«Κλείδωσαν» τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ

Gazzetta team
«Κλείδωσαν» τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ
Τα μέτρα των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει η Τρόικα φαίνεται πως κλείδωσαν στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Για την ανάπτυξη έχετε ακούσε τίποτα κ. Στουρνάρα ή μόνο για μέτρα;;;

Στην έκτακτη αυτή σύσκεψη, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών ήταν οι αποκρατικοποιήσεις, η εφεδρεία αλλά και το «φλέγον» ζήτημα των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια. Το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο παραπέμφθηκε για την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να γίνουν οι μειώσεις αλλά κλιμακωτά ώστε να απαλειφθούν οι κραδασμοί. Προβλέπεται, έτσι, να γίνει 6% μείωση στους ένστολους, 10% στους πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ και 20% σε δικαστικούς, διπλωμάτες και αρχιερείς.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών μισθολογίων αφορά τους ένστολους που φθάνουν περίπου τις 156.000 σε σύνολο 200.000 εργαζομένων.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου και πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, ο Γιάννης Στουρνάρας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αποκάλυψε πως: «Καταλήξαμε στα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ».

Την λίστα με τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη Σαμαρά – Στουρνάρα, θα λάβουν το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Το θέμα αναμένεται να κλειδώσει στην κρίσιμη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, την Τετάρτη στις 10:00. Όπως αναμένεται, ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς εταίρους να στηρίξουν την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Στόχος δεν είναι μόνο η επικοινωνιακή στήριξη αλλά και η ουσιαστική καθώς ενδεχόμενες διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, δεν θα ήταν ένα επιθυμητό ενδεχόμενο.

Πηγή: iefimerida.gr