Ήρθε το iOS13: Οι 6 αλλαγές που φέρνει (pics)

Gazzetta team
Ήρθε το iOS13: Οι 6 αλλαγές που φέρνει (pics)
Το νέο λειτουργικό των συσκευών της Apple είναι διαθέσιμο για download από σήμερα και θα έχει 6 σημαντικές αλλαγές.

Μπορεί οι νέες συσκευές της Apple που παρουσιάστηκαν πριν από δύο εβδομάδες να μην είναι ακόμα διαθέσιμες για το κοινό, ωστόσο το νέο λειτουργικό τους μπορείς ήδη να το κάνεις download αν έχεις το iPhone 6 ή κάποιο νεότερο μοντέλο.


Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πας στα Settings, να πατήσεις την επιλογή General και αμέσως μετά αυτή που λέει Software Update. Καλό θα ήταν βέβαια, πριν προβεί κάποιος στην ενημέρωση, να έχει κάνει ένα backup για καλό και για κακό. Πως γίνεται αυτό; Πας πάλι στα Settings, πατάς το όνομά σου που είναι στην κορυφή, μετά επιλέγεις το iCloud και μετά πας κάτω στο iCloud Backup.

Έτσι με αυτό τον τρόπο, έχεις εξασφαλίσει πως αν υπάρχει κάποιο bug, δεν θα χάσεις κάποιο χρήσιμο αρχείο που έχεις στην συσκευή σου.

Αξίζει να επισημάνουμε, πως η Apple προτείνει, η ενημέρωση να γίνεται με την συσκευή να είναι στον φορτιστή και συνδεδεμένη στο WiFi.

Πάμε τώρα να δούμε τις 6 σημαντικότερες αλλαγές που θα δουν οι χρήστες με το iOS13...

DARK MODE
Πλέον οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να βάζουν το σκοτεινό πλαίσιο στις συσκευές τους, κάτι που θα κάνει πιο ξεκούραστη την εμπειρία για τα μάτια. Παράλληλα όμως θα βοηθάει και στην εξοικονόμηση μπαταρίας.

ΝΕΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ
Αν βαρεθήκατε, όταν γράφετε κάτι, να πατάτε κάθε γράμμα ξεχωριστά, τότε με το Quickpath keyboard, το οποίο είναι ανάλογο με το Google's Gboard, θα σέρνεις ουσιαστικά το δάχτυλο από το ένα γράμμα στο άλλο.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΡΗΤΟΥ
Πλέον θα μπορείς να συνδέεστε σε εφαρμογές τρίτων, χρησιμοποιώντας το Apple ID. Μάλιστα, θα υπάρχει και η επιλογή Sign in with Apple, με την οποία εξουσιοδοτείς την εταιρία να δημιουργήσει ένα e-mail για να συνδέεστε σε αυτές τις εφαρμογές, προκειμένου να μειώσετε το μέγεθος των προσωπικών πληροφοριών.

ΧΑΡΤΕΣ
Το Apple Maps ανανεώνεται. Πλέον θα μπορείς να εξερευνήσεις πόλεις σε 3D, θα «σταμπάρεις» τα αγαπημένα σου μέρη, να φτιάξεις συλλογές από αυτά που έχεις επισκεφτεί, αλλά και λίστα με αυτά στα οποία θέλεις να πας.

SIRI
Σύντομα η SIRI θα μπορεί να διαβάζει τα εισερχόμενα μηνύματά σου, αλλά και να μοιράζεσαι μουσική από τα iPods.

APPLE ARCADE
Με τη νέα υπηρεσία gaming που θα κοστίζει 4.99 δολάρια, θα έχεις την δυνατότητα να παίξεις πάνω από 100 παιχνίδια. Οι αναλυτές πιστεύουν οτι πρόκειται για μία κίνηση που θα αλλάξει τον... χάρτη του συγκεκριμένου κομματιού, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να πάρει τα πάνω του.