«Είχε πάντα άγρια ομορφιά!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Είχε πάντα άγρια ομορφιά!»

bet365

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Βόκολος, θυμάται για λογαριασμό του gazzetta.gr τις στιγμές που έζησε στη Νέα Σμύρνη στο ματς (19.30) που δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα.

Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη και στο γήπεδο που βρίσκεται λίγα τετράγωνα κάτω από την θρυλική “πλατεία”, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Φόρεσε την “κυανέρυθρη” φανέλα για συνολικά 12 χρόνια (1986-1998) και μέσω του Πανιωνίου, καθιερώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνοντας στη συνέχεια μεταγραφή στον Παναθηναϊκό (1998-2003) και ολοκληρώνοντας την καριέρα του στον ΠΑΟΚ (2003-2005), την Καλλιθέα και τον ΑΠΟΠ Πεγείας (2005-06) με 7 διεθνείς συμμετοχές.

Ο λόγος για τον Λεωνίδα Βόκολο, που από τον Αύγουστο του 2011, είναι άμεσος συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού, Φερνάντο Σάντος και κάθε Σαββατοκύριακο “οργώνει” τα γήπεδα της Superleague για να παρακολουθεί την πρόοδο των νυν διεθνών ποδοσφαιριστών και να ενημερώνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που ενδιαφέρουν την Εθνική ομάδα. Το απόγευμα της Κυριακής (02/12, 19.30), ο 42χρονος παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός θα βρεθεί στον χώρο που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά για να παρακολουθήσει το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής και το gazzetta.gr που μίλησε μαζί του, σας παρουσιάζει τις αναμνήσεις του από τις πάμπολλες αναμετρήσεις Πανιωνίου-Παναθηναϊκού στις οποίες πήρε μέρος...

«Πάντα δυσκολευόταν ο Παναθηναϊκός!»

«Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην βαθμολογία της κάθε χρονιάς και την διαφορά ποιότητας που χώριζε τις δύο ομάδες, πάντοτε οι αγώνες Πανιωνίου-Παναθηναϊκού έκρυβαν μία άγρια ομορφιά! Ήταν αγώνες που προσέλκυαν τον κόσμο, είχαν συναρπαστική εξέλιξη και προσέφεραν θέαμα! Ο ερχομός μίας τόσο μεγάλης ομάδας στη Νέα Σμύρνη, αποτελούσε πάντα κίνητρο για τα νέα παιδιά, στα οποία παραδοσιακά στηρίζονταν και στηρίζονται οι “κυανέρυθροι” και συνήθως οι φιλοξενούμενοι περνούσαν δύσκολο απόγευμα...», μας είπε αρχικά ο βοηθός προπονητή της Εθνικής ομάδας, για να συνεχίσει...

«Ποτέ ξανά ο Πανιώνιος δεν είχε περισσότερους βαθμούς!»

«Η ιδιαιτερότητα της εφετινής αναμέτρησης έχει να κάνει με τα πολλά νέα παιδιά στα οποία στηρίζονται και οι δύο ομάδες αλλά και με το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι βρίσκονται πιο ψηλά στην βαθμολογία! Ο Πανιώνιος είναι μέχρι στιγμής η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος... Έχει μία σταθερότητα στο παιχνίδι του, διαθέτει ένα συμπαγές σύνολο με νέα ταλέντα και απέδειξε ότι το εντυπωσιακό του ξεκίνημα, δεν αποτέλεσε ένα πυροτέχνημα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη και δεν έχει μείνει πολύ πίσω! Στα δώδεκα χρόνια που έπαιξα εγώ στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος δεν είχε να ζηλέψει πολλά πράγματα από τις μεγάλες ομάδες! Αν εξαιρέσουμε ότι δεν έπαιζε στην Ευρώπη, ήταν υπολογίσιμη δύναμη και σαν όνομα και σαν ιστορία και σαν αγωνιστική αξία, ενώ η έδρα του και ο κόσμος του, πάντοτε κέρδιζαν τον σεβασμό τον αντιπάλων!», υπερθεμάτισε ο Λεωνίδας Βόκολος που σε έναν αγώνα Πανιωνίου-Παναθηναϊκού, πριν από 14 χρόνια, κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο στην καριέρα του!

«Ένας τίτλος, μία μεταγραφή!»

«Νομίζω ότι ο τελικός Κυπέλλου του 1998 στο Καραϊσκάκη, ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι Πανιωνίου-Παναθηναϊκού, στο οποίο έπαιξα εγώ! Αυτό το ματς θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη μου, γιατί τότε κατέκτησα τον πρώτο και μοναδικό τίτλο στην καριέρα μου και αμέσως μετά πήρα μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Από ‘κει και πέρα, δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο παιχνίδι που επέστρεψα στη Νέα Σμυρνη ως αντίπαλος, φορώντας την “πράσινη” φανέλα! Είχα νιώσει πολύ περίεργα συναισθήματα γατί σε αυτό το γήπεδο έπαιζα από μωρό παιδί και ήταν μία κατάσταση που είχα δυσκολευτεί να την διαχειριστώ! Αν θυμάμαι καλά, είχαμε νικήσει 1-0 με γκολ του Λυμπερόπουλου... Παίζοντας με την φανέλα του Πανιωνίου, θυμάμαι ένα ματς που είχαμε κάνει εξαιρετική εμφάνιση - αν δεν κάνω λάθος ήταν την τελευταία μου χρονιά στην ομάδα - και στο οποίο είχαμε προηγηθεί με γκολ του Σαπουντζή, αλλά τελικά χάσαμε με 1-3!», κατέληξε ο υψηλόσωμος (1,92) παλαίμαχος σέντερ-μπακ που εδώ και χρόνια ανήκει στο team των ομοσπονδιακών τεχνικών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα