Παυλόπουλος: Αυθαίρετες οι «διεκδικήσεις» της Τουρκίας

Gazzetta team
Παυλόπουλος: Αυθαίρετες οι «διεκδικήσεις» της Τουρκίας
Μήνυμα προς όλους τους γειτονικούς λαούς για ειρήνη και ασφάλεια έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Νάξο, όπου αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

«Δίχως ίχνος έπαρσης, αλλ' όλως αντιθέτως εφοδιασμένοι με την απαραίτητη για την προπαρασκευή ενός καλύτερου μέλλοντος για τον Τόπο μας και τις νεότερες γενιές ιστορική αυτογνωσία, καλούμε εμείς, οι Έλληνες, όλους τους γειτονικούς μας λαούς να εργασθούμε από κοινού για την Ειρήνη και την Ασφάλεια στην ευαίσθητη γεωπολιτική περιοχή στην οποία ζούμε».

«Είμαστε, πρωτίστως, Λαός και Έθνος της Ειρήνης, κατ' ουδένα τρόπο όμως υποστέλλουμε -ούτε πρόκειται να υποστείλουμε- την Σημαία υπεράσπισης της Πατρίδας και της Ελευθερίας μας, έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να τις υπονομεύσει» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα, λοιπόν, να υπενθυμίσω προς κάθε κατεύθυνση, ιδίως δε προς την γείτονα Τουρκία -και, μάλιστα, για μια ακόμη φορά, από εδώ, την ιστορική Νάξο- ότι η Ελλάδα είναι Χώρα ειρηνική που επιδιώκει με συνέπεια και συνέχεια την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μαζί της».

Η καλή γειτονία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «προϋποθέτει τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου. Προϋποθέτει, επίσης, τον σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, αν αναλογισθούμε ότι το Διεθνές Δίκαιο καθορίζει, βεβαίως μεταξύ άλλων, την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ελλάδας στην περιοχή, καθορίζει όμως, ταυτοχρόνως, και την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».