Αίσχη θρησκόληπτ​ων και Χρυσαυγιτώ​ν σε θέατρο (vid + pics)

Gazzetta team
Αίσχη θρησκόληπτ​ων και Χρυσαυγιτώ​ν σε θέατρο (vid + pics)
Θρησκευτικές οργανώσεις αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής (λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;) προσπάθησαν να διακόψουν τη θεατρική παράσταση Corpus Christi, στο θέατρο «Χυτήριο», φωνάζοντας ότι προσβάλλει τον Ιησού. Συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιογράφου της Lifo, που χτυπήθηκε από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήουν τα 100 άτομα που ήταν συγκεντρωμένα, μεταξύ των οποίων και το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.


Η απευθείας μετάδοση των όσων διαδραματίζονταν εκεί, του δημοσιογράφου της Lifo Μανώλη Βαμβούνη, ήταν συγκλονιστική.

Διαβάστε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Βγήκα στην είσοδο του Χυτήριο. Χρυσαυγίτες και παπάδες έσκιζαν και ποδοπατούσαν τις αφίσεις της παράστασης. Έβγαλα το κινητό μου να τραβήξω πλάνο για το μπλογκ. Με περιτριγύρισαν 5 χρυσαυγίτες και ένας αστυνόμος. Με ρωτάνε, δημοσιογράφος είσαι ; απαντάω, γράφω στη lifo, ελπίζοντας να γλυτώσω σαματά. Το αντίθετο όμως. Με τραβάνε παραπέρα, με φωνάζουν πούστη, αδελφάρα, μου τραβάνε τα μούσια, με φτύνουν στο πρόσωπο, με χτυπάνε στο στομάχι. Η αστυνομία είναι δίπλα. Τους φωνάζω με χτυπάνε, δεν θα κάνετε κάτι;

Απάντηση: δεν είδα κάτι. Απομακρυνθείτε παρακαλώ. 3 αστέρια στο πέτο. Μου βάζουν αναμμένο τσιγάρο στην τσέπη. Μια κυρία μου το λέει μπροστά στον αστυνομικό. Κάνει πως δεν ακούει. Αρχίζω να φοβάμαι. Απομακρύνομαι από την έξοδο. Μου φωνάζουν όλοι: «έτσι φύγε παλιοπουστάρα, λούγκρα, τράβα πάρε καμία πίπα. Γυρίζω πίσω από απόσταση να παρακολουθώ. Με ακολουθεί γνωστός βουλευτής της Χ.Α. Μου ρίχνει δύο μπουνιές στο πρόσωπο. Με πετάει κάτω. Όσο είμαι κάτω, χάνω τα γυαλιά μου. Ο Χρυσαυγίτης με κλωτσάει. Η αστυνομία είναι ακριβώς δύο βήματα μακριά. Γυρισμένη πλάτη. Φωνάζω στον αστυνομικό «Μου ρίχνουν γροθιές, κάντε κάτι», πολλές φορές.

Με γυρισμένη πλάτη απομακρύνεται. Οι υπόλοιποι γέροι και χρυσαυγίτες με χλευάζουν φωναχτά δίπλα από τον αρχιαστυνόμο.
«Κλάψε μωρή λουλού, κοριτσάκι, ντιγκιντάγκα».

Πηγή: aixmi.gr