H μεγάλη της ατυχίας σχολή…

H μεγάλη της ατυχίας σχολή…

bet365

Διαδοχικές είναι τις τελευταίες ημέρες οι ειδήσεις από τα ρεπορτάζ της προετοιμασίας των ομάδων που αφορούν τραυματισμούς, με το «καλημέρα» της χρονιάς. Το gazzetta.gr σας θυμίζει κάποιους από τους... κακότυχους των τελευταίων χρόνων.

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε μόνο αισιόδοξη δεν μπορεί να αισθάνεται μία… πλειάδα παικτών από τους «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος, που με το ξεκίνημα των υποχρεώσεών τους μπήκαν στα «πιτς». Από τον Φουστέρ, ως τον Σο και από τον Πάμπλο Γκαρσία ως τον Μιραλάς, το φετινό καλοκαίρι έρχεται να προστεθεί σε πολλά ακόμα που δεν ξεκινούν καθόλου καλά για τους ποδοσφαιριστές των ελληνικών συλλόγων. Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε αρκετές περιπτώσεις από τους… σημαδεμένους της τύχης, που είτε από την προετοιμασία της ομάδας τους, είτε στην αρχή της του πρωταθλήματος, βγήκαν «off».

Ξεκινώντας από τον νταμπλούχο Ολυμπιακό, φαίνεται ότι ακόμα μία πρωτιά στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καταλήγει στα χέρια του, όσο κι αν δεν θα ήθελε το συγκεκριμένο… πρωτάθλημα. Το κακό φέτος άρχισε με τον Κέβιν Μιραλάς, αφού μία κάκωση στο αριστερό του γόνατο, δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει την αποστολή των Πειραιωτών στην Αυστρία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έπειτα από λίγες ημέρες έρχεται η είδηση που ήθελε Φουστέρ και Ιμπαγάσα, με τράβηγμα και θλάση αντίστοιχα. Και βέβαια για όσους νομίζουν ότι σταματάει εκεί η κακοτυχία για την ομάδα του Ζαρντίμ, ακολούθησε ο Γκουλάν που δεν έχει προλάβει καν να υπογράψει συμβόλαιο, για να τους διαψεύσει. Μιλάμε δε για διπλή «γκαντεμιά» στην περίπτωση του Σέρβου, αφού θα χάσει σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια για να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει θέση στο ρόστερ.

Φυσικά ο μεγάλος άτυχος φέτος για τους «ερυθρόλευκους», δεν είναι άλλος από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Πριν καν προλάβει να πάει τις καλοκαιρινές του διακοπές, ήρθε η… μέγγενη για κάθε ποδοσφαιριστή, που δεν είναι άλλη από την ρήξη χιαστών, για να τον κρατήσει τουλάχιστον έξι μήνες εκτός γηπέδων κι όλα αυτά με την φανέλα της Εθνικής μας στο Euro.

Από εκεί και πέρα βέβαια το θέμα «τραυματισμοί» για τον Ολυμπιακό είναι μία πολύ βαθιά πληγή. Αναμφίβολα στην κορυφή της λίστας δεν μπορεί να βρίσκεται άλλος από έναν εκ των πιο άτυχων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και το όνομα αυτού, Χρήστος Πατσατζόγλου… Το «κακό» ξεκίνησε σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 9 Μαρτίου του 2003, μένοντας εκτός αγωνιστικών χώρων για τρία ολόκληρα χρόνια! Έκτοτε ήταν… αμέτρητες οι φορές που τέθηκε ξανά στα πιτς, σε διάφορους μήνες του χρόνου. Στην συνέχεια βέβαια συναντάμε πολλούς ακόμα ποδοσφαιριστές, όπως οι Γκαλέτι, Φέισα, Ντάρμπισάιρ, Ραούλ Μπράβο, Μαρέσκα, Γκαλίτσιος και Στολτίδης. Στην λίστα βέβαια ωστόσο και ο Ζαραδούκας, που πριν καλά-καλά τον μάθουν στα Γιάννενα τον περασμένο Γενάρη, υπέστη ρήξη χιαστών.

«Καλημέρα» με τραυματισμό είπε ο Πάπε Σο στον Παναθηναϊκό, που πριν προλάβει καν να γνωριστεί με τους συμπαίκτες του, υπέστη θλάση στο τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού και θα χάσει ένα σεβαστό μέρος της προετοιμασίας της ομάδας του. Άσχημα ξεκίνησε η θητεία και του Αντρέ Πίντο στους «πράσινους», αφού πριν από τέσσερις ημέρες υπέστη ένα ελαφρύ διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική, το οποίο τον έβαλε έστω και για λίγες ημέρες στα «πιτς». Η… επιδημία των νεοφερμένων συνεχίστηκε με τον Μανουέλ Βελάσκες, η περίπτωση του οποίου βέβαια ήταν η πιο ασήμαντη απ’ όλες, όμως έστω κι έτσι πήρε ένα μικρό «μήνυμα» από το πέπλο ατυχίας που σκεπάζει -και- το «πράσινο» στρατόπεδο.

Στους προαναφερθέντες προστέθηκε ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ έπειτα από ένα «σφίξιμο» που ένιωσε στην γάμπα, το οποίο και τον έβγαλε «off» από το φιλικό με την Μπράουνσβαϊγκ, με την περίπτωση του πάντως να μην εμπνέει τελικά ανησυχία. Αν βέβαια ψάξουμε στο πρόσφατο παρελθόν του τριφυλλιού θα δούμε κι άλλους μεγάλους άτυχους του καλοκαιριού, με τις περιπτώσεις των Νίνη και Χριστοδουλόπουλου να είναι αναμφίβολα αυτές που ξεχωρίζουν.

Όσον αφορά τον άσο της Πάρα -πλέον- που χθες παρουσιάστηκε κιόλας από την ιταλική ομάδα, δεν είναι μόνο μία η περίπτωση που δικαιούται να τα βάζει με την τύχη του. Αρχικά ήταν το καλοκαίρι του 2007, όπου μάλιστα έφτασε και μέχρι τον τελικό του Euro με την Εθνική Νέων, όταν έπειτα από μερικό διάστημα ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Ένας από τους πλέον «ύπουλους» τραυματισμούς, που έμελλε τελικά να τον ταλαιπωρήσει για πολύ μεγάλο διάστημα. Ο νεαρός άσος ωστόσο είχε… ραντεβού με την ατυχία και πέρυσι, όταν σε παιχνίδι της «γαλανόλευκης» με το Ισραήλ κατά του οποίου σκόραρε κιόλας, υπέστη ρήξη χιαστών, γεγονός που τον κράτησε εκτός γηπέδων σχεδόν για ολόκληρη την περασμένη σεζόν.

Κι όλα αυτά βέβαια ενώ δεν είχε συμπληρωθεί καν ένα δίμηνο από τότε που ο Λάζαρος Χρστοδουλόπουλος στο φιλικό με την Σίβασπορ έπαθε επίσης ρήξη χιαστών, μένοντας για σχεδόν πέντε μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων. Μάλιστα και το αμέσως προηγούμενο καλοκαίρι ο μέσος του τριφυλλιού έχασε σημαντικό μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού. Από εκεί και πέρα στην ίδια κλίμακα μάλλον κατατάσσεται και ο Σωτήρης Λεοντίου, που στις 2 Σεπτεμβρίου του 2007 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, υπέστη ρήξη χιαστών, με αποτέλεσμα από τότε να μπει σταδιακά και το τέλος της καριέρας του στον Παναθηναϊκό. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων χρόνων, που όμως το «κατάπιε» η ατυχία. Βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την περίπτωση του μονίμως τραυματία από την αρχή της θητείας του στον Παναθηναϊκό, Ρούντολφ Γκέργκελι, με τον Τοτσέ επίσης να αντιμετωπίζει προβλήματα στις αρχές της περσινής σεζόν. Ψάχνοντας λίγο πιο παλιά, θα δούμε και τον Έκι Γκονζάλες στην ίδια λίστα, καθώς επίσης και τον Μόρις το καλοκαίρι του 2009, όπως βέβαια και τον Ίβανσιτς, ωστόσο γυρνώντας αρκετά ακόμα χρόνια πίσω, βρίσκουμε ακόμα και τον Ζάετς.

Αρχές σχετικά της σεζόν 2008-09 για τον Ραφίκ Τζιμπούρ, με την φανέλα της ΑΕΚ ακόμα και ένας τραυματισμός στην ωμοπλάτη σε παιχνίδι με την Ξάνθη, τον βγάζει εκτός για τρεις μήνες. Συγκεκριμένα υπέστη κάκωση στον δεξί ώμο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Βέβαια όταν μιλάμε για ΑΕΚ και τραυματισμούς, πάντα ένα είναι το όνομα που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό… Χρήστος Κωστής. Ίσως μιλούσαμε για έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών αν δε είχε παίξει σ’ εκείνο το καταραμένο ματς με την Στουρμ Γκρατς για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Δεν είχαν προλάβει ακόμα να πιάσουν καλά-καλά τα… κρύα και στις 23 Οκτωβρίου του 1997 ο παλαίμαχος άσος συγκρούεται σε μία ανύποπτη φάση στο 44ο λεπτό με τον Πολωνό τερματοφύλακα, Κάζιμιερζ Σίντορτσουκ και υπέστη κάταγμα κνήμης και περόνης. Ήταν η αρχή του τέλος. Τρία χρόνια σχεδόν του πήρε για να επανέλθει και σαν να μην έφτανε αυτό, το 2002 ξανά με την Ένωση, απέναντι στον Απόλλωνα Αθηνών, σπάει το πόδι του στο ίδιο σημείο!

Ακριβώς ίδιος τραυματισμός, ίδιος μήνας αλλά 14 χρόνια μετά… Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν, που αποτέλεσε το μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» του περσινού καλοκαιριού, υπέστη συντριπτικό κάταγμα κνήμης-περόνης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-1) στο ΟΑΚΑ στις 15 Οκτωβρίου. Την συνέχεια την θυμόμαστε όλοι, μόλις έξι φορές είδαμε τον Ισλανδό με τα χρώματα της Ένωσης στην Σούπερ Λιγκ. Επίσης από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει βέβαια είναι αυτή του Σταύρου Τζιωρτζιόπουλου το 2004 (αν κι έγινε χειμώνα πάντως), όπου έπαθε επίσης κάταγμα κνήμης, μένοντας για περισσότερο από έξι μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ακόμα ένα μέλος αυτής της «μαύρης» λίστας για τον «Δικέφαλο», είναι α Βασίλης Λάκης που μόλις έχει επιστρέψει το καλοκαίρι του 2005 από την Κρίσταλ Πάλας κι ένας τραυματισμός τον βγάζει εκτός για 2,5 περίπου μήνες.

Xωρίς πάντως να θέλουμε να τους… ματιάσουμε, οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου είναι από τις λίγους τυχερούς του φετινού καλοκαιριού. Τουλάχιστον ως τώρα…

Τρία ονόματα μετράει στο απουσιολόγιο του ο Γιώργος Δώνης στο ΠΑΟΚ. Πρώτα ήταν ο νεαρός Άγγελος Καραντασιάδης, ο οποίος υπέστη θλάση β’ βαθμού, γεγονός που τον κρατάει μακριά από τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας του. Έπειτα ακολούθησε ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος αναμενόταν από προπόνηση σε προπόνηση να μπει σε κανονικούς ρυθμούς όμως το οίδημα που τον ταλαιπωρεί, φαίνεται να είναι τελικά κάπως πιο σοβαρό. Χθες ωστόσο ο Έλληνας τεχνικός είδε και τον Θανάση Παπάζογλου να βγαίνει «off», έπειτα από έναν μυικό σπασμό στον τραπεζοειδή, με αποτέλεσμα να χάσει και το φιλικό με την Μονς, όπου οι «ασπρόμαυροι» νίκησαν με 2-0.

Πάντως λίγο ο Θερμαϊκός, λίγο ο Λευκός Πύργος, στην συμπρωτεύουσα πνέει ένας πιο… ούριος άνεμος, που κάνει σχετικά «φτωχή» την σχετική λίστα, τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τον Άρη. Πριν από τρία χρόνια είχαμε τον Λούσιο Φιλομένο που από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος υπέστη έναν τραυματισμό που τον έβαλε στα «πιτς» για έναν περίπου μήνα. Πέρυσι πάντως το φθινόπωρο πολλοί έκαναν λόγο για… κατάρα των αμυντικών, στον ΠΑΟΚ, αφού μετά τον Κοντρέρας, στο απουσιολόγιο μπήκαν για σημαντικά διαστήματα και οι Σνάουτσνερ, Έτο και Τσιρίλο.

Όσον αφορά τον συμπολίτη Άρη, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, περισσότερο μάλιστα και από κάθε άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Το περιστατικό πάντως που αναμφίβολα ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια, είναι αυτό του Μιχάλη Σηφάκη. Το πρόβλημα στο γόνατό του προέκυψε από παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με τον Καναδά, οι πόνοι συνεχίστηκαν και η λύση τελικά δόθηκε στο χειρουργείο, εξέλιξη που τον έκανε να χάσει ολόκληρη την περασμένη χρονιά.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα