Μητσοτάκης: «Εκλογές κι όχι δημοψήφισμα για το Μακεδονικό, έχω διαφορετικό πρόγραμμα από τον Τσίπρα»

Gazzetta team
Μητσοτάκης: «Εκλογές κι όχι δημοψήφισμα για το Μακεδονικό, έχω διαφορετικό πρόγραμμα από τον Τσίπρα»
Τον κώδωνα του κινδύνου ως προς την πρόσβαση της χώρας στις αγορές έκρουσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι, αν δεν διαμορφωθούν όροι βιώσιμων επιτοκίων και η χώρα θα είναι απολύτως εκτεθειμένη στις διαθέσεις των αγορών. «Να μεγαλώσουμε την πίτα για όλους, ο κ. Τσίπρας αρκείται στο να μοιράζει φτώχεια μέσα από επιδόματα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ως προς το πρόγραμμα του κόμματος.

Ακόμα, επεξήγησε πτυχές χθεσινών του εξαγγελιών, όπως το σχέδιο για το ιδιωτικό χρέος, για τη μεταφορά της είσπραξης και του υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ στους δήμους από το 2021, αλλά και για το νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι το 2020 θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία, προσθέτοντας, δε, ότι δεν θα πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική, περιέγραψε τους όρους, με βάση τους οποίους, η ΝΔ θα μπει σε συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις για τη στήριξη της ΝΔ σε πρόσωπα στις περιφερειακές εκλογές σύντομα, αλλά και για τα ψηφοδέλτια του κόμματος, νωρίτερα από την προκήρυξη των εκλογών.

Πιο αναλυτικά, όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τα εξής θέματα:

Πρόσβαση στις αγορές

«Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και αυτό δημιουργεί μια συγκυρία εξαιρετικά προβληματική για την πατρίδα μας. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι περίπου δεν τον νοιάζει η έξοδος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού. Αν αυτό δεν γίνει, όταν τελειώσει το μαξιλάρι του χρήματος, η χώρα θα είναι απολύτως εκτεθειμένη στις διαθέσεις των αγορών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ανησυχώ γιατί βλέπω το επιτόκιο να γυροφέρνει στο 4,5%», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε ότι «αν δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Για μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Εμείς έχουμε ένα συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάπτυξη των δυνάμεων της παραγωγικής Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφορικά με την ειδοποιό διαφορά του δικού του προγράμματος με αυτό του πρωθυπουργού.

«Να μεγαλώσουμε την πίτα, ο κ. Τσίπρας αρκείται στο να μοιράζει φτώχεια μέσα από επιδόματα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «υπερφορολογεί την παραγωγική Ελλάδα και μεγαλώνει το κράτος». «Εμείς παρουσιάζουμε μια διαφορετική πρόταση. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να συμμαζέψουμε το κράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι παρουσίασε ένα συνολικό σχέδιο και όχι μια αποσπαματική καταγραφή για μέτρα που ακούγονται ευχάριστα. «Βάζω φιλόδοξους στόχους, ανάπτυξη 4%, 700.000 θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία», προσέθεσε.

Αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και τη στάση της ΝΔ στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ συνέστησε υπομονή μέχρι να φανεί τι μέτρα θα έρθουν στη Βουλή. «Μέτρα που είναι ευθυγραμμισμένα στη δική μας λογική και ο κ. Τσίπρας αντιγράφει από εμάς, δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», τόνισε. «Εγώ δεν βλέπω πελάτες, βλέπω πολίτες, η δικαιοσύνη των μέτρων πρέπει να αφορά όλους τους πολίτες», προσέθεσε.

Σχέδιο για το ιδιωτικό χρέος

«Οι ανείσπρακτες οφειλές θα διαγράφονται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση του Reader.grγια το σχέδιο για το ιδιωτικό χρέος που περιέγραψε χθες από το βήμα της ΝΔ.

«Η ρύθμιση δεν αφορά μόνο όσους χρωστούν έως 3.000 ευρώ», είπε, προέταξε όμως αυτούς λέγοντας ότι είναι περίπου τα 4/5 των οφειλετών που θέλουν να εξυπηρετήσουν την οφειλή τους, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Έκανε λόγο για μια «τολμηρή ρύθμιση» που θα ενισχύσει την εισπραξιμότητα και επανέλαβε τη θέση του για το επιχειρηματικό χρέος ότι «η ρύθμιση προς την τράπεζα θα πρέπει να συμπαρασύσει και τις οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία». Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον ιδιωτικό χρέος ως «ελέφαντα στο δωμάτιο», ενώ, παράλληλα, απέδωσε τη σημαντική αύξηση του ιδιωτικού χρέους τα τελευταία χρόνια στα περίπου 100 δις. στην υπερφορολόγηση.

ΕΝΦΙΑ στους Δήμους

Απαντώντας για τη μεταφορά της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στους δήμους, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «σημαντική μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία, πρωτοβουλία λογοδοσίας που ενισχύει την τοπική αυτοδιοίκηση». Προσέθεσε, δε, ότι οι δήμοι θα έχουν και την αρμοδιότητα του υπολογισμού του φόρου, ενώ θα περικοπούν οι πόροι της τακτικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ, ύψους περίπου 2 δις ευρώ, όσο θα είναι και ο ΕΝΦΙΑ, εφόσον εφαρμοστεί η μείωση 30% που εισηγείται ο ίδιος. «Αν ένας δήμαρχος θέλει να αυξήσει τον φόρο, θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά θα λογοδοτεί στους πολίτες», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Συντάξεις

Ως προς το ενδεχόμενο περικοπής των συντάξεων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι μείωση των συντάξεων είναι ψηφισμένο μέτρο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» και έκανε λόγο για «μέτρο-τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα». «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει κατάματα τους συνταξιούχους», είπε και προσέθεσε ότι «μακάρι το μέτρο να μην εφαρμοστεί.

Για την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι είναι «μήνυμα προς τη νέα γενιά που δεν έχει κίνητρο να μπει στο ασφαλιστικό, επειδή δεν πιστεύει ότι θα πάρει σύνταξη». «Γι’ αυτό επιμένουμε στη λογική του ατομικού κουμπαρά, ώστε να γνωρίζει ο ασφαλισμένος ότι αυτό το απόθεμα είναι δικό του και θα ισοδυναμεί με μια συμπληρωματική, επικουρική σύνταξη, πολύ υψηλότερη από τη σημερινή επικουρική σύνταξη», είπε.

Προσέθεσε ύστερα ότι, αν δεν υπάρχουν καλές θέσεις εργασίες, το ασφαλιστικό πάντα θα έχει πρόβλημα και υπογράμμισε ότι προοδευτικά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερα κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά, όπως έγινε μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

«Δεν ψήφισε η κυβέρνηση περικοπές για τους νέους ασφαλισμένους; Πόσες φορές έκοψε τις συντάξεις; Τι έκανε μ το ΕΚΑΣ; Η κυβέρνηση έχει μητρώο πεπραγμένων», είπε και προσέθεσε ότι «δεν ξεχνούν οι ασφαλισμένοι η λύση στο ασφαλιστικό είναι να πεθάνουν όλοι οι σημερινοί ασφαλισμένοι».

Πυρκαγιά στο Μάτι

Απαντώντας για το Μάτι, εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας ότι αν είχε δοθεί η σχετική εντολή, θα είχαν υπάρξει λιγότεροι νεκροί. «Εξήγησα τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά και τι έκανε λάθος η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση έδειξε έναν αφόρητο και παντελώς αδικαιολόγητο κυνισμό με έναν πρωθυπουργό που ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη», είπε. Εξαπέλυσε, δε, βολές στον πρωθυπουργό, διερωτώμενος αν «γνώριζε ή δεν γνώριζε όταν έκανε το τηλεοπτικό show με τις κάμερες, ότι υπήρχαν νεκροί». «Αν γνώριζε, ήταν ψεύτης και υποκριτής, αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος διαχειριστής», τόνισε.

