«Μίνι» κυβερνητικός ανασχηματισμός ενόψει

Gazzetta team
«Μίνι» κυβερνητικός ανασχηματισμός ενόψει
Μικρές παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζει ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από το Μόναχο.

Μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο και τη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας τοποθετούνται οι μικρές παρεμβάσεις που αναμένονται στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς, εν τέλει, αυτές δεν θα έχουν τον χαρακτήρα δομικού ανασχηματισμού, μιας και βρισκόμαστε, άλλωστε, ελάχιστους μήνες πριν από τις εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση οι αλλαγές θα αφορούν τα χαρτοφυλάκια των υπουργών που κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μένουν κενά, δηλαδή του Νάσου Ηλιόπουλου στο υπουργείο Εργασίας και της Κατερίνας Νοτοπούλου στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Για την αντικατάσταση της κ. Νοτοπούλου λέγεται πως προορίζεται βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα, όπως είναι εύλογο, ενώ για την αντικατάσταση του κ. Ηλιόπουλου έχουν ακουστεί διάφορα σενάρια, όπως αυτό της προσθήκης στο υπουργείο Εργασίας στελέχους με κεντροαριστερό αποτύπωμα.

Πάντως, στελέχη όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Νίκος Μπίστης ή ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης δεν θα είναι στο κυβερνητικό σχήμα, όπως πολλάκις έχει ακουστεί και γραφτεί.

Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αφήσει και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, τώρα που τελείωσε και το μείζον σκέλος της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει ήδη αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή. Αναμένεται να αναβαθμιστεί σε υπουργό ο νυν αναπληρωτής Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ούτως ή άλλως τρέχει την καθημερινότητα του υπουργείου, ενώ αναμένεται και η προσθήκη του κ. Σωτήρη Βαλντέν, στελέχους προερχόμενου από την ανανεωτική Αριστερά και με σημαντικές περγαμηνές, τόσο ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο ULBτων Βρυξελλών, όσο και ως στέλεχος της Κομισιόν, στο χαρτοφυλάκιο των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Μένει, δε, να φανεί, αν το εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα παραμείνει στο ΥΠΕΞ, με τον κ. Βαλντέν ή το όποιο στέλεχος τοποθετηθεί να αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού ή θα αυτονομηθεί και θα γίνει ξεχωριστό υπουργείο.

Πηγή: reader.gr