Η διαφωνία Τσίπρα - Σόιμπλε

Gazzetta team
Η διαφωνία Τσίπρα - Σόιμπλε

bet365

Την άποψη ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος για έξοδο από την κρίση είναι αυτός της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον Real Fm, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έφερε μάλιστα το παράδειγμα της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, ως απόδειξη ότι ο δρόμος που ακολουθείται είναι ο σωστός. Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή πέρα από τη λιτότητα.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον Real Fm, επισήμανε στον κ. Σόιμπλε ότι η λιτότητα είναι αδιέξοδη και ότι οδηγεί σε κοινωνική καταστροφή και σε άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι Γερμανοί, σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να φορολογήσει τον πλούτο και να επιβάλλει κοινωνική δικαιοσύνη σε ότι αφορά στην κατανομή των βαρών.

Ακόμη άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον Real Fm, την πληροφορία που τους έδωσε ο κ. Τσίπρας αναφορικά με την προσπάθεια γερμανικής εταιρείας να επενδύσει στην Ελλάδα, η οποία προσκρούει, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο στη γραφειοκρατία αλλά και σε διαπλεκόμενα συμφέροντα.

 

Τέλος, οι δυο πλευρές, σύμφωνα με τον Real Fm, σημείωσαν ότι μπορούν να παραμείνουν σε επαφή και στο μέλλον.

Πηγή: enikos.gr