"Γιατροί με σύνορα" από τη Χρυσή Αυγή

Gazzetta team
"Γιατροί με σύνορα" από τη Χρυσή Αυγή
Τη σύσταση του φορέα «Γιατροί με Σύνορα» ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, που παραμένει... πιστή στον αγώνα της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και των πρακτικών που θυμίζουν ολοκληρωτικά και απεχθή καθεστώτα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εθνικιστικού κόμματος «μετά τις διανομές τροφίμων, την Τράπεζα Αίματος και την Εργασία για Έλληνες, ακολουθεί το κοινωνικό έργο σε θέματα Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε Έλληνες!»

Η Χρυσή Αυγή προσκαλεί όσους γιατρούς επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά της «για την ανακούφιση του ελληνικού λαού, ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο που ο τομέας της υγείας απoδομείται και η περίθαλψη αποψιλώνεται», να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής, Ευγενία Χρήστου. Τηλέφωνο για γιατρούς: 6906920004, e-mail: [email protected].

Ο συμβουλευτικός σταθμός λειτουργεί με ραντεβού πρωινές ώρες 10:00 με 13:00. Παρακαλούνται όσοι χρήζουν βοηθείας να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο για το κοινό: 210-6985121, 210-6985171, 210-6985173, 210-6985175 (Δευτ. - Παρ. 9:00 με 15:00 ).

Αντιδράσεις από υπουργείο Υγείας, ΙΣΑ και ΠΑΣΟΚ

Την καταδίκη του για αυτήν την κίνηση εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος, με τον πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, να αναφέρει πως «ο κάθε ένας να αναλάβει το ρόλο που ετάχθη. Οι ελλείψεις στο κράτος δε μπορεί να γίνονται βορρά κομματικής εκμετάλλευσης, αλλά όσοι μπορούν να προσφέρουν για τον συνάνθρωπό μας, να προσφέρουν με πιστοποιημένο τρόπο, σε πιστοποιημένους χώρους και η προσφορά να γίνεται από πιστοποιημένους λειτουργούς».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, καταδίκασε την εν λόγω κίνηση και από την πλευρά του λέγοντας ότι «το ΕΣΥ προσφέρει σήμερα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και καλύπτει το σύνολο του ελληνικού λαού, καθώς επίσης και υπηκόους τρίτων χωρών που έχουν ανάγκη και πάσχουν».

Με τη σειρά του και το ΠΑΣΟΚ, με έντονο μάλιστα ύφος, καταδίκασε με ανακοίνωσή του, τους «Γιατρούς με Σύνορα», υπογραμμίζοντας τα εξής: «Η Ιατρική -κατά τον όρκο του Ιπποκράτη- παρέχεται στον άνθρωπο ισότιμα, ανεξάρτητα φυλής, χρώματος ή θρησκείας. Αλίμονο αν υπάρξουν γιατροί πάνω στη γη που θα αρνηθούν να εξετάσουν ή να θεραπεύσουν οποιονδήποτε άνθρωπο, γιατί απλούστατα δεν θα είναι άνθρωποι οι ίδιοι οι γιατροί. Άλλωστε γι' αυτό υπάρχουν και οι Γιατροί χωρίς σύνορα. Οι γιατροί με σύνορα δεν είναι γιατροί. Είναι αδιανόητο σήμερα, πολιτικά κόμματα να δημιουργούν “Γιατρούς με σύνορα” και μάλιστα να τους διαφημίζουν. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα δυστυχώς η Χρυσή Αυγή».

Πηγή newpost.gr