το σήμα του Απόλλωνα έχουν τεράστιο βάρος. Από τη στιγμή που υπάρχει μια διοίκηση που βλέπει -και καλά κάνει- το ποδόσφαιρο έτσι όπως πρέπει να είναι: δηλαδή να επενδύσει σε τομείς που πρέπει να επενδύσει, μεγαλώνει το σύλλογο. Είχαμε πει ότι τα γραφεία μπάλα δεν παίζουν όσο ωραία και να είναι, αλλά μεγαλώνουν μια ομάδα, όπως και η απόκτηση του πούλμαν. Ενα προπονητικό κέντρο σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια. Όταν έχεις μια διοίκηση που δαπανά σε μια εποχή που άλλες ομάδες θα συμβιβαστούν με πούλμαν της γραμμής, εκεί δίνονται τα εύσημα και πρέπει να βγει το καπέλο. Η διοίκηση κι ο πρόεδρος Έκτορας Μονεμβασιώτης είναι κοντά και προσπαθεί να μεγαλώσει το σύλλογο. Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο».

Η πιο έντονη στιγμή σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ποια ήταν;

«Θεωρώ ότι η πιο έντονη στιγμή της χρονιάς δεν ήταν σε ματς, αλλά πηγαίνοντας μετά από ένα παιχνίδι στα αποδυτήρια για να μιλήσω στα παιδιά που είδα στα μάτια τους το "μη φοβάσαι τίποτα, εμείς θα τα καταφέρουμε". Κι αυτό βγήκε και στο γήπεδο. Αυτό έγινε στα μέσα της χρονιάς και από τότε σταμάτησα να έχω το άγχος του αποτελέσματος, γιατί τα παιδιά που το έδειξαν αυτό, μου έβγαλαν απίστευτη σιγουριά».

Μετράς δύο ανόδους με τον Απόλλωνα και μία με τον Ηρακλή. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Το μυστικό είναι ένα: Να νιώθουν αυτοί που έχεις στα αποδυτήρια σου ότι τους αγαπάς, ότι τους πιστεύεις και ότι δεν παίζεις με την προσωπικότητά τους. Αν το νιώσουν αυτό οι παίκτες σου, η ομάδα θα πετύχει. Δόξα τω Θεώ εισπράττοντας οι παίκτες ότι εγώ ήμουν μαζί τους κι η διοίκηση ότι δουλεύω γι αυτήν, μοιραία έρχεται και το "μυστικό της επιτυχίας", δεν υπάρχει κάτι άλλο. Παίκτες μπορείς να πάρεις πολλούς, αλλά στην κακή τους μέρα πρέπει να τους δείξεις ότι είσαι εκεί. Αν τους δείξεις ότι "δεν υπάρχουν", είσαι εγκληματίας. Αυτό τουλάχιστον εγώ δεν το κάνω και το ξέρουν όχι μόνο οι παίκτες, αλλά οι πάντες».

«Όσο με εμπιστεύονται δουλεύω, δεν ξέρω την επόμενη μέρα»

Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Απόλλωνα με τον Μυροφορίδη;

«Είναι ξεκάθαρο ότι η σχέση που έχω με την ομάδα, είναι σχέση αγάπης πρώτα απ' όλα. Η σχέση που έχω με τη διοίκηση είναι ξεκάθαρα επαγγελματική και εμπιστοσύνης. Όσο με εμπιστεύονται, δουλεύω, όταν δεν με εμπιστεύονται δεν δουλεύω. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι του Απόλλωνα με εμπιστεύονται. Είμαστε ενήλικοι, δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι με όλους, αλλά σίγουρα μπορούμε να συνεργαζόμαστε όλοι με όλους αν υπάρχει η πρόθεση. Δεν ξέρω την επόμενη μέρα. Θεωρώ ότι ο Απόλλων θέλει να είμαι εδώ, θεωρώ ότι και εγώ θέλω να είμαι εδώ άρα δεν βλέπω να υπάρχει κάτι άλλο και αν υπάρξει δόξα τω Θεώ, συνεχίζουμε...»

Έχει ακουστεί ότι έχετε επίσημη πρόταση από τον Άρη. Ισχύει;

«Επίσημο δεν υπάρχει τίποτα, ανεπίσημα υπάρχουν πολλά αλλά μέχρι εκεί. Στην πορεία μου, όλοι έχουν μάθει ότι όταν είμαι ταγμένος κάπου, είμαι εκεί. Σέβομαι πραγματικά τα λεφτά που παίρνω από την ομάδα που δουλεύω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, οπότε δεν επιτρέπω να κάνω σε κάποιον κάτι επίσημο. Αν εγώ δεν δουλεύω, θα κοιτάξω τί υπάρχει».

Που θα βασιστείτε για να δημιουργήσετε το νέο ρόστερ;

«Πρέπει τον πρώτο λόγο να τον έχει το υπάρχον υλικό και θα τον έχει. Το σημαντικότερο είναι να επιβραβεύσεις τους πρωταθλητές για να έχεις και επόμενη μέρα. Και αυτό θα γίνει πιστεύω. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι διαφορετικό. Μετά το ματς με τον Άρη, από την επόμενη εβδομάδα θα μπει η ομάδα στη διαδικασία να συζητήσει με τα παιδιά που θέλει να κρατήσει. Ο Απόλλων, συγκριτικά με τις ομάδες που υπάρχουν στη Super League, δεν έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί αλλά να ξέρουν όλοι ότι έχει τη γνώση να το κάνει».

Πόσο ευτυχισμένος πρέπει να είναι ο τεχνικός διευθυντής του Απόλλωνα που εργάζεται σε μια ομάδα στην οποία θέλουν όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες να έρθουν;

«Αυτό σίγουρα κάνει εμένα χαρούμενο, αλλά περισσότερο χαρούμενο κάνει τον πρόεδρο της ομάδας διότι δεν είναι επίτευγμα δικό μου, αλλά της διοίκησης γιατί οι παίκτες ξέρουν ότι θα πάνε κάπου που όλη την χρονιά θα υπάρχει υγεία».

«Αν πάει ο Απόλλων για να σωθεί, θα πέσει»

Η χρονιά ήταν τόσο εύκολη για την ομάδα όσο φάνηκε;

«Όχι κάθε άλλο. Πολλοί είπαν ότι "ο Απόλλων είναι η Μπαρτσελόνα". Καλά τα είπαν. Καλώς ή κακώς για τη Football League, με τη συγκεκριμένη λειτουργία, τη συγκεκριμένη οργάνωση οργάνωση και το συγκεκριμένο υλικό, ο Απόλλων ήταν η "Μπαρτσελόνα" και ας μην το δεχτείτε. Αυτό ήταν ο Απόλλων όμως και διοικητικά και αγωνιστικά ήταν ο καλύτερος στην κατηγορία. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο Απόλλων ήταν, τελικά, ο καλύτερος παίζοντας με ιστορικά σωματεία όπως ο ΟΦΗ κι ο Άρης;

«Είχα πει ότι αν δεν παίξεις με τους καλύτερους, δεν θα νιώσεις ποτέ ότι είσαι ο καλύτερος. Εμείς παίξαμε με τους καλύτερους και αποδείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι των καλύτερων, κάνοντας πράξη μέσα στο γήπεδο ό,τι είπαμε».

Στην προηγούμενη θητεία σου, ο Απόλλων ανέβηκε αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στη συνέχεια στη Super League. Τι θα πρέπει να προσέξετε τώρα για να μην επαναληφθεί αυτό;

«Δεν έχει καμία σχέση η προηγούμενη φορά με τώρα. Τότε έγιναν πολλά που δεν θέλω να τα σκέφτομαι και προκάλεσαν πόνο. Εκείνη η ομάδα δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τουλάχιστον 7-8 ομάδες, έπεσε άδικα. Αυτή είναι η ζωή. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε ξεκάθαροι στο πλάνο που θέλουμε. Εγώ έχω πλάνο: Πρέπει να είσαι ρεαλιστής και βλέπεις τί θα συμβεί. Εγώ αυτό που νιώθω είναι ότι την επόμενη τριετία το ποδόσφαιρο θα απαρτίζεται από ελληνική βάση. Δεν μπορείς να βασιστείς σε πάνω από 5-6 ξένους αξιόλογους, οι οποίοι θα κουμπώνουν σε 18 Έλληνες που θα σου κάνουν τη δουλειά. Αν το κάνεις αυτό θα πετύχεις. Μπορεί να είναι ρίσκο αυτό που λέω τώρα, αλλά θα πετύχεις. Τα λεφτά τελειώνουν, τελειώνουν οι ροές και αυτό το ξέρουν και ομάδες όπως Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός... Δεν υπάρχουν οι "τρελοί" που θα δαπανούν τόσα χρήματα κάθε χρόνο. Αυτό θα πρέπει να είναι οδηγός των μικρότερων ομάδων στο που θα πάνε».

Είστε υπέρ της αναδιάρθρωσης;

«Διοικητικά δεν ξέρω ποια στάση θα κρατήσει ο Απόλλων. Εγώ είμαι υπέρ στο να γίνει το ποδόσφαιρο πιο ελκυστικό και πιο ανταγωνιστικό. Αν χρειαστεί πέσουν τέσσερις, να το κάνεις. Αν χρειαστεί να πέσουν έξι, πάλι να το κάνεις. Το ζητούμενο είναι να δώσεις κίνητρο σε όλους. Δηλαδή, αν κάνεις τα πλέι οφ με τον πρώτο να έχει 20 βαθμούς και το δεύτερο τρεις, μη τα κάνεις. Κάνε τα με σωστή βάση και οργάνωση για να δείξεις ότι βοηθάς με την αλλαγή αυτή».

Η παραμονή είναι το μεγάλο σας στοίχημα για του χρόνου, να φανταστώ. Θα το κερδίσετε;

«Αν ο Απόλλων στοχεύσει στην παραμονή, θα πέσει. Στην ομάδα υπάρχει μια απίστευτη διοικητική ηρεμία. Δεν πρέπει να κοιτάξει ποτέ κάτω η ομάδα, αν το κάνει αυτό έστω και μία φορά δεν θα πετύχει».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα