Γερμανοί νεοναζί συναντήθηκαν με τη Χρυσή Αυγή

Gazzetta team
Γερμανοί νεοναζί συναντήθηκαν με τη Χρυσή Αυγή
Ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης Freies Netz Süd, όπως χαρακτηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βαυαρίας, επισκέφτηκαν την ελληνική βουλή και φωτογραφήθηκαν με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Η οργάνωση αυτή χαρακτηρίζεται σε έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βαυαρίας, ως Νεοναζιστική.

Και οι δύο άνδρες που εικονίζονται σε φωτογραφίες δίπλα στον γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νικόλαο Μιχαλολιάκο είναι δημοτικοί σύμβουλοι της ακροδεξιάς BIA ενώ, το δημοτικό συμβούλιο του Μονάχου έχει ψηφίσει υπέρ της απαγόρευσης της εν λόγω δημοτικής παράταξης.

Ο ένας, ο Σεμπάστιαν Σμάους έχει καταδικαστεί 6 μήνες με αναστολή (Φεβρουάριος 2009) επειδή οδηγούσε μεθυσμένος κατά την αφισοκόληση που έκανε για το NPD. Το 2010 καταδικάστηκε, για πνευματικά δικαιώματα. Οι φωτογραφίες που διακινούσε και ανέβαζε στο ίντερνετ ήταν αριστερών διαδηλωτών, τους οποίους παρουσίαζε ως καταζητούμενους.


Επίσης, το 2010 κατηγορήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ποδηλάτη. Αθωώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων, ωστόσο καταδικάστηκε για τη φθορά που προξένησε στη φωτογραφική μηχανή του ποδηλάτη.

Ο έτερος ο Ματίας Φίσερ, έχει κάνει 20 μήνες φυλακή μετά από καταδίκη για ρατσιστική ρητορική και έχει καταδικαστεί και για άλλα παρόμοιας φύσης αδικήματα.

Υπήρξε συνιδρυτής του Fränkischen Aktionsfront, το οποίο το 2004 απαγορεύτηκε για παρόμοιους λόγους.Το 2008 αποχώρησε από το NPD.

To NPD θεωρείται μετριοπαθές μπροστά στο FNS (Freies Netz Süd).

Η επίσκεψη εκπροσώπων της ακροδεξιάς βαυαρικής οργάνωσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην ελληνική Βουλή έγινε την ημέρα που η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε την πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας για την επέτειο των Ιμίων.

Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης υπήρξε εκτενέστατη αναφορά τόσο στην συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον κ. Μιχαλολιάκο όσο και από την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε διαψεύσει εκτενές δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο έχει σχέσεις με τους Γερμανούς νεοναζί.

ΠΗΓΗ: newsit.gr