Top 10: Διάσημοι... στην τύχη!

Top 10: Διάσημοι... στην τύχη!

Η τύχη λένε ότι ευνοεί τους ισχυρούς και σίγουρα αρκετοί από τους ανθρώπους που κατάφεραν να σκαρφαλώσουν τις κορυφές της παγκόσμιας καταξίωσης δεν στερήθηκαν καθόλου των υπηρεσιών της.

Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις θα διαβάσετε παρακάτω και σίγουρα ή θα νιώσετε άτυχοι ή θα αισθανθείτε πως το σύμπαν σας χρωστάει ακόμη κάτι.

Άλλωστε, πόσο εύκολα μπορούμε να δεχτούμε ότι σταρ όπως η Τζένιφερ Λοπέζ ή ο Χάρισον Φορντ οφείλουν μια καριέρα γεμάτη δόξα και χρήματα σε ένα τυχαίο γεγονός; Πόσο εύκολα μπορούμε να δεχτούμε ότι η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση για την επίτευξη των στόχων μερικές φορές δεν παίζουν πρωτεύοντα ρόλο;

Το gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα διάσημους που αποδεικνύουν ότι ο δρόμος προς την καταξίωση και την αναγνώριση είναι στρωμένος (και) με μπόλικη δόση... τύχης.

image

HULK HOGAN

Ο ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ... ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΕΪΖΜΠΟΛ

Γεννημένος το 1953, ως Terrence Gene Bollea (το πραγματικό του όνομα), ο Χαλκ Χόγκαν (όπως ήταν το όνομά του στο ρινγκ) κατάφερε να γίνει ο πιο διάσημος παλαιστής του κόσμου. Στο απόγειο των διοργανώσεων του WWF, κατά τη διάρκεια των '80s και στις αρχές των '90s, ο Χόγκαν έγινε συνώνυμο της δύναμης και της διασκέδασης.

Ωστόσο, τα νεανικά χρόνια του Χαλκ Χόγκαν δεν προμήνυαν σε καμία περίπτωση αυτό που ακολούθησε. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών του χρόνων, οι μεγάλες του αγάπες ήταν το μπέιζμπολ και το rock 'n' roll!

Μάλιστα, στο μπέιζμπολ ήταν τόσο καλός pitcher που κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, όπως οι Νιου Γιορκ Γιάνκις και οι Σινσινάτι Ρεντς, είχαν στείλει σκάουτερ να τον παρακολουθήσουν. Δυστυχώς, ένας σοβαρός τραυματισμός οδήγησε στον άδοξο τερματισμό της καριέρας του. Έπειτα, σειρά είχε το rock 'n' roll, καθώς ο Χόγκαν έπαιζε μπάσο σε αρκετά συγκροτήματα και ήταν αναγνωρίσιμος στους ροκ κύκλους της πόλης του. Το 1976 εγκατέλειψε το κολέγιο, ίδρυσε τους Ruckus και αφοσιώθηκε στο ροκ παίζοντας σε πολλά μαγαζιά της περιοχής.

Παράλληλα με το ροκ, ο Χόγκαν άρχισε να γυμνάζεται τακτικά και να ασχολείται όλο και πιο ενεργά με την πάλη, αγώνες της οποίας παρακολουθούσε τακτικά στην τηλεόραση και από κοντά. Η θηριώδης σωματοδομή του (έχει ύψος 2,03μ.) δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και οι επαγγελματίες παλαιστές Τζακ και Τζέραλντ Μπρίσκο, που τύχαινε να παρακολουθούν τις συναυλίες του, του πρότειναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πάλη. Ο Χόγκαν δεν χρειάστηκε να το σκεφτεί πολύ και πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο κάνοντας εντατική προετοιμασία.

Το 1977, σε ηλικία 24 ετών, δίνει τον πρώτο του επίσημο αγώνα ως παλαιστής και όλα τα άλλα αποτελούν ιστορία. Μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να υπηρετήσει το αγώνισμα της πάλης με κάθε τρόπο, να κατακτήσει δεκάδες τίτλους και βραβεία, να πρωταγωνιστήσει σε 27 κινηματογραφικές ταινίες, να κυκλοφορήσει τη δική του μουσική και να δανείσει τη φωνή του σε 16 βιντεοπαιχνίδια. Με λίγα λόγια: να γίνει ένα αυθεντικό ποπ είδωλο για εκατομμύρια εφήβους!

image

PAMELA ANDERSON

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΠΥΡΑΣ, ΣΤΟ BAYWATCH ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Το αιώνιο sex symbol των τελευταίων 30 ετών, η Πάμελα Άντερσον, θα αποτελεί την απόλυτη φαντασίωση κάθε φορά που θα αντικρίζουμε θάλασσα. Ο ρόλος της ως Σι Τζέι Πάρκερ στις πανέμορφες παραλίες της Καλιφόρνια θα στοιχειώνει για πάντα τις σκέψεις όλων των Ελλήνων τηλεθεατών που περίμεναν με ανυπομονησία κάθε μεσημέρι να ηχήσουν οι στίχοι «Some people stand in the darkness / Afraid to step into the light» που σήμαναν την έναρξη του «Baywatch».

Το 1992, σε ηλικία 25 ετών, η Πάμελα συστήνεται στο ευρύ κοινό μέσω της τηλεοπτικής σειράς «Baywatch» και προκαλεί πάταγο. Η σχετικά άγνωστη μέχρι τότε Πάμελα έγινε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το όνειρο κάθε άνδρα του πλανήτη. Όμως, το «Baywatch» ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα μιας καριέρας που είχε ήδη ξεκινήσει να γράφει λαμπρές σελίδες.

Μόλις τρία χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 1989, η εκρηκτική Πάμελα έγινε το πρωτοσέλιδο του «Playboy», ενώ τέσσερις μήνες αργότερα ανακηρύχθηκε από το ίδιο ανδρικό περιοδικό ως η «Playmate του Μήνα». Μέχρι και σήμερα αποτελεί το μοντέλο που έχει εμφανιστεί περισσότερε φορές από κάθε άλλο στις σελίδες του «Playboy».

Όμως, λίγο πριν γίνει η πιο ποθητή γυναίκα του πλανήτη δούλευε ως μοντέλο της καναδικής ζυθοποιίας «Labatt» και φορούσε μπλούζες της εταιρίας στα παιχνίδια της ομάδας BC Lions. Σε μία από αυτές τις εμφανίσεις της, την έδειξε η οθόνη του γηπέδου με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και αυτόματα να την καθιστά ατραξιόν του παιχνιδιού. Ο υπεύθυνος της εταιρίας την πήρε από το χέρι και την έφερε στο κέντρο του γηπέδου με το κοινό να την αποθεώνει. Έπειτα την ανακάλυψε το «Playboy» και πέρασε στην ιστορία.

image

STEVEN SEAGAL

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ AIKIDO ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Σε ηλικία 65 ετών, ο Στίβεν Σιγκάλ μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 50 ταινίες και έχει καταστήσει το όνομά του συνώνυμο των πολεμικών τεχνών στον κινηματογράφο. Αν εξαιρέσουμε τον Μπρους Λι, τον Τσακ Νόρις και τον Ζαν Κλοντ Βαντάμ, δεν υπάρχει άλλος κινηματογραφικός ήρωας που να έχει γίνει τόσο καλτ όσο ο Σιγκάλ.

Ο Σιγκάλ γνώρισε το αϊκίντο σε ηλικία 13 ετών, από έναν Γιαπωνέζο συνάδελφό του στο εστιατόριο, όπου δούλευε λάντζα. Στην τρυφερή ηλικία των 19 ετών επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ιαπωνία, λόγω του πατέρα του που ήταν στρατιωτικός. Εκεί, συνάντησε πολλούς δασκάλους του καράτε και αποφάσισε να μετακομίσει και να μείνει μόνιμα στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου». Με σκληρή δουλειά και προπόνηση κατάφερε να κατακτήσει τα 7 νταν στο αϊκίντο και να γίνει ο πρώτος μη Γιαπωνέζος που αποκτά το δικαίωμα να ανοίξει σχολή αϊκίντο στην Ιαπωνία.

Το 1983 ανοίγει στο Χόλιγουντ τη δική του σχολή και καταφέρνει γρήγορα να γίνει γνωστός για τις ικανότητές του. Ένας κινηματογραφικός ατζέντης και πρώην μαθητής του, ο Μάικλ Όβιτζ ήταν πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να κάνει τον Σιγκάλ σταρ του σινεμά. Το 1987 τον παρουσιάζει στα στούντιο της Warner Bros. και ο Σιγκάλ τους κάνει μια μικρή επίδειξη των ικανοτήτων. Οι παραγωγοί εντυπωσιάζονται και η πρώτη του ταινία με τίτλο «Υπεράνω Του Νόμου» (Above The Law) βγαίνει στις αίθουσες στις 8 Απριλίου του 1988 και αποφέρει στα ταμεία έσοδα της τάξης των 19 εκατ. δολαρίων, ενώ έχει στοιχίσει μόλις 8 εκατ. δολάρια!

Το 1992 κυκλοφορεί η πέμπτη ταινία του, το «Σε Κατάσταση Πολιορκίας» (Under Siege), στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Τόμι Λι Τζόουνς και αποτελεί μέχρι και σήμερα την καλύτερη του παρουσία, ερμηνευτικά και οικονομικά, στα σαλόνια της 7ης Τέχνης.

Ο Στίβεν Σιγκάλ μπορεί να έχει προταθεί 9 φορές για το «Χρυσό Βατόμουρο», αλλά αποτέλεσε ένα σημαντικό κεφάλαιο για την εξέλιξη των ταινιών δράσης στο σινεμά, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως τόλμησε πράγματα που ήταν πρωτόγνωρα μέχρι τη στιγμή που ήρθε στο προσκήνιο.

image

CHARLIZE THERON

Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ

Σε ηλικία 19 ετών η Σαρλίζ Θερόν προσγειώθηκε στο Λος Άντζελες με στόχο να γίνει ηθοποιός. Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών διαμονής της στην αμερικανική μεγαλούπολη, η μητέρα της τής έστειλε μία επιταγή για να πληρώσει το ενοίκιο και άλλα εξοδά της. Όταν πήγε στην τράπεζα να την εισπράξει, ο ταμίας της είπε ότι δεν μπορεί να εξαργυρώσει επιταγή από άλλη χώρα (σ.σ. η Σαρλίζ Θερόν κατάγεται από τη Νότια Αφρική, όπου και μεγάλωσε). Η Θερόν άρχισε να του φωνάζει σε τόσο έξαλλη κατάσταση, που ο επόμενος πελάτης στην ουρά εντυπωσιάστηκε μαζί της!

Η Νοτιοαφρικανή ήταν τόσο τυχερή γιατί ο πελάτης αυτός τύχαινε να δουλεύει ως κυνηγός ταλέντων. Της έδωσε την επαγγελματική του κάρτα, τη σύστησε σε κινηματογραφικούς ατζέντηδες και την έγραψε σε σχολή ηθοποιίας. Το 1995, σε ηλικία 20 ετών, εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ταινία, στο «Children of the Corn III: Urban Harvest». Η τύχη αρχίζει να της χαμογελά δειλά δειλά και το 1997 θα παίξει τον πρώτο μεγάλο της ρόλο στο πλευρό του Αλ Πατσίνο και του Κιάνου Ριβς στην ταινία «Ο Δικηγόρος Του Διαβόλου» (The Devil's Advocate). Πλέον, όλα έχουν πάρει το δρόμο τους.

Πριν από αυτό το τυχαίο γεγονός με τον ατζέντη στην τράπεζα, η Σαρλίζ Θερόν είχε ως στόχο να γίνει μπαλαρίνα. Είχε ξεκινήσει μαθήματα σε μια φημισμένη σχολή της Νέας Υόρκης από τα 16 της, αλλά ένας τραυματισμός της στα γόνατα την οδήγησε στο να τα παρατήσει. Σύμφωνα με δηλώσεις της, αυτή ήταν η δυσκολότερη περίοδος της ζωής της. Ευτυχώς, το ξεπέρασε και έτσι, το 2004, μας χάρισε μια μοναδική ερμηνεία στην ταινία «Monster», για την οποία τιμήθηκε και με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου.

image

BRUCE WILLIS

ΤΟ ΤΡΑΥΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ... ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΠΕΘΑΝΕΙ»

Ποιος να το έλεγε στον εννιάχρονο Μπρους που τραύλιζε όταν μιλούσε ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα αποτελούσε έναν από το πιο σκληρούς άνδρες του Χόλιγουντ... Ναι, ο Μπρους Γουίλις, ο σκληρός Τζον ΜακΚλέιν στο «Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει» (Die Hard), ο μποξέρ Μπουτς του «Pulp Fiction», ο υπεύθυνος μιας πετρελαιοπηγής στο «Αρμαγεδδών» (Armageddon), ο πρωταγωνιστής των ταινιών «Το Πέμπτο Στοιχείο» (The Fifth Element ), «Η Έκτη Αίσθηση» (The Sixth Sense) και «12 Πίθηκοι» (12 Monkeys) είχε μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία.

Από τα εννιά του χρόνια έπρεπε να συνηθίσει την ιδέα ότι τραυλίζει και το άσχημο γεγονός ότι οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν για αυτό και τον φώναζαν «Μπακ Μπακ». Για οκτώ χρόνια πέρασε μια δύσκολη φάση στο σχολείο μέχρι που αποφάσισε να δεχτεί να παίξει σε ένα σχολικό θεατρικό, χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι κάτι τέτοιο θα του άλλαζε τη ζωή. Όπως λέει και ο ίδιος: «Ένα θαύμα συνέβη όταν ανέβηκα στη σκηνή. Ξαφνικά, σταμάτησα να τραυλίζω. Όταν τελείωσε το έργο και κατέβηκα από τη σκηνή, ξεκίνησα πάλι να τραυλίζω. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να κάνω τα πάντα για να μάθω τι ήταν αυτό που με βοήθησε».

Λίγο πριν τελειώσει το κολέγιο, αποφάσισε να μην τελειώσει τις σπουδές του και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει το όνειρό του και να γίνει ηθοποιός. Ήξερε πλέον πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει από εκείνη τη στιγμή και έπειτα. Από την πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση το 1980 μέχρι και σήμερα έχει παίξει σε περισσότερες από 60 ταινίες και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς παγκοσμίως.

Παρά το γεγονός ότι έχει προταθεί τρεις φορές για το «Χρυσό Βατόμουρο» (σ.σ. το βραβείο του χειρότερου ηθοποιού) και το έχει κερδίσει μια φορά, ο Γουίλις δεν έχασε ποτέ το χιούμορ του και την όρεξή του για δημιουργία. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους με δική του μουσική, ενώ έχει κερδίσει αρκετές διακρίσεις για τις ερμηνευτικές τους ικανότητες.

image

JENNIFER LOPEZ

ΑΠΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΟΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ CHARTS

Γεννημένη το 1969 στη Νέα Υόρκη, από Πορτορικανούς γονείς, η μικρή JLo, σε ηλικία μόλις 5 ετών, ξεκίνησε μαθήματα τραγουδιού και χορού. Έχοντας από τόσο μικρή τη δυνατότητα να εξελίξει τις φωνητικές και χορευτικές της ικανότητες, κανείς μας δεν αμφιβάλλει για το πώς κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή. Όμως, όλο αυτό το ταξίδι προς την κορυφή των μουσικών charts και της αναγνωρισιμότητας κρύβει μια μικρή δόση τύχης.

Από τα μαθητικά της χρόνια είχε βάλει ως στόχο να γίνει σταρ του σινεμά και για αυτί πήγαινε σε διάφορες οντισιόν, αλλά οι γονείς της επέμεναν να σπουδάσει και να τελειώσει το κολέγιο. Η Λόπεζ δεν τους έκανε ποτέ το χατίρι και παράτησε τις σπουδές της μόλις μετά το πρώτο εξάμηνο. Έφυγε από το σπίτι και για αρκετό καιρό κοιμόταν στον καναπέ της σχολής χορού που έκανε τα μαθήματά της, ενώ συμμετείχε σε διάφορα θεατρικά μιούζικαλ.

Το 1991 συμμετείχε σε ένα χορευτικό σόου των New Kids on the Block, ενώ την ίδια χρονιά συνέβη και το γεγονός που της άλλαξε τη ζωή. Μία από τις βασικές χορεύτριες της τηλεοπτικής σειράς «In Living Color» εγκατέλειψε το σόου και η JLo αποφάσισε να περάσει από οντισιόν και να διεκδικήσει τη θέση. Κατάφερε να φτάσει μέχρι την τελική φάση, καθώς διακρίθηκε ανάμεσα σε 2.000 υποψήφιους, αλλά τελικά δεν ήταν αυτή που επέλεξαν οι παραγωγοί της σειράς για να πρωταγωνιστήσει. Κάπου εδώ όμως η θεά τύχη της χαμογελά. Η αρχική επιλογή των παραγωγών αρνήθηκε να παίξει και έτσι ήταν η σειρά της JLo να δεχτεί το ρόλο. Από αυτό το σημείο και έπειτα άρχισε να ακούγεται το όνομά της και να της ανοίγουν νέες πόρτες.

Το 1993 συνοδεύει την Τζάνετ Τζάκσον στο παγκόσμιο τουρ της και πρωταγωνιστεί στις πρώτες της ταινίες. Από το 1995 μέχρι και το 1999, εμφανίζεται στο πλευρό των Γουέσλεϊ Σνάιπς, Γούντι Χάρελσον, Τζακ Νίκολσον και Γιον Βόιτ και συστήνεται στο παγκόσμιο κοινό με την ταινία «Ανακόντα». Το 1999 κυκλοφορεί το «On The 6», ο πρώτος της δίσκος που γίνεται 3 φορές πλατινένιος στις ΗΠΑ και έχει πουλήσει 8.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από 75.000.000 δίσκους, έχει παίξει σε περισσότερες από 30 ταινίες, η περιουσία της ξεπερνά τα 300.000.000 δολάρια και ο αντρικός πληθυσμός πίνει νερό στο όνομά της. Τι άλλο να ζητήσει;

image

HARRISON FORD

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ STAR WARS ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ

Πώς θα σας φαινόταν, αν σας λέγαμε ότι ο Χάρισον Φορντ έγινε διάσημος στα 35 του ερμηνεύοντας τον Χαν Σολο στο «Ο Πόλεμος Των Άστρων» (Star Wars), ενώ πριν λίγα χρόνια είχε αποφασίσει να παρατήσει την ηθοποιία και να γίνει ξυλουργός; Πόσο εύκολα μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι ο ηθοποιός που λατρέψαμε στο δυστοπικό αριστούργημα του «Blade Runner» και στις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς έγινε σταρ κατά τύχη;

Το 1964, σε ηλικία 20 ετών, ο Χάρισον Φορντ μετακόμισε στο Λος Άντζελες και άρχισε να εμφανίζεται σε ρόλους κομπάρσου σε ταινίες της Columbia. Στα τέλη των '60s και τις αρχές των '70s «μετακόμισε» στα στούντιο της Universal και έπαιξε μικρούς ρόλους σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Μάλιστα, το 1970 έκανε και ένα πέρασμα από το μυθικό «Zabriskie Point» του Ιταλού κινηματογραφικού «αρχιτέκτονα» Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Ύστερα από δέκα περίπου χρόνια μη επιτυχούς κινηματογραφικής παρουσίας, ο Φορντ αποφασίζει να εγκαταλείψει την υποκριτική και να αφοσιωθεί στην ξυλουργία για να ζήσει την οικογένειά του. Γίνεται αυτοδίδακτος ξυλουργός και καταφέρνει να δουλέψει για λογαριασμό των θρυλικού ροκ συγκροτήματος The Doors και να φιλοτεχνήσει κατασκευές για διάφορους κινηματογραφικούς αστέρες. Ως ξυλουργός δούλεψε στην επική ταινία «Ο Νονός» (The Godfather), όπου γνώρισε τον Τζορτζ Λούκας.

Ο Τζορτζ Λούκας θέλησε να επεκτείνει τα γραφεία του και πρόσφερε αυτή τη δουλειά στον Φορντ, με αντάλλαγμα την παρουσία του... ξυλουργού στην ταινία «American Graffiti». Η τρομερή επιτυχία της ταινίας και η ιδέα του Λούκας να επανδρώσει το καστ του «Star Wars» με νέους και άβγαλτους ηθοποιούς, έδωσε στον Φορντ τη δυνατότητα να πάει στην οντισιόν και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λούκας για να παίξει τον Χαν Σόλο. Από εκεί και έπειτα όλα τα άλλα ανήκουν στην ιστορία.

image

JENNIFER LAWRENCE

ΤΟ NEXT BIG THING ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ... ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Το 2004, η Τζένιφερ Λόρενς περπατούσε με την οικογένεια της σε μια πλατεία του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, όταν ξαφνικά τη σταμάτησε ένας κινηματογραφικός ατζέντης και της ζήτησε να τη βγάλει μερικές φωτογραφίες. Η μικρή Τζένιφερ δέχτηκε και ο ατζέντης της πρότεινε να κάνει ένα δοκιμαστικό για ένα μικρό ρόλο.

Οι ατζέντηδες που ήταν παρόντες σε εκείνο το δοκιμαστικό έμειναν έκπληκτοι από την ερμηνεία της έφηβης Λόρενς και έκτοτε το τηλέφωνό της δεν σταμάτησε να χτυπά και να δέχεται προτάσεις. Οι γονείς της ήταν αρκετά επιφυλακτικοί στην αρχή σχετικά με τις επιθυμίες όλων αυτών των νέων προσώπων που εισήλθαν ξαφνικά στη ζωή της κόρης τους, αλλά η Τζένιφερ ήταν ανένδοτη: θα έκανε τα πάντα για να πετύχει στην ηθοποιία.

Δεκατρία χρόνια αργότερα και έχοντας παίξει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως οι «Αγώνες Πείνας» (The Hunger Games) και ο «Οδηγός Διαπλοκής» (American Hustle), εκείνος ο ατζέντης ενδεχομένως να αποτελεί και τον πιο διορατικό άνθρωπο του σινεμά την τελευταία δεκαετία.

Πλέον, η Λόρενς αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα του Χόλιγουντ και μία από τις πιο ποθητές γυναίκες του πλανήτη. Και όλα αυτά μόλις στα 26 της χρόνια! Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως έχει αρνηθεί πολλάκις να χάσει επιπλέον κιλά για να γίνει πιο αρεστή στους παραγωγούς ταινιών και για αυτό το λόγο έχει κερδίσει και την αμέριστη εκτίμηση του γυναικείου κοινού.

image

DANNY TREJO

Ο ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Καθ' όλη τη δεκαετία του 1960, ο Ντάνι Τρέχο μπαινόβγαινε στις φυλακές του Σαν Κουεντίν της Καλιφόρνια για μια σειρά από αδικήματα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πίσω από τα σίδερα πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις που θα του άλλαζαν τη ζωή.

Αρχικά, αποφάσισε να συμμετέχει σε αγώνες πυγμαχίας με άλλους συγκρατούμενούς του. Η απόδοσή του ήταν εξαιρετική και σύντομα κατάφερε να γίνει ο καλύτερος πυγμάχος της φυλακής. Έπειτα, λίγο πριν αποφυλακιστεί, στις αρχές των '70s, ξεκίνησε να συμμετέχει σε ένα δημόσιο πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, θέλοντας να καταστήσει σαφές το πόσο επικίνδυνα είναι.

Το 1985, και ενώ εργαζόταν ως σύμβουλος του προγράμματος απεξάρτησης, ένας έφηβος ηθοποιός της ταινίας «Το Τρένο Της Μεγάλης Φυγής» (Runaway Train) ζήτησε τη βοήθειά του για να αποφύγει τη χρήση των ναρκωτικών που αφθονούσαν στο σετ της ταινίας. Ο σκηνοθέτης Αντρέι Κοντσαλόφσκι, γοητευμένος από το παρουσιαστικό του Τρέχο, του πρόσφερε ένα μικρό ρόλο ως κατάδικου στις σκηνές της ταινίας που διαδραματίζονται σε φυλακή. Τότε τον αναγνώρισε και ο σεναριογράφος της ταινίας, ο οποίος, ως πρώην κατάδικος κ ιαυτός, θυμήθηκε πως είχε συνυπάρξει με τον Τρέχο στη φυλακή του Σαν Κουεντίν. Έτσι, του πρόσφεραν ένα συμβόλαιο για να διδάξει πυγμαχία στον Έρικ Ρόμπερτς, έναν εκ των πρωταγωνιστών. Ο σκηνοθέτης εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες του Τρέχο και του έδωσε ένα μικρό ρόλο στην ταινία ως μποξέρ.

Έκτοτε, ο Ντάνι Τρέχο έχει γίνει ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και συμμετέχει σε τουλάχιστον 5 ταινίες κάθε χρόνο! Από το «Desperado» και το «Από Το Σούρουπο Ως Την Αυγή» (From Dusk Till Dawn) μέχρι το «Machete» και το «Grindhouse», ο Ντάνι Τρέχο έχει παίξει δίπλα σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς και έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές μας ως ο πιο... άκακος κακός του Χόλιγουντ.

image

MARILYN MONROE

ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΟΠΛΑ, ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΩΣ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και πολύ πριν η Νόρμα Τζιν Μόρτενσον μεταμορφωθεί στη Μέριλιν Μονρόε, δούλευε σε εργοστάσιο παραγωγής υλικών για την αμερικάνικη πολεμική αεροπορία.

Το 1944, ο αμερικανικός στρατός ανέθεσε στο φωτογράφο Ντέιβιντ Κόνοβερ να επισκεφτεί το εργοστάσιο και να φωτογραφίσει τις γυναίκες υπαλλήλους στα πλαίσια της ηθικής στήριξης των Αμερικανών στρατιωτών που έφευγαν για το μέτωπο. Παρόλο που το στρατιωτικό επιτελείο δεν χρησιμοποίησε καμία από τις φωτογραφίες, ο Κόνοβερ βρήκε στη Μονρόε τη μούσα του και κατάφερε να την πείσει να παρατήσει τη δουλειά της και να εργασθεί ως μοντέλο για αυτόν. Ο Κόνοβερ ήταν αυτός που την έπεισε να βάψει ξανθά τα μαλλιά της και να αρχίσει να ποζάρει για φωτογραφήσεις με μαγιό. Έτσι, σιγά σιγά χτίσθηκε ο μύθος της σέξι Μέριλιν Μονρόε που για την επόμενη δεκαετία θα κυρίευε τη φαντασία όλων των ανδρών.

Τα παιδικά της χρόνια ήταν απίστευτα δύσκολα. Λίγο πριν από τη γέννησή της, ο πατέρας της είχε εγκαταλείψει τη μητέρας της για να μετακομίσει στο Σαν Φραντσίσκο.Η Μέριλιν μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν πραγματικά ο πατέρας της, ενώ κάποια χρόνια αργότερα η μητέρα της, λόγω σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων, έχασε τη δουλειά της και πέρασε σχεδόν όλη τη ζωή της μπαινοβγαίνοντας σε διάφορα ιδρύματα. Έτσι, σε ηλικία 9 ετών, η Μέριλιν μπήκε σε ορφανοτροφείο και δύο χρόνια αργότερα δόθηκε για υιοθεσία.

Όμως, αυτές οι δυσκολίες την έκαναν πιο δυνατή και ύστερα από τις πρώτες της φωτογραφήσεις για τον Κόνοβερ κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στον κινηματογράφο γράφοντας ιστορία με τις ταινίες «Οι Άντρες Προτιμούν Τις Ξανθιές» (Gentlemen Prefer Blondes ), «Επτά Χρόνια Φαγούρα» (The Seven Year Itch), «Στάση Του Λεωφορείου» (Bus Stop) και «Μερικοί Το Προτιμούν Καυτό» (Some Like It Hot).

Δυστυχώς, η Μέριλιν Μονρόε πέθανε το 1962, σε ηλικία μόλις 36 ετών. Το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα παραμένει το απόλυτο sex symbol μαρτυρά ότι η τύχη δεν ήταν το μόνο στοιχείο που τη βοήθησε να παραμείνει στην κορυφή, αλλά σίγουρα έπαιξε έναν τεράστιο ρόλο για να μεταμορφωθεί από μια εργάτρια εργοστασίου στην πιο αναγνωρίσιμη γυναίκα όλων των εποχών.