Τσέρνομπιλ: «Εκκαθαριστής» της οροφής του αντιδραστήρα αυτοκτόνησε μόλις είδε τη σειρά (vid)

Τσέρνομπιλ: «Εκκαθαριστής» της οροφής του αντιδραστήρα αυτοκτόνησε μόλις είδε τη σειρά (vid)
Ένας από τους ήρωες καθαριστές του Τσέρνομπιλ αυτοκτόνησε λόγω της αδιαφορίας του κράτους και αφότου είδε την σειρά της HBO.

Ο 61χρονος Σεργκέι Ζουσούποφ ένας από τους ήρωες καθαριστές του Τσέρνομπιλ, οδηγήθηκε στην αυτοκτονία από τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνήθηκε να του παραχωρήσει ένα διαμέρισμα για να ζήσει με τη γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του.

Ο ίδιος ζούσε τα τελευταία χρόνια σ' ένα στενό και βρώμικο δωμάτιο ενός χόστελ.

Τον Ιούνιο λίνο καιρό μετά την προβολή της διάσημης σειράς του HBO, αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του, πηδώντας από τον πέμπτο όροφο ενός διαμερίσματος στην πόλη Ακτομπέ του Καζακστάν.

Η κόρη του υποστήριξε ότι η σειρά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του καθώς έκλαιγε συνεχώς κατά την προβολή της και επανήλθαν στο μυαλό του όλες οι επώδυνες μνήμες.

Ο Σεργκέι ήταν από τους πρώτους που είχαν φθάσει στο σημείο για να καθαρίσουν το τραγικό ατύχημα. Όπως είχε δηλώσει στην τελευταία του συνέντευξη εν ζωή, «κανείς δεν μας είχε ενημερώσει γιατί πήγαμε εκεί. Εκείνη την περίοδο δούλευα ως οδηγός φορτηγού».

Επίσης από την επαφή με την ραδιενέργεια η υγεία του κλονίστηκε, «μετά το Τσέρνομπιλ η υγεία μου χειροτέρεψε». Οι φίλοι του αναφέρουν ότι υπέφερε από συχνούς πονοκεφάλους και ξαφνικές λιποθυμίες, ενώ είχαν αυξηθεί και οι επισκέψεις του στο νοσοκομείο.

Ακόμα αναφέρουν ότι ήθελε ένα κατάλληλο σπίτι, όπως είχε συμβεί και με άλλους βετεράνους του Τσέρνομπιλ και ένιωθε την εγκατάλειψη από τις αρχές.