«Εθνική εορτή ο Μελιγαλάς!» (vid)

Gazzetta team
Με την παρουσία 7 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μνημόσυνο για τα θύματα του Μελιγαλά. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παρευρικόμενοι χρυσαυγίτες, κρατώντας ελληνικές σημαίες και παρατεταγμένοι σαν στρατός, φώναζαν σύμφωνα με το eleftheriaonline συνθήματα όπως: "Τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες" και "αλήτες – φονιάδες – κομμουνιστές’’, "τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά’’, "ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους κρεμά’’, "Αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή’’.

Ο δε Παναγιώταρος, αμφισβητώντας τα θύματα του Πολυτεχνείου και κάνοντας λόγο για «θύματα με πραγματικά επώνυμα» στον Μελιγαλά, υποσχέθηκε ότι «τώρα που η Χ.Α. ανεβαίνει και φτάνει στην κορυφή», θα κάνει την επέτειο του Μελιγαλά «εθνική εορτή".

Αποκαλυπτικό για τη δράση των ταγμάτων ασφαλείας στην Κατοχή είναι το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο: «Η αυτολογοκριμένη μνήμη-τα Τάγματα Ασφαλείας και η μεταπολεμική εθνικοφροσύνη», του Τάσου Κωστόπουλου, έκδοση του 2005. Στο βιβλίο αυτό αποκαλύπτεται βάσει ντοκουμέντων της εποχής η δράση των Ταγμάτων στην περίοδο της Κατοχής στο πλευρό της χιτλερικής Γερμανίας αλλά και η «αποκατάσταση» τους στην μεταπολεμική Ελλάδα, όταν μέλη των Ταγμάτων Ασφαλείας, όχι μόνο δεν δικάστηκαν αλλά προωθήθηκαν και σε ανώτερες κρατικές θέσεις.

Πηγή: lifo.gr