Ο Ίμπρα γύρισε, η Παρί ξέσπασε!

Ο Ίμπρα γύρισε, η Παρί ξέσπασε!

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επέστρεψε από τιμωρία και η Παρί μετά από δύο σερί ήττες στην Λιγκ 1 διέλυσε 4-0 την Τρουά στο Παρίσι. Δύο γκολ ο Σουηδός, από ένα Μάξγουελ και Ματουιντί.

Δύο σερί ήττες για αυτή την Παρί στην Λιγκ 1 είναι πολλές. Οι Παριζιάνοι, λοιπόν, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να επιστρέφει από τιμωρία, αποφάσισαν να σοβαρευτούν, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Τρουά και έφτασαν άνετα στη νίκη 4-0. Οι παίκτες του Αντσελότι μπήκαν δυνατά και πίεσαν για το γκολ, με τον Τιράμ να βγάζει δύσκολα τα σουτ των Ματουιντί και Ιμπραΐμοβιτς. Στο 17', όμως, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν μετά από κόντρα η μπάλα κατέληξε στον Μάξγουελ και ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Παριζιάνων, με τον Λαβέτσι να βλέπει και πάλι τον Τιράμ να βγάζει την κεφαλιά του στο 32'. Ο Μπαεμπέκ έχει πολλά να αποδείξει στον Αντσελότι και στον Λεονάρντο, καθότι δανεικός στην Τρουά από την Παρί, ήταν από τους διακριθέντες και στο 40' έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία, με τον Σιρίγκου να βγάζει. Στο τέλος του πρώτου μέρους, μάλιστα, οι παίκτες της Τρουά διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βεράτι στον Μπαεκμπέκ, με τον διαιτητή, όμως, να μη δίνει τίποτα και την Παρί στην αντεπίθεση να φτάνει και πάλι κοντά στο 2-0 με τον Λαβέτσι. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν.

Το παιχνίδι τελείωσε στο 63', όταν ο Ματουιντί στην πρώτη καλή στιγμή των πρωτευουσιάνων στο δεύτερο μέρος έκανε το 2-0, πριν αναλάβει δράση ο Ίμπρα. Ο Σουηδός σκόραρε με δυνατό σουτ στο 70' μετά από ασίστ του Νενέ για το 3-0 και το 200ό του γκολ σε πρωτάθλημα (Σουηδία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία)! Στο 86' οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πολύ κοντά στο να πετύχουν το γκολ της τιμής, όμως ο Σιρίγκου έβγαλε το σουτ του Μάρκος, με τον Ίμπρα να κάνει το τελικό 4-0 στο 88' μετά από συνδυασμό των Ματουιντί και Λαβέτσι από δεξιά και ασίστ του Αργεντίνου! Έτσι, η Παρί έπιασε και πάλι κορυφή με 26 βαθμούς, με τη Λιόν όμως να είναι στο -1 και με 2 παιχνίδια λιγότερα, ενώ η Τρουά παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη και να φεύγει για 11η φορά χωρίς νίκη από το Παρίσι.

Παρί (Κάρλο Αντσελότι): Σιρίγκου, Φαν Ντε Βιλ (72' Ζαλέ), Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξγουελ (76' Ραμπιό), Αρμόν, Βεράτι, Ματουιντί, Παστόρε (46' Νενέ), Λαβέτσι, Ιμπραΐμοβιτς

Τρουά (Ζαν Μαρκ Φουρλάν): Τιράμ, Ρινκόν, Ν' Σακαλά, Σονιέ, Κολέν, Νταρμπιόν (67' Γιαταρά), Ομπαντί, Νιβέ, Καμούς, Τιάγκο Ζαβιέ (58' Μάρκος), Μπαεμπέκ (79' Ενζά-Γιαμισί)

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Εβιάν έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με γκολ του Νταουαντί έφυγε με νίκη 1-0 από τη Βρετάνη επί της Ρεν, ενώ μεγάλη νίκη πέτυχε και η Νις εκτός έδρας επί της Σοσό επίσης 1-0 χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσβίτανιτς. Η Νανσί δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε την Αζαξιό, που έφυγε με ισοπαλία 1-1 από το «Μαρσέλ Πικό», ενώ στο 0-0 έμειναν Ρεμ και Μπρεστ. Τέλος, η Μπαστιά πήρε πολύ σημαντική νίκη 2-1 επί της Λοριάν, με τον Μοντέστ να ανοίγει το σκορ στο 10' και στο 12' να βλέπει απευθείας κόκκινη για... δολοφονικό τάκλιν στον Μονέ Πακέ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 31' με τον Κονέ, όμως οι Κορσικανοί πήραν ξανά το προβάδισμα στο 35' με τον Καρζί, άντεξαν στην πίεση και κράτησε το 2-1 μέχρι το τέλος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή (23/11)

Σεντ Ετιέν-Βαλενσιέν 1-0

(73' Χαμουμά)

Σάββατο (24/11)

Παρί-Τρουά 4-0

(17' Μάξγουελ, 63' Ματουιντί, 70', 88' Ιμπραϊμοβιτς)

Νανσί-Αζαξιό 1-1
(8' Μπακάρ - 76' πεν. Μούτου)

Σοσό-Νις 0-1
(Τσβίτανιτς πεν. 44')

Μπαστιά-Λοριάν 2-1
(10' Μοντέστ, 35' Καρζί - 31' Κονέ)

Ρεμ-Μπρεστ 0-0

Ρεν-Εβιάν 0-1

(79' Νταουαντί)

Κυριακή (25/11)

Μονπελιέ-Μπορντό (15:00)
Τουλούζ-Λιόν (18:00)
Μαρσέιγ-Λιλ (22:00)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα