Ηταν Ατρόμητος αλλά... τον έσφαξαν! (vid)

Ηταν Ατρόμητος αλλά... τον έσφαξαν! (vid)

Gazzetta team
Ηταν Ατρόμητος αλλά... τον έσφαξαν! (vid)

bet365

Ενας εξαιρετικός Ατρόμητος έπαιξε στα ίσα την Νιούκασλ στην Αγγλία, όμως διαιτητής και τύχη του γύρισαν την πλάτη και με ήττα 1-0 έμεινε εκτός ομίλων του Europa League.

Αξιζε σίγουρα κάτι περισσότερο από την ήττα στην Αγγλία από τις Καρακάξες. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν φοβήθηκε καθόλου τον μεγάλο αντίπαλό της και αν δεν υπήρχε ο ρέφερι, Στούντερ, αλλά και η ατυχία θα μπορούσε -τουλάχιστον- να έχει διεκδικήσει μία ιστορική πρόκριση. Οι Περιστεριώτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι από το αποτέλεσμα καθώς στο πρώτο μέρος ο Ελβετός έκλεισε τα μάτια σε καθαρή περίπτωση κόκκινης και πέναλτι από τον τερματοφύλακα Κρουλ στον Σουμπίνιο, ενώ λίγα λεπτά πριν το τέλος ο Μπέλιτς φαίνεται να ανατρέπεται από τον Κολοτσίνι μέσα στην περιοχή. Πέρα από την αδικία, ο Ατρόμητος δεν επέτρεψε στο σύνολο του Αλαν Πάρντιου να δημιουργήσει φάσεις, δέχθηκε ένα τυχερό γκολ, ενώ είχε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει και να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Ατυχία σε όλα τα επίπεδα για τον Ατρόμητο αφού το γκολ που δέχθηκε ήρθε από τύχη και... τύχη. Στο 11' ο Στίβεν Τέιλορ έγινε αναγκαστική αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Βούκιτς. Μόλις δέκα λεπτά μετά, ο Σλοβένος μετά από πλάγιο άουτ έπιασε αριστερό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ιγλέσιας και κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ που ξεγελάστηκε (1-0). Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 20χρονου μέσου με τη φανέλα της Νιούκασλ. Η ελληνική ομάδα μόλις τέσσερα λεπτά μετά θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, όμως ο Σουμπίνιο που άφησε πίσω του τον Κολοτσίνι νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κρουλ, ενώ στο 27' ο Ιτανζ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ντεμπά Μπα.

Στο 43' έγινε η φάση που στιγμάτισε τον αγώνα. Ο Επστάιν έκανε καλό σουτ, ο Κρουλ δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα, ο Σουμπίνιο το εκμεταλλεύτηκε και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, ο Ολλανδός γκολκίπερ του πήρε πεντακάθαρα τα χέρια, όμως ο Στούντερ ούτε απέβαλε τον τερματοφύλακα της Νιούκασλ, ούτε έδειξε την άσπρη βούλα. Ηταν μία τεράστια αδικία για τον Ατρόμητο, που λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει και έπρεπε να έχει αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ούτε στο δεύτερο μέρος απειλήθηκε η ομάδα του Μπάγεβιτς, που τα πήγε εξαιρετικά αμυντικά και δεν επέτρεψε στις Καρακάξες να κάνουν σημαντικές φάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη απειλή από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 71' με τον Ομπερτάν να χάνει στο τετ α τετ από τον Ιτάνζ. Ο Ατρόμητος όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και έδειξε ότι θα καταφέρει να βγάλει μία καλή φάση και να κάνει τη ζημιά. Τελικά αυτή ήρθε στο 79' με τον Δημούτσο από κοντά να πιάνει διαγώνιο σουτ, όμως έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στο 86' είχαμε μία ακόμα αμφισβητούμενη φάση από την οποία οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να έχουν στήσει τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Ο Μπέλιτς κινήθηκε ωραία από δεξιά, έσκασε την ντρίμπλα στον Κολοτσίνι, ο οποίος φάνηκε να απλώνει το πόδι του, ο Σέρβος βρέθηκε στο έδαφος, όμως ο ρέφερι δεν είχε σκοπό να δώσει πέναλτι. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, ο Ατρόμητος αποκλείστηκε, όμως ολοκλήρωσε την προσπάθειά του δείχνοντας τεράστια ποιότητα και έφυγε με το κεφάλι ψηλά.

Οι συνθέσεις

Νιούκασλ (Αλαν Πάρντιου):
Κρουλ, Κολοτσίνι, Σίμπσον, Γουίαμσον, Περκ (59' Ταβερνιέ), Στίβεν Τέιλορ (11' Βούκιτς), Γκόσλινκ, Μπιγκιριμάνα, Μαρβό (92' Αμαλφιτανό), Ομπερταν, Ντεμπά Μπα.

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (88' Κούτσι), Δημούτσος (85' Γκαρσία), Επστάιν, Σουμπίνιο (75' Μπέλιτς), Καραμάνος.

Διαιτητής: Στέφαν Στούντερ (Ελβετία)

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα