Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο άγχος και το στρες οι Έλληνες (pic)

Gazzetta team
Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο άγχος και το στρες οι Έλληνες (pic)
Ακόμα μία παγκόσμια πρωτιά καταλαμβάνουν οι κάτοικοι της χώρας μας καθώς βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των πιο αγχομένων πολιτών σε ολόκληρη την υφήλιο.

Μάχη με το άγχος και το στρες δίνουν καθημερινά 6 στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Statista, η οποία κατέγραψε το ποσοστό των κατοίκων 143 χωρών του πλανήτη που παλεύουν με το άγχος, δημοσιεύοντας την λίστα με τους πιο αγχομένους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως φαίνεται από το διάγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρεία, το 59% των Ελλήνων εμφανίζεται να αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα λόγω του άγχους και του στρες, ενώ στην δεύτερη θέση με ποσοστό 58% βρίσκονται οι κάτοικοι των Φιλιππίνων.

Την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Τανζανία με ποσοστό 57%, η Αλβανία (55%) αλλά και το Ιράν (55%).

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η πρώτη δεκάδα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από κράτη της Αφρικής και της Ασίας, με μοναδική παραφωνία την Ελλάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση αλλά και τις ΗΠΑ που με ποσοστό 55% καταλαμβάνουν την 7η θέση στη σχετική λίστα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί, πως η μέτρηση της Statista αφορούσε δείγμα 1.000 ανθρώπων από κάθε χώρα, οι οποίοι το τελευταίο τρίμηνο του 2018 κλήθηκαν να απαντήσουν αν ένιωσαν αγχωμένοι την μέρα πριν απαντήσουν στους ερευνητές.

Πληροφορίες: statitsa.com