Αναβλήθηκε επ' αόριστον η διπλή αγωνιστική των προκριματικών στη Νότια Αμερική!

Gazzetta team
Αναβλήθηκε επ' αόριστον η διπλή αγωνιστική των προκριματικών στη Νότια Αμερική!

bet365

Η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL), σε συνεννόηση με την FIFA, ανέβαλε επ' αόριστον την διπλή αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 (περιλάμβανε και ένα Βραζιλία – Αργεντινή), εξαιτίας της άρνησης των ευρωπαϊκών ομάδων να παραχωρήσουν ποδοσφαιριστές, αφού θα έπρεπε στην επιστροφή τους να περάσουν καραντίνα δέκα ημερών.

Τελικά, ούτε αγώνες στην Αθήνα, ούτε σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ή διεξαγωγή τους μόνο με ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα. Η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL), σε συνεννόηση με την FIFA, ανέβαλε επ' αόριστον την διπλή αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη του μήνα.

Η κύρια αιτία αυτής της απόφασης ήταν η άρνηση των ευρωπαϊκών ομάδων και, κυρίως, αυτών από τα μεγάλα πρωταθλήματα (Premier League, La Liga και Bundesliga), να παραχωρήσουν τους ποδοσφαιριστές τους, επειδή στην επιστροφή τους θα έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες καραντίνα, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Πλέον θα πρέπει να βρεθεί ημερομηνία για την διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγώνων, κάτι που βεβαίως δεν είναι καθόλου εύκολο, λόγω του φορτωμένου προγράμματος. Η επόμενη διπλή αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο, πριν από την διεξαγωγή του Copa America σε Αργεντινή και Κολομβία (11 Ιουνίου – 10 Ιουλίου).

Μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί 4 από τις 18 αγωνιστικές, με την Βραζιλία του Νεϊμάρ να είναι πρώτη και την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι δεύτερη, με τις δύο ομάδες να είχαν ραντεβού σε μια από τις δύο αγωνιστικές που αναβλήθηκαν μέχρι νεωτέρας.

Οι αγωνιστικές που αναβλήθηκαν

5η αγωνιστική: Βολιβία – Περού, Βενεζουέλα – Εκουαδόρ, Χιλή – Παραγουάη, Κολομβία – Βραζιλία, Αργεντινή – Ουρουγουάη.

6η αγωνιστική: Εκουαδόρ – Χιλή, Ουρουγουάη – Βολιβία, Παραγουάη – Κολομβία, Περού – Βενεζουέλα, Βραζιλία – Αργεντινή.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα