CR7, μεγαλύτερη «αξία» από Μέσι!

CR7, μεγαλύτερη «αξία» από Μέσι!

bet365

Πιο «ακριβή» εικόνα από τον Αργεντινό σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι έχει ο «Μαδριλένος» άσος Κριστιάνο Ρονάλντο σύμφωνα με μελέτη Πανεπιστημίου της Πορτογαλίας.

Ο CR7 είναι ο ποδοσφαιριστής του οποίου η εικόνα είναι η πιο ακριβή στην κόσμο, κοντά στα 40 εκατ. ευρώ, τρία περισσότερα από τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό των Μπλαουγκράνα. Ολα αυτά σύμφωνα με το πορτογαλικό Πανεπιστήμιο marketing (IPAM)...

Η έρευνα έγινε γνωστή από τον Τύπο της χώρας και διενεργήθηκε με επιστημονική μέθοδο της οποίας ο στόχος είναι να αξιολογήσει την φήμη και τη δημοτικότητα αθλητών και προπονητών. Μέσα από την ανάλυση των αποτελέσματων, από την παρουσία στα Μέσα Ενημέρωσης, τον κόσμο του ίντερνετ, τα παλμαρέ και την κοινωνική υπόσταση, ο Ρονάλντο πήρε 77 βαθμούς σε κλίμακα από 0 έως 100 ενώ ο Μέσι 74. Στο ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πορτογάλος ξεπέρασε τον Αργεντινό με 42 εκατομμύρια «φίλους» στο facebook κόντρα σε 34, ενώ έχει αναφερθεί σε περισσότερα επιστημονικά άρθρα (2.157 αντί 1.608).

Ο Κριστιάνο αφήνει πίσω τον Μέσι και στο οικονομικό, αφού το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τους Blancos βάζει στον λογαριασμό του 13 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ένα περισσότερο από τον Μέσι, ο οποίος όμως είναι πιο πάνω στη λίστα με τα συνολικά κέρδη, σε αυτή με τα παλμαρέ αλλά και την έκθεση στα Μέσα Ενημέρωσης. Ο σταρ της Μπάρτσελόνα έχει δικαιώματα εικόνας που του αποφέρουν 21 εκατ. ευρώ τον χρόνο, 18 ομαδικούς τίτλους και 3 Χρυσές Μπάλες, όλα περισότερα από τον Ρονάλντο που μετρά δέκα τίτλους και μία Χρυσή Μπάλα.

Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Σα, διευθυντή του IPAM (Πανηπιστήμιο Μάρκετινγκ του Πόρτο και του Αβέιρο) και δημιουργό της μελέτης «το πλεονέκτημα του Ρονάλντο κόντρα στον Μέσι οφείλεται κυρίως στο ασεβές στιλ του, στο ότι είναι δυνατός και επιθετικός κόντρα στο πιο ήσυχο προφίλ του διεθνή επιθετικού».

Το IPAM είχε κάνει νωρίτερα μέσα στη σεζόν παρόμοια μελέτη σύμφωνα με την οποία ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζοσέ Μουρίνιο, αξιολογείται ως πιο «ακριβός» βάσει από την σκοπιά του μάρκετινγκ από τον Πεπ Γκουαρδιόλα της Μπάρτσελόνα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα