Κι όμως ο Μιχαλολιάκος αθωώθηκε για την ομιλία με το «θα λερώσουμε τα χέρια μας» (vids)

Gazzetta team
Κι όμως ο Μιχαλολιάκος αθωώθηκε για την ομιλία με το «θα λερώσουμε τα χέρια μας» (vids)
Το ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου, παρά τα όσα ειπώθηκαν, αποφάσισε πως η ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου από το 2011 δεν ήταν ικανή να προκαλέσει διέγερση για τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Στα... σκουπίδια πήγε η προσπάθεια του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για τον Νίκο Μιχαλολιάκο σχετικά με την ομιλία του στην Τ.Ο Αθηνών, πίσω στο 2011.

Τότε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, μιλώντας στο κτήριο της οδού Δεληγιάννη, είχε δηλώσει ότι πρέπει «να γίνει σαπούνι» ο Βίκτωρ Ρέστης «και τα εβραιόπουλά του», ενώ σε ένα άλλο σημείο είχε ομολογήσει: «Αν χρειαστεί θα λερώσουμε και τα χέρια μας. Ας μας πουν και φασίστες, ας μας πουν και εθνικιστές, και ναζιστές, και ρατσιστές και ό,τι θέλουν. Δεν μας ενδιαφέρει».

Κλείνοντας μάλιστα την ομιλία του, είχε πει: «Ο λύκος την καθαρίζει τη φωλιά του. Κι αυτή η φωλιά θα μείνει καθαρή. Είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν. Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους. Θα είναι τυχεροί. Εχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα. Αυτό είχα να πω».

Κι όμως, για όλα αυτά, το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε κηρύξει αθώο τον αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος τον Ιανουάριο, προκαλώντας την επέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτου στα τέλη Φεβρουαρίου, ο οποίος άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Η αίτηση αυτή συζητήθηκε ενώπιον του ΣΤ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου στις 19 Μαρτίου και η απόφαση του απέρριψε το αίτημα αναίρεσης, με αποτέλεσμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος να παραμένει αθώος για την υπόθεση αυτή.

Δείτε την ομιλία...