Οι ευρωπαίοι επιφυλάσσονται...

Gazzetta team
Οι ευρωπαίοι επιφυλάσσονται...
Συγκρατημένα αισιόδοξες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των ευρωπαίων εταίρων μας σχετικά με το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν, τα αποτελέσματα βγήκαν αυτό που μένει τώρα είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης, που θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης εκφράστηκαν τόσο από τα μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής όσο και από την έκτακτη συνεδρίαση των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών της ΕΕ χθες το βράδυ, ενώ ιδιαίτερα θετικά δέχθηκαν το εκλογικό αποτέλεσμα και οι αγορές με το ευρώ να ανέρχεται σε υψηλό 3 εβδομάδων.

Ωστόσο εν μέσω του θετικού αυτού κλίματος ο γνωστός οικονομολόγος Πoλ Κρούγκμαν «ξαναχτύπησε» επιμένοντας ότι ο κίνδυνος περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει.

«Και τώρα τι;» είναι ο τίτλος του πρώτου σχολίου του οικονομολόγου στους New York Times για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. «Φαίνεται λοιπόν ότι στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη, εξασφάλισε οριακή νίκη- κερδίζοντας μόνο με λίγες ψήφους μπροστά-, αλλά με αρκετό ποσοστό για να πάρει το μπόνους των 50 εδρών» αναφέρει στο σχόλιό του.

Περισσότερα στο www.moneypost.gr