Μας βγάζουν από το ευρώ!

Gazzetta team
Μας βγάζουν από το ευρώ!
Εκλογές έγιναν, κυβέρνηση δεν σχηματίστηκε κι ενώ η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα προς την Αθήνα, οι φήμες για έξοδο της χώρας από το ευρώ ολοένα και πληθαίνουν.

Τη στιγμή που τα τέσσερα μεγάλα κόμματα προσπαθούν να βρουν τη «χρυσή» τομή για το ποιος από όλους θα κυβερνήσει και ποια θα είναι από εδώ και στο εξής η εξωτερική πολιτική που θα ακολουθηθεί, τα μαντάτα που έρχονται από τους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο ευχάριστα δεν είναι.

Είναι γνωστό ότι οι «μεγάλοι» της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ επιθυμούσαν εξ αρχής κυβέρνηση ενός εκ των ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μην υπάρξει σύγχυση στο θέμα του Μνημονίου και στις σχετικές υπογραφές που έχουν «πέσει» για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας και τα μέτρα που καλούμαστε να ακολουθήσουμε για να βγούμε από την κρίση. Η απόφαση του λαού, ωστόσο, ήταν διαφορετική.

Κι ενώ η χώρα, τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές, βρίσκεται σε ακυβερνησία, μια ανάρτηση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο twitter έχει προκαλέσει αναστάτωση. «Η Ελλάδα πιθανότατα θα φύγει από το ευρώ εάν δεν καταφέρει να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τους στόχους της», ανέφερε ο αξιωματούχος, τη στιγμή που ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να υποχρεωθεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Ευρώπη ασκεί έντονες πιέσεις στην ελληνική πλευρά για συμβιβασμό μεταξύ των πολιτικών κομμάτων της χώρας και συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας που θα τηρήσει κατά γράμμα το Μνημόνιο.