Γιατί η Εθνική αξίζει το χειροκρότημα μας…

Γιατί η Εθνική αξίζει το χειροκρότημα μας…

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει συγκρίσεις μέσα από το blog του στο gazzetta και αναδεικνύει γιατί η Εθνική Ελλάδας αξίζει το χειροκρότημα μας.

Έχει υποτιμηθεί νομίζω πάρα πολύ, τόσο από τον κόσμο, όσο κι από τον Τύπο, η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας σε αυτά τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Προφανέστατα δεν έχει γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας της ομάδας μας, σε ένα όμιλο με Βέλγιο και Βοσνία. Γι΄ αυτό ίσως είναι καλό να υπενθυμίσουμε πώς είχε περάσει η Ελλάδα στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ, για να καταλάβουμε κάποια πράγματα.

Στο Μουντιάλ του 2010 η Ελλάδα ήταν σε όμιλο με Ελβετία, Λετονία, Ισραήλ, Λουξεμβούργο και Μολδαβία. Και τερμάτισε δεύτερη, ένα πόντο πίσω από την Ελβετία και πήγε στα μπαράζ, όπου και πέρασε.

Στο Μουντιάλ του 2014 η Ελλάδα ήταν σε όμιλο με Βοσνία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία και Λίχτενσταϊν. Και τερμάτισε πάλι δεύτερη, στην ισοβαθμία με τη Βοσνία και πήγε στα μπαράζ, όπου και πέρασε.

Συγνώμη, αλλά έχουν καμία σχέση οι όμιλοι εκείνοι, συγκριτικά με τον όμιλο που είναι τώρα η Εθνική, με Βέλγιο, Βοσνία, Κύπρο, Εσθονία και Γιβραλτάρ; Τώρα, είχε δύο πολύ ισχυρές ομάδες, ενώ τότε είχε από μία. Ήταν δηλαδή τότε αρκετό να περάσει ομάδες επιπέδου Λετονίας, Ισραήλ, Σλοβακίας, Λιθουανίας για να πάει στα μπαράζ…Τώρα, έπρεπε να περάσει τη Βοσνία, για να πάει στα μπαράζ…Τότε, η πρώτη θέση είχε πάει σε Ελβετία και Βοσνία, τώρα πήγε στο Βέλγιο!..Καμία σχέση δηλαδή.

Και ας μην ξεχνάμε και μία άλλη σοβαρή παράμετρο: τώρα η Εθνική μας προέρχονταν από την καταστροφική παρουσία της στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ του 2016, όπου σε όμιλο με Ρουμανία, Βόρεια Ιρλανδία, Ουγγαρία, Φινλανδία και Νησιά Φερόε τερμάτισε πέμπτη! Μία αποτυχία που σίγουρα μέτρησε κι αυτή στην κατάρτιση των ομίλων με βάση και τα βαθμολογικά κριτήρια, με συνέπεια τώρα να πρέπει να κοντραριστεί και με το Βέλγιο και με τη Βοσνία.

Αντίθετα, τότε η Εθνική προέρχονταν από τους θριάμβους της παρουσίας της αφενός μεν στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ 2008, όπου είχε τερματίσει πρώτη σε όμιλο με Τουρκία, Βοσνία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Μολδαβία και Μάλτα, αφετέρου δε στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ του 2012, όπου επίσης είχε τερματίσει πρώτη σε όμιλο με Κροατία, Ισραήλ, Λετονία, Γεωργία και Μάλτα.

Απ΄ όπου κι αν το πάρεις, δηλαδή, η πορεία της Εθνικής μας σε αυτή την προκριματική φάση αξίζει το χειροκρότημα μας. Και μακάρι να μας υποχρεώσει και μέσα από τα μπαράζ να την χειροκροτήσουμε ακόμη πιο θερμά…

Παρεμπιπτόντως, ποιος ο λόγος συζήτησης περί Φορτούνη ή Μάνταλου στην ενδεκάδα; Ο Σκίμπε πολύ λογικά βάζει και τους δύο, αφού έχουν ποιότητα που μεσοεπιθετικά δεν την βρίσκει σε κανένα άλλο παίκτη, εξαιρουμένου του σέντερ φορ (Μήτρογλου). Κι ακόμη κι το άλλο δεκάρι, ο Πέλκας πρέπει να αξιοποιηθεί περισσότερο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.