Τζέιμι Βάρντι: Το άστρο που έλαμψε, αλλά φέτος «θαμπώνει» (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τζέιμι Βάρντι: Το άστρο που έλαμψε, αλλά φέτος «θαμπώνει» (vids)

bet365

Το gazzetta.gr βρίσκει αφορμή, με τα 30ά γενέθλια του Τζέιμι Βάρντι, να θυμηθεί τα κατορθώματα του ανθρώπου που κέρδισε θαυμαστές στο έπος της Λέστερ, όμως φέτος είναι... παρών – απών.

Ένας από τους πολυτιμότερους πρωταγωνιστές στην πορεία – έκπληξη που πραγματοποίησε η Λέστερ την περσινή αγωνιστική περίοδο, φτάνοντας στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος που αποδείχθηκε ότι ήταν... γραμμένο στ' άστρα, ήταν ο Τζέιμι Βάρντι.

Ο άνθρωπος που πριν από λίγα χρόνια αγωνιζόταν στα ερασιτεχνικά στρώματα του αγγλικού ποδοσφαίρου, εργαζόταν παράλληλα σε εργοστάσιο προκειμένου να βγάζει χρήματα και έφτασε μέχρι και στο σημείο να παίζει μπάλα με... βραχιολάκι στο πόδι έπειτα από κατηγορία που αντιμετώπισε σε περιστατικό με καυγά φίλου του, έφτασε στην κορυφή.

Κι αυτό, το πέτυχε μόλις λίγα χρόνια αφότου αγωνιζόταν για 30 λίρες την εβδομάδα, έδινε κανονικότατα το «παρών» στο εργοστάσιο και δεν έχανε προπόνηση ώστε να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό του όνειρο.

Η Λέστερ τον έκανε δικό της το 2012 έναντι ποσού που ξεπερνούσε το 1 εκατ.ευρώ και φυσικά προκάλεσε την απορία όσων εμπλέκονταν με τις «αλεπούδες», από τη στιγμή που ήταν ένας ποδοσφαιριστής δίχως εμπειρίες από τις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας, έχοντας ανεβάσει νωρίτερα τη Fleetwood από την Conference στη Football League. Κι όμως, αν γυρίσει κανείς το χρόνο πίσω, ακόμα και τώρα, εν έτει 2017, για να σκεφτεί όλο το σκηνικό των ημερών που η Λέστερ αποκτούσε τον Βάρντι κόντρα στις αμφιβολίες των οπαδών, ακόμα κι αν φέτος ο Άγγλος επιθετικός διανύει άσχημη αγωνιστική περίοδο, ουδείς θα έχει μετανιώσει...

Όταν... πήρε μπρος στην Τσάμπιονσιπ, με τα 16 γκολ τη σεζόν 2013-2014, ανέβασε τις «αλεπούδες» στην πρώτη κατηγορία με τον Νάιτζελ Πίρσον να έχει βρει το «κουμπί» του, κράτησε την ομάδα στην Πρέμιερ με τη συμβολή του και την τρομερή αντεπίθεση του συλλόγου στο φινάλε της χρονιάς 2014-2015 και πέρυσι, έγραψε μια ιστορία που μάλλον από μόνη της ήταν... γραμμένη. Έτοιμη. Το πεπρωμένο του. Το άστρο της Λέστερ που θαύμασε και αγάπησε ο φίλαθλος κόσμος.

«Jamie Vardy...was having a party», την περσινή σεζόν, φτάνοντας στα 24 γκολ στο πρωτάθλημα, ένα λιγότερο από τον πρώτο σκόρερ, Χάρι Κέιν, όμως ήταν εκείνος που πανηγύρισε τον τίτλο κι όχι ο συμπατριώτης του, φορ της Τότεναμ, που έμεινε να κοιτάζει αποσβολωμένος στο «Στάμφορντ Μπριτζ», τη 2α Μαΐου, όταν με την επαναφορά της Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου, η Λέστερ στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Γκολ σε 11 διαδοχικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας την επίδοση που είχε σημειώσει ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2003, όμως φέτος, η κατάσταση έχει διαμορφωθεί πολύ διαφορετικά και αρνητικά για τον Βάρντι και τη Λέστερ.

Από τα ψηλά στα... χαμηλά, νέα προσπάθεια επιβίωσης όπως πριν από δύο χρόνια, παίκτες που πρωτοστάτησαν πέρυσι να μην μπορούν να κάνουν το ίδιο φέτος και παρά το γεγονός πως είναι ίδια ομάδα, με τις σημαντικότερες μονάδες να έχουν υπογράψει και νέα συμβόλαια, οι «αλεπούδες», έλαμψαν μονάχα στο Τσάμπιονς Λιγκ κι όχι στην Πρέμιερ Λιγκ.

Με μόλις πέντε τέρματα (με χατ-τρικ απέναντι στη Σίτι) σε 17 συμμετοχές φέτος στο πρωτάθλημα, το ατομικό του άστρο έχει... θαμπώσει, όμως, ο ίδιος τις τελευταίες μέρες λάμπει από ευτυχία, καθώς, πέρα από τα δικά του, 30ά γενέθλια, έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς το περασμένο Σάββατο!

Πολύχρονος και να σου ζήσει, Τζέιμι!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα