Μια... φανταστική Σοσιεδάδ! (vid)

Μια... φανταστική Σοσιεδάδ! (vid)

bet365

Σε έναν αγώνα-ποίημα, που ήταν τελικός για το Champions League, οι Βάσκοι επικράτησαν 4-2 της Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε και είναι πλέον Νο1 φαβορί για το σεντόνι!

Ο αγώνας ήταν τεράστιας σημασίας, αφού η Σοσιεδάδ ήταν στην 4η θέση και το +2 από τις Νυχτερίδες, όμως στο τερέν του «Ανοέτα» κάθε άλλο παρά ποδόσφαιρο σκοπιμότητας παίχτηκε. Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ και για λίγα λεπτά βρέθηκε εκεί που θα επιθυμούσε να τελειώσει το πρωτάθλημα, όμως οι παίκτες του Φιλίπ Μοντανιέ διψούσαν τόσο πολύ για αυτή τη νίκη, σαν να περίμεναν το ματς πολλά χρόνια και με τεράστια ανατροπή επικράτησαν 4-2 φτάνοντας τη διαφορά στους 5 πόντους με ισάριθμες αγωνιστικές να απομένουν. Η Σοσιεδάδ έχει στην ίδια απόσταση και την Μάλαγα, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι αυτή που θα παίξει στα προκριματικά του Champions League αφού κόντρα και στις δύο έχει πετύχει δύο νίκες. Οι μέρες του 2003 όταν και είχε παίξει στην κορυφαία διοργάνωση είναι πλέον πολύ κοντά...

Μόλις στο 2' οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη ευκαιρία, με τον Βέλα να κάνει τεχνικό σουτ και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η Βαλένθια απάντησε άμεσα και είχε καλές στιγμές με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ, με τον Ματιέ στο 6' όταν απέκρουσε ο Ντιέγο Αλβες και το 21' όταν ο Ντάνι Παρέχο έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 23' ο Τσόρι Κάστρο άργησε να σουτάρει μετά την εξαιρετική πάσα από τον Τσάμπι Πριέτο και στο 25' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βαλβέρδε όταν ο Αλί Σισοκό έκανε τη σέντρα από αριστερά, η άμυνα των Βάσκων πιάστηκε να κοιμάτοι και ο Σολδάδο με δύσκολη κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Οι Βαλενθιάνοι δεν κράτησαν το υπέρ τους σκορ για ούτε για δέκα λεπτά και μάλιστα έκαναν fair play, αφού και η δική τους αμυντική λειτουργία πήρε κακό βαθμό στη φάση του 34'. Ο Τσόρι Κάστρο εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ για τον Κάρλος Βέλα, ο Μεξικάνος έκανε τη σέντρα και ο κεντρικός αμυντικός, Ινιγο Μαρτίνεθ ξεχασμένος εντελώς δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ με τη μία στον αέρα να κάνει το 1-1. Πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι ομάδες είχαν από μία φάση, με τον Τσόρι Κάστρο να προσπαθεί να αιφνιδιάσει με φάουλ τον Αλβες (37') και τον Σολδάδο να βλέπει τον Μπράβο να μπλοκάρει το σουτ του εκτός περιοχής.

Και αν η ένταση και η ενέργεια που είχε το πρώτο 45λεπτο αποτέλεσαν ωραίο θέαμα, η επανάληψη ήταν όλα τα λεφτά. Σοσιεδάδ προσπάθησε να παίξει περισσότερο μπροστά στο πρώτο κομμάτι και στο 51' ο Ιγιαραμέντι σήκωσε πολύ έξυπνα τη μπάλα για τον Βέλα που με κεφαλιά την έστειλε άουτ. Η Βαλένθια φάνηκε στο 59' με το διαγώνιο αριστερό του Μπανέγα να φεύγει άουτ, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 67' για χέρι του Σισοκό στο όριο της περιοχής και στο 69' το σουτ του αριστερού μπακ των Βάσκων, Ντε Λα Μπέγια, πέρασε άουτ. Το τελευταίο 20λεπτο ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει φέτος στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Στο 73' και ενώ η Βαλένθια είχε αυξήσει την πίεση για να κάνει τη ζημιά, τελικά την έπαθε σε μία αντεπίθεση υψηλού επιπέδου. Μετά από εκτέλεση φάουλ στην περιοχή της Σοσιεδάδ Αγκιρέτσε και Τσόρι Κάστρο έκρυψαν το τόπι αφήνοντας σαν... κώνους καρφωμένους του χαφ των Νυχτερίδων, ο πρώτος βγήκε στα δεξιά και πέταξε τη μπάλα στον χώρο για τον Ουρουγουανό που νίκησε με όμορφο τρόπο τον Ντιέγο Αλβες στο τετ α τετ κάνοντας το 2-1 και βάζοντας φωτιά στο «Ανοέτα»!

Οι Βάσκοι πάτησαν καλύτερα μετά το γκολ και έχοντας τρεξίματα και ψυχολογία κυνήγησαν το τρίτο γκολ κόντρα σε μία Βαλένθια που δεν είχε καθαρό μυαλό και καλές επιλογές. Στο 75' ο Βέλα μέσα από την περιοχή νικήθηκε από τον Βραζιλιάνο πορτιέρο των φιλοξενούμενων, όπως συνέβη και με τον Αγκιρέτσε στο 84' που από κοντά δεν μπορούσε να πιστέψει τι χάθηκε, όμως δύο λεπτά μετά, έκανε τη δουλειά! Ο Βέλα άνοιξε την κόντρα στα δεξιά για τον Τσάμπι Πριέτο, ο οποίος έκανε τη σέντρα και ο 26χρονος επιθετικός με τελείωμα με τη μία που κόντραρε έγραψε το 3-1.

Ολα έδειχναν να έχουν τελειώσει, όμως δεν ήταν έτσι. Στο 90' ο Πιάτι, που πέρασε σαν αλλαγή, έκανε ωραίο τεχνικό σουτ αναγκάζοντας τον Μπράβο σε καταπληκτική επέμβαση με το ένα χέρι, όμως ο Ζόνας ήταν εκεί που έπρεπε και με κεφαλιά έδωσε ελπίδα στην Βαλένθια (3-2). Στο επόμενο λεπτό οι Νυχτερίδες είχαν φάουλ σε επικίνδυνη θέση για να προκαλέσουν έμφραγμα σε όλο το Σαν Σεμπαστιάν, όμως ο Ζόνας έστειλε τη μπάλα στο τείχος για να φτάσουμε στο 94' όταν μετά από αμέλεια της άμυνας των Νυχτερίδων έφυγε τετ α τετ με τον Αλβες και με πολύ δύσκολο φανταστικό τελείωμα-λόμπα από κοντινή απόσταση έγραψε το τελικό 4-2 δίνοντας το σύνθημα για το βάσκικο πάρτι...

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Φιλίπ Μοντανιέ): Μπράβο, Μίκελ Γκονσάλες, Ινιγο Μαρτίνεθ, Κάρλος Μαρτίνεθ, Ντε Λα Μπέγια, Τσόρι Κάστρο (77' Θουρουτούθα), Τσάμπι Πριέτο (89' Ανσοτέγκι), Ιγιαραμέντι (88' Ρουμπέν Πάρδο), Μπεργκάρα, Αγκιρέτσε, Βέλα.

Βαλένθια (Ερνέστο Βαλβέρδε): Ντιέγο Αλβες, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Ζοάο Περέιρα, Αλί Σισοκό (80' Νέλσον Βαλδές), Αλμπέλδα (76' Γκουαρδάδο), Μπανέγα, Φεγκουλί (72' Πιάτι), Ντάνι Παρέχο, Ζόνας, Σολδάδο.

Διαιτητής: Νταβίδ Φερνάντεθ

Follow me: Giorgio_Oddo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα