Ψυχραιμία: Τα παιχνίδια του PS4 θα είναι συμβατά με το PS5

Gazzetta team
Ψυχραιμία: Τα παιχνίδια του PS4 θα είναι συμβατά με το PS5
Οι απανταχού κάτοχοι PS4 μπορούν να ηρεμήσουν, αφού τα παιχνίδια τους -που με τόσο κόπο και χρήμα απέκτησαν- θα είναι συμβατά με το PS5, όταν με το καλό αυτό κυκλοφορήσει.

Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι δεν θα χρειαστεί ούτε να πουλήσουν, ούτε να κρύψουν, ούτε να... κλάψουν τα video games για το PlayStation 4, όταν έρθει η ώρα να αποκτήσουν τη νέα κονσόλα της Sony, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020.

Και αυτό, διότι -χωρίς να είμαστε δα και ειδήμονες- το νέο μηχάνημα βασίζεται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε παρόμοια στοιχεία με το PS4, άρα θα έχει και τη δυνατότητα να «πάρει» τα παιχνίδια του.

Η είδηση, προφανώς, έχει προκαλέσει ένα μακρόσυρτο «ουφ» απ' άκρη σ' άκρη, σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον Mark Cerny, τον υπεύθυνο ανάπτυξης του PS4 και τώρα του PS5, να επιβεβαιώνει τα ευχάριστα νέα.

«Επειδή το PS5 βασίζεται εν μέρει στην ''αρχιτεκτονική'' του PS4, θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια του», τόνισε.

Όσο για τους πατροπαράδοτους gamers, που θέλουν το παιχνίδι σε κουτί, να το... μυρίσουν πριν το παίξουν και να διαβάσουν το βιβλιαράκι, το μηχάνημα δεν θα είναι μόνο ψηφιακό, καθώς θα υποστηρίζει κανονικά και φυσικούς δίσκους.

Προφανώς, δηλαδή, θα μπορείτε να κατεβάσετε όποιο παιχνίδι θέλετε απευθείας στο PS5, αλλά αν είστε ο παλιομοδίτης ο gamer, μην ανησυχείτε.

Τώρα, αν αναρωτιέστε για το αν θα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια PS1, PS2 και PS3 στο επερχόμενο μηχάνημα... ηρεμία λίγο, ε!