Στο Αϊντχόφεν τα πρώτα σπίτια από τρισδιάστατο εκτυπωτή (vid)

Gazzetta team
Στο Αϊντχόφεν τα πρώτα σπίτια από τρισδιάστατο εκτυπωτή (vid)
Οι πρώτες κατοικίες από τρισδιάστατο εκτυπωτή είναι γεγονός και πρόκειται να «χτιστούν» στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας μέσα στην επόμενη πενταετία.
Η σχεδιαστική σύλληψη βασίζεται σε αλλοπρόσαλλα μπλοκ σε ένα πράσινο τοπίο. Και το ακανόνιστο σχήμα των κατοικιών εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες του τρισδιάστατου εκτυπωτή να «τυπώσει» σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα.

Η πρώτη κατοικία θα είναι ενός ορόφου και θα είναι διαθέσιμη να κατοικηθεί στα μέσα του επόμενου χρόνου. Οι άλλες τέσσερις - όλες πολυώροφες - θα ολοκληρωθούν αργότερα. Τα σπίτια θα υπόκεινται σε όλους τους προβλεπόμενους οικοδομικούς κανονισμούς και σχεδιάζονται ώστε να απαντούν σε όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου κατοίκου.

Στο πρότζεκτ - το οποίο είναι παγκόσμια πρώτη - έχουν δώσει το όνομα «Milestone», που σημαίνει ορόσημο. Σε αυτό συμμετέχουν ο δήμος του Αϊντχόφεν, το University of Technology of Eindhoven, η εργοληπτική εταιρεία Van Wijnen, το μεσιτικό γραφείο Vesteda, η εταιρεία κατασκευαστικών υλικών Saint Gobain-Weber Beamix και η εταιρεία μηχανικών Witteveen+Bos.


Πηγή: insider.gr