«Ήταν ένα υπερατλαντικό κατόρθωμα...»

«Ήταν ένα υπερατλαντικό κατόρθωμα...»

Gazzetta team
«Ήταν ένα υπερατλαντικό κατόρθωμα...»

bet365

Για το... έπος του «Γουέμπλεϊ» μίλησε ο Τότης Φυλακούρης, λέγοντας πως αυτό που πέτυχε ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να το ξανακάνει καμία άλλη ελληνική ομάδα.

Ο παλαίμαχος άσος των «πρασίνων» μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM δήλωσε ότι... δεν ήταν απλά κάτι μαγικό, αλλά ένα υπερατλαντικό ταξίδι, κάνοντας παράλληλα και ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι αυτός και οι συμπαίκτες του είχαν την στήριξη όλων των ελληνικών ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τότης Φυλακούρης:

Για τον άθλο του «Γουέμπλεϊ»: «Δεν ήταν απλά κάτι μαγικό… Ήταν ένα υπερατλαντικό κατόρθωμα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Το λέω και το ξαναλέω ότι ακόμα και αν μας δινόταν δεύτερη ευκαιρία, κάτι τέτοιο δεν θα το πετυχαίναμε ποτέ ξανά».

Για πως φέρονταν οι φίλαθλοι σ' εκείνη την ομάδα του Παναθηναϊκού: «Υπάρχουν ακόμα αγνοί φίλαθλοι, από πολλές ομάδες και τον Ολυμπιακό ακόμα, και μου έχουν πει από το πρωί συγχαρητήρια για την τότε επιτυχία μας. Δείχνουν την ειλικρίνεια τους για το ποδόσφαιρο που παίξαμε τότε, το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Δεν θα ξεχάσω ότι στην εξέδρα τότε ήταν οπαδοί και από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ομάδες της Θεσσαλονίκης και ήταν μαζί μας. Αυτό δεν θα σβηστεί ποτέ από την μνήμη μου».

Σχετικά με τα στοιχεία που οδήγησαν το «τριφύλλι» στον τελικό: «Ένα 60% ήταν ψυχολογία, ένα 10 % η επικοινωνία που είχαμε και την είχε δημιουργήσει ο προπονητής μας και το άλλο 30% ήταν λόγω των δυνατοτήτων που είχαμε τότε. Δεν θα ξεχάσω όταν πήγαμε να παίξουμε στο ¨Μπερναμπέου¨ με την Ρεάλ μας είπε ο Πούσκας… Τι φοβάστε; 11 αυτοί και 11 εσείς. Είστε Έλληνες και θα παίξετε για να τους κερδίσετε. Μπήκαμε μέσα και φέραμε 1-1…».

Για το πιο δύσκολο ματς της πορείας: «Εγώ κρατάω το παιχνίδι με την Σλόβαν. Χάσαμε αλλά ήμασταν και τυχεροί. Μπορώ να πω ότι είχαμε χάσει την μπάλα τότε, βέβαια είχαμε παίκτες που έκαναν σπουδαίο ματς. Ήμασταν μία οικογένεια, μόνο Έλληνες παίκτες γι’ αυτό και δεν πρόκειται να ξαναγίνει κάτι τέτοιο».

Ενώ κλείνοντας δήλωσε: «Ό,τι ήθελα στην ζωή μου το απέκτησα μέσω του Παναθηναϊκού. Έπαιξα στην πρώτη ομάδα, έκατσα στον πάγκο του Παναθηναϊκού και κατάφερα να πάρω ένα διαμέρισμα δικό μου να μένω γιατί αλλιώς δεν θα το κατάφερνα. Τι άλλο να ζητήσω;»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα