Σαρρής: «Τιμή το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού»

Σαρρής: «Τιμή το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού»

Σαρρής: «Τιμή το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού»

bet365

Ο αμυντικός του Εργοτέλη, Γιώργος Σαρρής, μίλησε στο gazzetta.gr για την μέχρι τώρα πορεία των Κρητικών στην Football League, για τους στόχους του, αλλά και για το ενδιαφέρον που έχει δείξει για αυτόν ο Παναθηναϊκός.

Ο Εργοτέλης πραγματοποιεί μία εκπληκτική σεζόν, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το πιστεύατε από την πρώτη στιγμή ή βγήκε στην πορεία;

Πάντα όταν κάνεις κάτι πρέπει να το πιστεύεις, αν δεν δείχνεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου δεν θα φτάσεις ποτέ ψηλά. Εμείς είμαστε νέοι ποδοσφαιριστές σε μεγάλο ποσοστό και είχαμε ένα επιπλέον κίνητρο να αποδείξουμε κάποια πράγματα. Έτσι, με την πορεία που κάνουμε στην σεζόν δίνουμε τις απαντήσεις μας σε όσους δεν πίστεψαν σε εμάς, και είναι πολύ αυτοί που δεν μας πίστεψαν. Εμείς δίνουμε τα πάντα για να τους διαψεύσουμε, να δώσουμε τις απαντήσεις μας μέσα στο γήπεδο και πιστεύω στο τέλος θα δικαιωθούμε.

Δεν είστε ήδη δικαιωμένοι εν μέρη; Αφού μέχρι τώρα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ο Εργοτέλης είναι στην κορυφή.

Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Βέβαια το να είσαι στην κορυφή για τόσο καιρό δείχνει πράγματα και είναι σημαντικό, γατί φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα ότι κάνουμε. Προσπαθούμε πάρα πολύ, δουλεύουμε με μεγάλη ευχαρίστηση και παρά τα προβλήματα δίνουμε και την ψυχή μας.

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Γκόγκιτς στην πορεία του Εργοτέλη κατά την γνώμη σου;

Πάρα πολύ σημαντικός. Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε πολύ ψηλό επίπεδο και αυτό βοηθάει πάρα πολύ. Έχει εμπειρίες, μας έχει «ανεβάσει» πολύ με τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις, ενώ δουλεύει πολύ και στο ψυχολογικό κομμάτι. Μας έχει περάσει την νοοτροπία νικητή που τον διακατέχει, κάτι που είναι το Α και το Ω στο ποδόσφαιρο. Μας έχει μάθει να μην φοβόμαστε τον αντίπαλο, όποιος και αν είναι αυτός, να έχουμε αυτοπεποίθηση και πίστη στους εαυτούς μας.

Τον τελευταίο καιρώ όμως η ομάδα έχει κάνει κάποια «άσχημα» αποτελέσματα. Που πιστεύεις πως οφείλονται και πόσο σας επηρεάζει το γεγονός αυτό;

Κάθε ομάδα μπορεί και δικαιούται να έχει μία περίοδο που δεν θα είναι ιδανική, με κάποια κακά αποτελέσματα, αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω πως ήμασταν και λίγο άτυχοι και έτσι χάσαμε κάποιους βαθμούς, όμως δεν πρέπει να μας επηρεάσει και να μας πάρει από κάτω αυτό. Όπως είπα και πριν έχουμε πίστη και νοοτροπία νικητή, οπότε πιστεύω πως θα βγούμε από αυτή την κακή περίοδο αλώβητοι.

Στόχος σας ποιος είναι αυτή τη στιγμή, απλά η άνοδος ή και η πρώτη θέση;

Πρώτα από όλα η άνοδος, αυτό είναι που μετράει. Είτε ανέβουμε ως πρώτοι, είτε ως δεύτεροι ή ακόμα και ως τρίτοι είναι το ίδιο. Βέβαια, ποιος δεν θα ήθελε τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η άνοδος στην πρώτη κατηγορία.

Ποιες ομάδες πιστεύεις πως είναι εκτός του Εργοτέλη τα φαβορί για την απευθείας άνοδο;

Είναι πολλές οι ομάδες που θα κυνηγήσουν την πρώτη τριάδα, ακόμα νομίζω δεν υπάρχουν φαβορί. Αυτό φαίνεται και από τις αλλαγές που υπάρχουν σε κάθε αγωνιστική ανάλογα με τα αποτελέσματα. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιες ομάδες, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα πιστεύω πως ο Παναιτωλικός, ο Απόλλωνας, η Καλλονή και ο Ολυμπιακός Βόλου έχουν πολύ δυνατό ρόστερ, αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο και μαζί με εμάς αυτοί πιστεύω θα παλέψουν για την απευθείας άνοδο.

Τον τελευταίο καιρό έχει ακουστεί το όνομά σου για τον Παναθηναϊκό, ισχύει κάτι τέτοιο;

Με τιμάει το γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι δείχνουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου, όμως ακόμα είναι νωρίς να πούμε κάτι γιατί δεν υπάρχει κάποια επίσημη προσέγγιση ή επαφή μαζί μου. Βέβαια, ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακούγεται πάρα πολύ καλό. Φυσικά και θα ήθελα να αγωνιστώ σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, θα ήταν τιμή για εμένα κάτι τέτοιο. Αυτό που θέλω και έχω σαν αρχή είναι να δουλεύω για να γίνομαι συνέχεια καλύτερος. Μέσα από αυτό, αν καταφέρω να φτάσω σε τέτοιο επίπεδο τότε αυτό θα είναι το ιδανικό.

Τι θα προτιμούσες, να αγωνιστείς σε μία μεγάλη ομάδα από την Ελλάδα, ή σε μία ομάδα από το εξωτερικό;

Αυτό είναι σχετικό. Ο καθένας αξιολογεί τις προτάσεις που έχει και παίρνει τις αποφάσεις του, με γνώμονα τις απαιτήσεις του αλλά και τις συνθήκες της στιγμής. Όμως δεν πρέπει να υποτιμούμε την χώρα μας και το πρωτάθλημα μας. Το να φτάσει ένας παίκτης να αγωνιστεί σε μία μεγάλη Ελληνική ομάδα δεν είναι μικρό πράγμα, είναι τεράστια τιμή. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την Εθνική, ποιος παίκτης δεν θα ήθελε να έχει την τιμή αυτή να αγωνίζεται με το Εθνόσημο. Είναι ένα όνειρο για κάθε αθλητή πιστεύω.

Έχεις κάποιο πρότυπο, κάποιο αθλητή που θαυμάζεις και θα ήθελες να του μοιάσεις;

Φυσικά και υπάρχουν. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ο Πουγιόλ, ο Πέπε και ο Νέστα είναι οι... αγαπημένοι μου. Και βέβαια υπάρχουν και από την Ελλάδα πολλοί, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ, γιατί μπορεί να ξεχάσω κάποιον και δεν το θέλω. Είναι πολλοί παίκτες που θαυμάζω!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα