Τα συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Gazzetta team
Τα συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Η συντριπτική πλειοψηφία των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ σχολιάστηκαν από τους αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, με το ίδιο το κόμμα να εστιάζει κυρίως στην οικονομία και συγκεκριμένα στο ζήτημα των πλεονασμάτων.

Από την Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να κρατήσουν ψηλά τους τόνους στο θέμα αυτό, σημειώνοντας πως οι απαντήσεις που πήραν από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν πειστικές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται ουσιαστικά να εφαρμόσει ένα «δικό του μνημόνιο», μεταθέτοντας την μείωση των πλεονασμάτων στο «μακρινό μέλλον».

Ο Αλέξης Τσίπρας, που το Σαββατοκύριακο βρίσκονταν στο Κόμο της Ιταλίας, επιστρέφει σήμερα στην Κουμουνδούρου, όπου και θα ενημερωθεί αναλυτικά για τα όσα ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αναλυτική προετοιμασία για το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι δεδομένο πως θα ανοίξει και πάλι το θέμα των πλεονασμάτων, υποστηρίζοντας πως ουσιαστικά δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη, αλλά θα σταθεί και σε διάφορα άλλα θέματα, όπως τα εργασιακά, στα οποία πιστεύεται ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο σύγκρουσης.

Η ΔΕΘ θεωρείται από πολλούς στην Κουμουνδούρου το σημείο εκκίνησης της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί έναν μίνι απολογισμό της θητείας του κόμματος του στην κυβέρνηση, καθώς και μίας τεκμηριωμένης κριτικής για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Επιπλέον ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται στη Θεσσαλονίκη να δώσει και επίσημα το «εναρκτήριο λάκτισμα» για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία που θα ξεκινήσει με την εγγραφή των μελών.

Αυτή η χρονική περίοδος θεωρείται εξαιρετικά σημαντική όσον αφορά τον μετασχηματισμό του κόμματος, αφού θα μπουν οι βάσεις για την επόμενη ημέρα.

Πηγή: reader.gr