Σημαντικά κέρδη για το τμήμα Xbox (pics)

Gazzetta team
Σημαντικά κέρδη για το τμήμα Xbox (pics)
Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου 2017 και σε αυτά περιλαμβάνονται πληροφορίες για το Xbox.

Την πλήρη ανάλυση θα έχετε την ευκαιρία να τη δείτε στις παρακάτω εικόνες που αφορούν το «More Personal Computing» τμήμα που περιλαμβάνει το gaming. Με μια πρώτη ματιά, φαίνεται ότι, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, υπάρχει αύξηση 1% στο τομέα του gaming, κάτι που οφείλεται στις πωλήσεις software και υπηρεσιών, που παραλίγο να ισοσκελιστούν από τις μειωμένες πωλήσει σε hardware.

Πιο αναλυτικά οι πωλήσεις software και υπηρεσιών για το Xbox αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με πέρσι και σε αυτό συνέβαλε το θετικό momentum στις ψηφιακές πωλήσεις παιχνιδιών. Επιπλέον, οι ενεργοί χρήστες ανά μήνα, αυξήθηκαν κατά 13% και το νούμερό τους αγγίζει τα 53 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Τέλος, η γενική εικόνα δείχνει ότι τα έσοδα ήταν $24,5 δισ. αυξημένα δηλαδή κατά 12%, τα λειτουργικά έσοδα έφτασαν τα $7,7 δισ. με τη σχετική αύξηση να φτάνει το 15%, τα καθαρά έσοδα ήταν $6,6 δισ. αυξημένα και αυτά κατά 16%, ενώ αυξηση σημειώθηκε και στα κέρδη προ φόρου για κάθε μετοχή που ανήλθαν στα $0,84.

Πηγή: enternity.gr