Όταν η Παιανία γίνεται ροντέο...

Όταν η Παιανία γίνεται ροντέο...

Γιώργος Βροντάκης
Όταν η Παιανία γίνεται ροντέο...

bet365

Η Παιανία τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει να γίνεται... ροντέο και το gazzetta.gr θυμίζει κόντρες προπονητών με παίκτες του Παναθηναϊκού από την εποχή Μουνιόθ και μετά!

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, όλο και κάτι να συμβαίνει είτε μεταξύ παικτών, είτε μεταξύ προπονητών με ποδοσφαιριστές. Το χθεσινό επεισόδιο ανάμεσα σε Φάμπρι και παικτών στην Παιανία, μπορεί να διαψεύδεται από την ΠΑΕ και τα πράγματα να μην έγιναν τόσο υπερβολικά όσα παρουσιάστηκαν, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

«Ήταν η τελευταία φορά που το κάνεις»!

Στη χθεσινή προπόνηση κατά τη διάρκεια της τακτικής, ο Φάμπρι έβριζε και ούρλιαζε στα ισπανικά, έχοντας τη γνωστή του (περίεργη) συμπεριφορά.

Ο Φάμπρι έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στον Αντρέ Πίντο χωρίς κάποιο λόγο αφού δεν είχε κάνει αυτός το λάθος στο δίτερμα, αλλά ο Χοκίν Εσπάρθα. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού απευθυνόμενο στον προπονητή του, είπε :«Μην του μιλάς έτσι. Δεν φταίει αυτός. Δικό μου ήταν το λάθος».

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται πως μετάνιωσε για τη συμπεριφορά του και μάζεψε σε κύκλο τους παίκτες του για να τους ζητήσει με παραστατικό τρόπο συγνώμη. Με παραστατικό τρόπο (δεν γονάτισε αλλά έκανε κίνηση) είπε:

«Σας ζητώ συγνώμη. Φωνάζω για το καλό της ομάδας. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα σας» και εκεί πήρε το λόγο ο Χαμπίμπ Σο, λέγοντας του: «Ήταν η τελευταία φορά που το κάνεις αυτό. Αν συνεχίσεις έτσι, η ιστορία δεν θα έχει ευχάριστο τέλος. Δεν λέει κανείς μας να μην δίνεις οδηγίες ή να μην κάνεις παρατηρήσεις. Να μας φωνάζεις όταν πρέπει. Αλλά εσύ έχεις ξεπεράσει κάθε όριο. Φωνάζεις σε όλους και μιλάς με πολύ άσχημο τρόπο. Τι σου έκανε την Κυριακή ο Βιτόλο και του φώναζες αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα; Την προηγούμενη φορά ο Ζέκα σου είχε εξηγήσει ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί όλοι μας είμαστε από την ένταση του αγώνα και εσύ το συνεχίζεις. Τι σου έκανε σήμερα ο Πίντο; Κανείς μας δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοια συμπεριφορά ξανά».

Εκεί ολοκληρώθηκε ο μονόλογος του Πάπε Σο και κανείς άλλος παίκτης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, αλλά στην πράσινη διοίκηση υπάρχει προβληματισμός για τον Φάμπρι, ο οποίος όχι μόνο έχει χάσει τα αποδυτήρια αλλά έχει κάνει όλους τους ποδοσφαιριστές να μην θέλουν να τον βλέπουν!

Το gazzetta.gr θυμίζει άλλες παρόμοιες καταστάσεις που συνέβησαν στην Παιανία και είχε πρωταγωνιστές τους προπονητές που φόρεσαν την πράσινη φόρμα από τον Βίκτορ Μουνιόθ μέχρι σήμερα.

Η... έκρηξη του Μουνιόθ

Ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε τις τύχες του Παναθηναϊκού το 2006 και λίγο πριν φύγει ο χρόνος (7 Δεκεμβρίου 2006) έκανε την... έκρηξη του. Ο Εκι Γκονζάλες και ο Βαγγέλης Μάντζιος ένα 24ωρο νωρίτερα είχαν πλακωθεί στις μπουνιές και ο Βίκτορ Μουνιόθ δεν τους είδε μετανιωμένους και τους άρχισε τον... εξάψαλμο: «Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο διάστημα που είμαι εγώ στην ομάδα και γι αυτό το λόγο εισηγήθηκα στη διοίκηση να μην υπάρξει πρόστιμο. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές. Το επεισόδιο έγινε χθες και δεν άκουσα κανέναν από τους δυο σας να πάρει μια πρωτοβουλία και να ζητήσει συγνώμη από τους υπόλοιπους», είπε ο Ισπανός και οι παίκτες ζήτησαν κατευθείαν συγνώμη ο ένας στον άλλον.

Τεν Κάτε: «Σπυρόπουλε, άντε γαμ...»!

Πιο οξύθυμος από τον Μουνιόθ ήταν ο Χενκ τεν Κάτε που βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού λίγα χρόνια αργότερα. Ο Ολλανδός προπονητής ήταν λάτρης της πειθαρχίας, αλλά ήταν και λίγο περίεργος.

Στις 20 Αυγούστου του 2009 υπήρξε το... θερμό επεισόδιο του Χενκ Τεν Κάτε με τον Νίκο Σπυρόπουλο. Μετά το πέρας της προπόνησης ο Ολλανδός προπονητής του Παναθηναϊκού κριτίκαρε τον «Σπυρό» για την απόδοση που είχε κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ,. με τον αριστερό μπακ του Τριφυλλιού να απαντάει στον τεχνικό του για τον χαρακτηρισμό «απαράδεκτος»: «Να με σέβεσαι», με τον Tεν Kάτε να συνεχίζει τον διάλογο: «Είσαι τυχερός, να ξέρεις. Άντε γ...». Ο Νίκος Σπυρόπουλος έριξε και τα δικά του... καντήλια, με τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου να προλαβαίνει τα χειρότερα, διώχνοντας τον από την προπόνηση.

Τα μαλλιά του Νίνη και ο μπάσταρδος

Τη σεζόν 2008-09 ο Χενκ Τεν Κάτε τα έψαλε στον Σωτήρη Νίνη παρότι ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει μια μέρα πριν επί της Ξάνθης. Ο Ολλανδός τεχνικός μοίρασε συγχαρητήρια στην Παιανία, αλλά μόλις έφτασε στον διεθνή μέσο του είπε: «Δεν έκανες τίποτα στο διάστημα που αγωνίστηκες. Το μόνο που σκέφτεσαι είναι να φτιάχνεις τις κάλτσες και τα μαλλιά σου. Σοβαρέψου»!

Οσα είπε ο Τεν Κάτε στον Νίνη τα είδε γραμμένα στις εφημερίδες και ξέσπασε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα: «Πιστεύω στον Νίνη και στο ταλέντο του και θα τον βοηθήσω. Οποιος διαρρέει τις ομιλίες μου στον Tύπο είναι μπάσταρδος! Θα τον βρω και θα τον τελειώσω»!

Νιόπλιας: «Τέρμα η πλάκα και η χαλαρότητα»

Μετά τον Χενκ Τεν Κάτε, ανέλαβε ο Νίκος Νιόπλιας συνεχίζοντας και αυτός τη συνήθεια που έγινε λατρεία στην Παιανία. Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2010, ο Έλληνας τεχνικός πήγε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του τριφυλλιού αποφασισμένος να τελειώσει μια και καλή τα σημάδια χαλάρωσης που παρατηρούνται το τελευταίο καιρό στην ομάδα.

Ο Νίκος Νιόπλιας δήλωσε στους παίκτες του: «Τέρμα η πλάκα και η χαλαρότητα. Όποιος δεν δίνει από εδώ και πέρα το 100%, θα μένει στον πάγκο. Θα γίνουμε ξανά αυτό που ήμασταν πέρυσι. Μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Όταν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Στο χέρι μας είναι να το πετύχουμε και πάλι».

Σιμάο: «Δεν με σέβεσαι και το δείχνεις»

Ο Νιόπλιας αποχώρησε και αντικαταστάτης του ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ήρεμος, αλλά είχε και αυτός κάποιες... εκρήξεις στην Παιανία με παίκτες του.

Στις 24 Αυγούστου 2011, ο Φερέιρα τα... έχωσε στον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ καθώς μάρκαρε σκληρά τον Ζέκα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έγινε έξαλλος και λογομάχησε για περίπου πέντε λεπτά με τον 23χρονο Μοζαμβικανό μέσο. Ο Φερέιρα είπε στον Σιμάο μετά το σκληρό μαρκάρισμα: «Τι κάνεις; Δεν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοια μαρκαρίσματα στις προπονήσεις. Δεν είναι παιχνίδι εδώ. Αν τα έκανες στους αγώνες δεν θα ήταν αυτά τα αποτελέσματα», ανέφερε ο πράσινος τεχνικός και συνέχισε τον... εξάψαλμο για περίπου ένα τρίλεπτο.

Ο Σιμάο δεν έκατσε έτσι και απάντησε στον προπονητή του, λέγοντας: «Δεν με σέβεσαι και το δείχνεις. Δεν είναι δυνατόν να μου μιλάς έτσι. Δεν γίνεται να φταίω εγώ για τα αποτελέσματα».

Ο Αφρικανός τελικά οδηγήθηκε στα αποδυτήρια από τους συμπαίκτες του. Αργότερα, ο Πορτογάλος φέρεται να τον κάλεσε στο γραφείο του, όμως ο Σιμάο αρνήθηκε να πάει, ενώ ακούστηκε πως στο τέλος της προπόνησης ο Σιμάο προσπάθησε να πλησιάσει τον προπονητή του για να απολογηθεί, ωστόσο ο Φερέιρα ήταν ανένδοτος.

Μπάχαλο με Φερέιρα, Σιμάο και Κατσουράνη

Ένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια που έγιναν στην Παιανία επί των ημερών του Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν στις 12 Μαΐου του 2012, ανάμεσα στον Πορτογάλο, τον Κώστα Κατσουράνη και τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με «καζάνι που βράζει» και στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ακολούθησε ο εξής διάλογος στα αποδυτήρια λόγο μιας ανούσιας κάρτας που δέχτηκε ο Κατσούρ:

Φερέιρα προς Κατσουράνη: «Νομίζεις πως είμαι κανένας ηλίθιος; Δεν βλέπω τι κάνεις; Γιατί πήρε κίτρινη κάρτα; Μήπως δεν θες να παίξεις στο επόμενο ματς;».

Κατσουράνης: «Κόουτς δεν ήταν κάρτα το μαρκάρισμα».

Φερέιρα προς όλους: «Νομίζετε πως είστε ικανοί να ξεφτιλίζετε εμένα που έχω τέτοια καριέρα στην Ευρώπη; Πως θα αντικρίσω τη διοίκηση που θα έρθει στην Παιανία; Εγώ σας στηρίζω κι εσείς κάνετε ότι γουστάρετε. Θα σηκωθώ και θα φύγω, δεν πάει άλλο»!

Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στην προπόνηση στην Παιανία ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε για τον τσακωμό των Κατσουράνη, Σιμάο κατά την διάρκεια του αγώνα στην Τούμπα: «Καλά εμείς φάγαμε γκολ κι εσείς τσακωνόσασταν; Αυτό δεν θα ξαναγίνει».

Σιμάο: «Κόουτς σε όλους μιλάει αυτός (σ.σ. Κατσουράνης). Κάνει τον προπονητή. Ποιος είναι ο προπονητής;».

Κατσουράνης: «Τι είναι αυτά που λες ρε; Δεν μπορούμε να μιλήσουμε;».

Σιμάο: «Εσύ μας βρίζεις συνέχεια, δεν μιλάς».

Ο Κατσουράνης εκείνη την στιγμή πήγε να απευθυνθεί στον Φερέιρα, αλλά ο Σιμάο του είπε: «Οταν μιλάς για μένα να μιλάς σε μένα απευθείας και όχι στον προπονητή. Πες τα εδώ»!

Καραγκούνης: «Σταματήστε επιτέλους. Εντάξει τελείωσε. Μπάλα παίζουμε»

Φερέιρα: «Τελείωσε εδώ. Τέλος!»

Οι μπάλες του Σπυρόπουλο στον Ελευθεράκη

Στις 22 Ιανουαρίου 2013, φαίνεται πως υπήρξε και άλλο επεισόδιο στην Παιανία, αν και αυτό διαψεύστηκε από την ΠΑΕ.

Ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου βρέθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις του τριφυλλιού για να μιλήσει στους παίκτες και όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα, με τους παίκτες να θεωρούν τους εαυτούς τους στον... αέρα!

Μπουμσόνγκ: «Θέλουμε να μάθουμε γιατί θέλατε να διώξετε τον αρχηγό μας. Γιατί έγινε αυτό το μπάχαλο μετά τη Βέροια

Κωνσταντίνου: «Ποιον εννοείς;»

Μπουμσόνγκ: «Τον Βύντρα».

Κωνσταντίνου: «Τις δηλώσεις που έκανε ο Αλαφούζος μετά τη Βέροια τις έχετε διαβάσει; Δεν ανέφερε κανένα όνομα. Αν δεν τις διαβάσατε, να σας τις φέρω».

Βύντρα: «Τι όνομα να πει, αφού τα φωτογραφίζει. Και τα ονόματα πως γράφονται;».

Κωνσταντίνου: «Τα ονόματα γράφτηκαν από τους δημοσιογράφους. Δεν ξέρω πως βγήκαν».

Βύντρα: «Είπαμε να πούμε κάποια πράγματα όπως πρέπει».

Σπυρόπουλος: «Γιατί δεν βγήκε κάποιος από την διοίκηση να τα διαψεύσει;».

Κωνσταντίνου: «Παιδιά, θα τα πούμε όλα την Πέμπτη. Να περάσει το ματς με τον Πλατανιά. Κι εγώ όταν έπαιζα μπάλα, άκουγα διάφορα. Το 1980 ο τότε προπονητής της ομάδας είχε πει στον Βαρδινογιάννη ότι δεν με θέλει στην ομάδα, διότι είχα ύποπτη απόδοση. Αν και πέρασα πολλές δύσκολες στιγμές, αμφισβητήθηκα,, η ομάδα πήρε τον Λαφτσή και τον Χοσάδα, αλλά τελικά με τη δουλειά και την αξία μου έπαιξα εγώ».

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πάντως, δεν θέλησε να σταματήσει έτσι η κουβέντα και τόνισε: «Αν χρειαστεί να κάτσουμε και τρεις ώρες. Γιατί στοχοποιούνται συνέχεια τα ίδια άτομα; Εγώ πάω για προπόνηση, τι να ακούω, ψέματα; Μας κοροϊδεύουν».

Κωνσταντίνου: «Δεν θα μου λες εσύ τι θα λέω».

Σεϊταρίδης: «Περίμενε, Λάζαρε να μς πει ό,τι είναι να πει».

Κωνσταντίνου: «Το δικό σου το θέμα Λάζαρε, είναι διαφορετικό από των άλλων. Είπες, ότι θες να φύγεις και ότι θα φέρεις προτάσεις».

Χριστοδουλόπουλος: «Ξέρεις από πότε το έχω πει; Και πως βγήκε ότι ζήτησα ξαφνικά να μείνω;».

Κωνσταντίνου: «Δεν ξέρω, ούτε με νοιάζει. Με εξαίρεση τον Χριστοδουλόπουλο δεν θα φύγει άλλος παίκτης».

Μετά το τέλος της ομιλίας, ο Νίκος Σπυρόπουλος έχοντας μία μπάλα στα πόδια του, άρχισε να την κλωτσάει προς τον τοίχο, με τον Κώστα Ελευθεράκη να βρίσκεται μέσα στο μπουθ. Στη συνέχεια ο μπακ του Παναθηναϊκού το έκανε ακόμα τέσσερις φορές με δύναμη, με αποτέλεσμα να θεωρήσουν κάποιοι πως έγινε εσκεμμένα. Πάντως, από τη διοίκηση διέψευσαν ότι συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα