«Το καλύτερο γκολ κόντρα στον Άρη»

«Το καλύτερο γκολ κόντρα στον Άρη»

Απόστολος Παγώνης
«Το καλύτερο γκολ κόντρα στον Άρη»

bet365

Ο Στέφανος Αθανασιάδης με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου μίλησε στο gazzetta.gr για την σημασία της νίκης επί του ΠΑΣ, τον Ολυμπιακό και τους διώκτες. Στάθηκε στον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό, στον Κατσουράνη, αλλά και στο καλύτερο γκολ που πέτυχε 2012.

Ο διεθνής επιθετικός του Δικεφάλου με δηλώσεις του αρχικά αναφέρθηκε στο επιβλητικό σκορ στα Γιάννινα. «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που διαθέτει αξιόλογο σύνολο, σε έναν αγωνιστικό χώρο που δε βοηθάει. Θέλαμε να κλείσουμε το πρώτο γύρο με νίκη κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι, διότι τέτοια αποτελέσματα μας δίνουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Βέβαια, με τους τρεις βαθμούς που πήραμε καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια καλή διαφορά από τις ομάδες που μας ακολουθούν. Θέλω να πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας».

-Δεν είναι μόνο η διαφορά από τους διώκτες σας, αλλά και η διαφορά από τον Ολυμπιακό, που δεν αυξήθηκε..

«Υπάρχει και αυτή η σκέψη. Το πιο βασικό όμως είναι να αποκτήσουμε μια καλή διαφορά από τις ομάδες που θα βρίσκονται μέχρι τη πέμπτη θέση, διότι αυτή η διαφορά θα μετατραπεί σε βαθμούς όταν θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ, βαθμούς που μπορούν να παίξουμε μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, όταν θα έρθει».

-Ο ΠΑΟΚ, στα Γιάννινα το βράδυ της Δευτέρας πέτυχε τρία γκολ, έχοντας όλες κι' όλες τέσσερις τελικές προσπάθειες προς την εστία του αντιπάλου. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Είναι θέμα συγκέντρωσης, θέμα ικανότητας και θέμα θέλησης. Το θέλαμε πολύ το παιχνίδι και το δείξαμε διότι όταν έχεις τέτοιο ποσοστό ευστοχίας σημαίνει ότι είσαι αποφασισμένος, είσαι συγκεντρωμένος στο στόχο σου που δεν είναι άλλος από τη νίκη. Είναι καλό στατιστικό που μας ικανοποιεί διότι δείχνει αποτελεσματικότητα».

-Μάλιστα τα τρία γκολ ήρθαν απέναντι στη μέχρι χθες τρίτη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος...

«Αυτό κάνει την επίδοσή μας ακόμα πιο σημαντική. Πριν από το παιχνίδι, γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα προσεκτική, διαβασμένη και σωστά τοποθετημένη στο γήπεδο. Όταν έχεις τέτοιους αντιπάλους, ξέρει ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσεις, διότι ίσως να μην είναι πολλές».

-Η νίκη επί των Ιωαννίνων έχει να κάνει και με την αλλαγή συστήματος και το πέρασμα στο 4-3-3;

«Το συγκεκριμένο σύστημα το δουλεύουμε από την αρχή της εβδομάδας και προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στα νέα δεδομένα. Το ποιο σύστημα θα ακολουθήσουμε είναι καθαρά θέμα προπονητή και εμείς θα προσπαθούμε κάθε φορά να το εφαρμόζουμε».

-Ο Γιώργος Δώνης είπε τη Δευτέρα ότι δεν έχει δει ακόμα στο γήπεδο τον ΠΑΟΚ που θέλει...

«Είναι θέμα δουλειάς, θέμα πίστης, θέμα επιμονής σε αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε. Δεν έρχεται τίποτα από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε σημαίνει τίποτα αν πάμε καλά σε ένα παιχνίδι».

-Τι σημαίνει για εσάς η παρουσία του Κώστα Κατσουράνη, από σήμερα, στην ομάδα;

«Είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε πολλά επίπεδα. Αποτελεί στήριγμα για πολλούς από τους νεαρούς, έχει εμπειρία και είναι δεδομένο ότι θα μας βοηθήσει για να πάμε τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει...».

-Πως τον υποδεχθήκατε;

«Είμαστε κάποια παιδιά που τον γνωρίζουμε από την εθνική και αυτό βοηθά και εμάς και εκείνον...»

-Αν κάποιος έρθει και σου πει ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει στον δεύτερο γύρο παρόμοια συγκομιδή με αυτή που έχει μέχρι τώρα, τι θα έλεγες; Είναι αρκετοί;

«Δε ξέρω; Εγώ θέλω να διεκδικήσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Προσωπικά, είμαι ικανοποιημένος από τους βαθμούς που έχουμε μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα».

-Τι κρατάς και τι θα άλλαζες από όσα έχουν γίνει από το καλοκαίρι μέχρι τώρα;

«Αυτό που θα αλλάζαμε όλοι, είναι η Ευρώπη. Ήταν ένας μεγάλος στόχος που είχαμε θέσει το καλοκαίρι και δεν μπορέσαμε να τον πετύχουμε. Μας έχει πειράξει όλους. Η δεύτερη θέση στη βαθμολογία και η διαφορά που έχουμε με τον Ολυμπιακό είναι κάτι θετικό και μακάρι από εδώ και στο εξής να βελτιωθούμε».

-Είχες πει παλαιότερα ότι το τετ-α-τετ είναι θέμα δουλειάς. Το πλασέ που έκανες στο τετ-α-τετ, στα Γιάννινα, είναι θέμα δουλειάς ή θέμα ικανότητας;

«Γνώριζα ότι στα τελειώματα χρειάζομαι δουλειά και δουλεύω πάνω σε αυτό. Κάθε μέρα στη προπόνηση προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος σε αυτό το τομέα, και χαίρομαι όταν βγαίνει και στα παιχνίδια».

-Πριν το πλασέ σου, υπάρχει και μια πάσα του Κάτσε...

«Ήταν όντως μια εξαιρετική πάσα από τον Κάτσε. Μιλάμε για μια εξαιρετική πάσα και πραγματικά τον ευχαριστώ. Ο Κάτσε είναι ένας από τους λίγους παίκτες που μπορεί να βγάλει τέτοιες πάσες».

-Τι κρατάς από το 2012 και πιο γκολ ξεχωρίζεις;

«Κρατάω την Ευρωπαϊκή μας παρουσία. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι και για εμάς τους παίκτες και για την ιστορία του ΠΑΟΚ. Τώρα, όσον αφορά δικό μου γκολ, με βρίσκεις απροετοίμαστο, δε μου έρχεται κάποιο. Ίσως το γκολ με τον Άρη διότι δεν έχω πετύχει άλλο παρόμοιο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα