Φέις κοντρόλ της Χ.Α. σε διανομή τροφίμων στο Ναύπλιο

Gazzetta team
Φέις κοντρόλ της Χ.Α. σε διανομή τροφίμων στο Ναύπλιο
Τη διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του πολιτιστικού συλλόγου «Πύλη Πολιτισμού» στο Ναύπλιο επιχείρησαν να παρεμποδίσουν μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τετάρτης 20/2. «Όταν βλέπεις απέναντί σου 30 άτομα κρατώντας κοντάρια με σημαίες, με μαύρα ρούχα, κράνη και κουκούλες απ' όπου φαίνονταν μόνο τα μάτια, είναι λογικό να μη νιώθεις ασφάλεια» είπε στο «Βήμα» η κυρία Χριστίνα Σταυρουλάκη, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου.

«Κάθε Τετάρτη απόγευμα διανέμουμε τρόφιμα σε απόρους της περιοχής μας. Την περασμένη εβδομάδα ήρθαν 2-3 άτομα ρωτώντας αν βοηθάμε αλλοδαπούς με τρόφιμα» λέει η κυρία Σταυρουλάκη σε επικοινωνία που είχε με «Το Βήμα» και εξηγεί ότι τους απάντησε πως δεν είναι δική τους δουλειά ο τρόπος διανομής τροφίμων.

Χθες όμως (Τετάρτη 20/2) εμφανίστηκε μια ομάδα απέναντι από τα γραφεία της «Πύλης Πολιτισμού» ενώ γινόταν η διανονή τροφίμων. «Προκλητικοί, λεκτικά, μαυροφορεμένοι και κρατώντας σημαίες, στάθηκαν απέναντι. Τους είπαμε να μην μπουν στον χώρο του συλλόγου. Κάποια στιγμή μερικοί πλησίασαν συνοδεύοντας μια ηλικιωμένη κυρία. Τους ζητήσαμε πάλι να μην μπουν μέσα καθώς η κυρία δεν είχε ανάγκη συνοδείας και απέναντι στη θέα τους καλέσαμε την Αστυνομία» αφηγείται η κυρία Σταυρουλάκη.

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής όμως ρωτούσαν πολίτες που έφευγαν με τρόφιμα και φαίνονταν «ύποπτοι» αν ήταν αλλοδαποί και ζητούσαν μάλιστα τις ταυτότητές τους. «Ο σύλλογος δίνει τρόφιμα που προέρχονται από το υστέρημα των συμπολιτών μας με κοινωνικά κριτήρια (εκκαθαριστικά, κάρτες ανεργίες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.) χωρίς να θέτει ζήτημα εθνικότητας» εξηγεί η κυρία Σταυρουλάκη.

Τελικά έπειτα από ενημέρωση μέλους του συλλόγου στο facebook για επεισόδια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπλίου, δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν και με την παρουσία τους κύλησε χωρίς αντιπαραθέσεις η προσφορά τροφίμων σε απόρους.

«Υπήρξε παρενόχληση και όχι βίαιη επίθεση» δηλώνει η Σταυρουλάκη. «Η "Πύλη Πολιτισμού" είναι πολιτιστικός σύλλογος και έχουμε κι άλλες δραστηριότητες, όπως μαθήματα εικαστικών σε παιδιά. Επιτελούμε κοινωνικό έργο στην περιοχή μας. Μέλη μας είναι άτομα από διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις και έχουμε καταφέρει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να κρατήσουμε τον σύλλογο».

Σε ανακοίνωσή του στο facebook, ο σύλλογος μεταξύ άλλων αναφέρει: «Προσπαθούμε να μείνουμε έξω από όλα αυτά με νύχια και με δόντια. Απλώς κάνοντας 5-10 μικρά πραγματάκια, όσα αντέχουμε, κυρίως για τα παιδιά... ακόμη και οι οικογένειες που έχουμε "υιοθετήσει" και προσφέρουμε τρόφιμα, επειδή και αυτά είναι λιγοστά πια, είναι κυρίως οικογένειες με παιδιά!!! Είναι ανήκουστο σε μια χώρα, το 2012, που θέλει να λέγεται πολιτισμένη να υπάρχουν τέτοια κρούσματα δικτατορικών και βίαιων συμπεριφορών...»

Πηγή: tovima.gr