Σιγά Βαγγέλη, τρομάξαμε!(vid)

Gazzetta team
Σιγά Βαγγέλη, τρομάξαμε!(vid)
Απίστευτο και όμως... ελληνικό. Μέχρι και το χέρι στο τραπέζι έφτασε να βαρέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επειδή δεν του άρεσε ερώτηση πολίτη!

Την Κυριακή τα ψέμματα τελειώνουν καθώς θα πραγματοποιηθούν οι πιο κρίσιμες (μέχρι τις επόμενες) εκλογές και όπως είναι λογικό ο προεκλογικός... πυρετός έχει χτυπήσει κόκκινο. Δυστυχώς η ηρεμία και η σύνεση μας έχει αποχαιρετήσει εδώ και καιρό, κάτι που φάνηκε περίτρανα και στην αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου σε ερώτηση πολίτη.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να χτυπήσει ακόμα και το τραπέζι, όταν στην εκπομπή του enikos.gr ερωτήθηκε σχετικά με τις μίζες της Siemens αν ευσταθεί δημοσίευμα που ήθελε την κυβέρνηση Παπαδήμου να μην μπορεί να διαπραγματευτεί με την Γερμανία, επειδή οι Γερμανοί... κρατούσαν πολλούς πολιτικούς στο χέρι λόγω του συγκεκριμένου σκανδάλου.

Αντί να απαντήσει με ένα ναι ή με ένα όχι και το ανάλογο επιχείρημα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άρχισε να φωνάζει, φτάνοντας στο σημείο να χτυπήσει και το χέρι στο τραπέζι, δείχνοντας έτσι την... δύναμή του απέναντι σε έναν πολίτη που έκανε το... έγκλημα να τον ρωτήσει κάτι που πολλοί δημοσιογράφοι δεν τολμούν...


Ο διάλογος μεταξύ Βενιζέλου και του πολίτη είναι ο ακόλουθος:

«Είναι δυνατόν να έρχεστε και να μου λέτε ότι εμείς, δηλαδή δύο πρωθυπουργοί που μεσολάβησαν, υπουργοί, δύο κόμματα, τρία κόμματα γιατί ήταν και ο κ. Καρατζαφέρης δεν κάναμε διαπραγμάτευση επειδή μας κρατάγανε στο χέρι;» απάντησε ο Βενιζέλος.

«Δεν ξέρω, σας ρωτώ να μου πείτε» τόνισε ο πολίτης.

«Οχι να μάθετε, να μάθετε, να μάθετε» του ανταπάντησε ο κ. Βενιζέλος

«Μα η δουλειά σας είναι μου πείτε», είπε ο πολίτης

«Σας λέω λοιπόν εγώ ότι αυτά είναι χυδαιότητες, απολύτως χυδαιότητες» είπε πάλι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Ο πολίτης σε πολύ ήρεμο τόνο επέμεινε λέγοντας ότι «δεν δέχομαι αυτόν τον χαρακτηρισμό» και εκεί ο υποψήφιος Πρωθυπουργός χτύπησε δυνατά το χέρι του στο τραπέζι φωνάζοντας «Απολύτως, απολύτως, έφταναν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ μέσα, απολύτως!».

Ο άνθρωπος που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτή την αντίδραση ανέφερε: «Κυριε Πρόεδρε, δεν ξέρω γιατί βγαίνετε έξω από τα ρούχα σας, αλλά θέλω μια απάντηση», με τον Βενιζέλο να συνεχίζει στο ίδιο ύφος: «Δεν θέλω να σας απαντήσω; Σας απαντώ αλλά με εξοργίζετε όταν λέτε ότι υπουργοί, βουλευτες εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό με 258 ψήφους, ψηφίζουν ένα νόμο του κράτους επειδή τους κρατάνε, επειδή υπάρχουν χαρτιά για τη Siemens. Που νομίζετε ότι απευθύνεστε;

Γιατί ειμαστε στην πολιτική; Είμαστε στην πολιτική για να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον, έχουμε αφήσει δουλειές, έχουμε αφήσει την άνεσή μας. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την αγωνία του τόπου».

Εκεί ο πολίτης του είπε το αυτονόητο: «Κυριε πρόεδρε εμείς έχουμε χάσει τις δουλειές μας», για να πάρει άλλη μια άσχετη απάντηση: «Να έρθετε να κυβερνήσετε, δεν σας το απαγόρευσα», με τον πολίτη να τον βάζει στην θέση του λέγοντας: «Εγώ δεν θέλω να κυβερνήσω, ψάχνω να βρω ποιος είναι κατάλληλος να κυβερνήσει».

Το σίγουρο πάντως είναι πως τέτοιες αντιδράσεις δεν τιμούν έναν αρχηγό κόμματος και είναι αυτονόητο πως δείχνουν την έπαρση που υπάρχει, καθώς οι περισσότεροι θεωρούν πως οι πολίτες είμαστε κάτι κατώτερο από τους ίδιους.