Εξαπέλυσε και πυρά εναντίον του Παύλου Πολάκη για τη στοχοποίηση του καθηγητή Κώστα Συνολάκη, λέγοντας ότι εκπόνησε μια μελέτη με τεχνοκρατική επάρκεια και «δέχθηκε χυδαίες επιθέσεις από κυβερνητικά στελέχη, προεξάρχοντος του κ. Πολάκη, όχι γι’ αυτά που είπε, αλλά το ποιος είναι». Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης να βγάλει στο διαδίκτυο τη διεύθυνση του κ. Συνολάκη είναι φασιστικό. Αυτά γίνονταν σε άλλες εποχές, όταν σημείωναν πόρτες, για να πάνε να τραμπουκίσουν κάποιοι», τόνισε.

Σκοπιανό

«Στη νέα έκδοση του λεξικού Μπαμπινιώτη, δίπλα στη λέξη λαϊκιστής υπάρχει το όνομα του κ. Τσίπρα. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ποιος τους εξαπάτησε Τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος, διότι είναι αυτός που λέει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη συμφωνία αυτή, αλλά εξακολουθεί να παρέχει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για το Σκοπιανό και τον χαρακτηρισμό «τζάμπα μάγκας» που του απέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός.

«Η Συμφωνία αυτή παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφής της», είπε ο κ. Μητσοτάκης και έδωσε το παράδειγμα του Ζόραν. Ζάεφ που «πηγαίνει παντού και λέει πόσο σημαντική είναι η κατάκτηση της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας».

Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, ενώ προσέθεσε ότι, αν για οποιονδήποτε λόγο η συμφωνία είναι ανοιχτή μετά τις εκλογές, η ΝΔ δεν θα την κυρώσει. «Από τη στιγμή που η συμφωνία κυρώνεται και με βάση τη συμφωνία κυρώνεται και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, η υπόθεση του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε ότι δεν μιλάει με άλλη γλώσσα μέσα και έξω από τη χώρα.

Αναφορικά με το αν είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι συναισθηματικά, κανείς Έλληνας δεν θέλει να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στο όνομα της γείτονος. Ρεαλιστικά, όμως, υπογράμμισε ότι «το βασικό πρόβλημα είναι το ζήτημα της γλώσσας και της εθνότητας». [Θα πρέπει να ξέρουμε πόσες μάχες μπορούμε να δώσουμε. Το όνομα θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα την επόμενη μέρα, είναι ζήτημα χρόνου η χώρα να αποκαλείται Μακεδονία σκέτη. Εκεί εντοπίζω το πρόβλημα που έχει να κάνει με τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι, αν ξαναξεκινήσει η διαπραγμάτευση από το μηδέν, δεν θα δεχθεί μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, όπως δεν το δέχτηκαν όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, πλην του κ. Τσίπρα.

Κριτική στους θεσμούς

Επιφύλαξε σκληρή κριτική για τους θεσμούς, λέγοντας ότι «συμφώνησαν σε ένα μίγμα πολιτικής λάθος για τη χώρα», με προβλέψεις που τσακίζουν την ανάπτυξη. «Τώρα έρχονται και αναγνωρίζουν ότι αυτό το μίγμα πολιτικής ήταν εσφαλμένο και πρέπει να αλλάξει», τόνισε.

«Η μείωση φόρων και εισφορών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη ΝΔ. Η οικονομία δεν θα ανακάμψει υπό αυτό το φορολογικό βάρος», προσέθεσε. «Οι θεσμοί στρουθοκαμήλισαν την ώρα που ξηλώνονταν σημαντικότατες μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει από προηγούμενες κυβερνήσεις», είπε ακόμα. «Το διακύβευμα δεν είναι απλά ένα άθροισμα μέτρων, ένα checklist. Είναι κάτι μεγαλύτερο, εμποτισμένο με τη λογική ότι μπορούμε, όλοι μαζί», κατέληξε, σπεύδοντας να επιμείνει ότι οι πολιτικές του προτάσεις διαπνέεονται από προοδευτισμό.

Πολιτικός διχασμός

«Ο κ. Τσίπρας, βλέπει ότι χάνει τις εκλογές, προσπαθεί να συσπειρώσει κομμάτι του εκλογικού του ακροατηρίου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τα περί πολιτικού διχασμού. «Τραυματίζει τη δημοκρατία στη χώρα μας και προκαλεί οικονομική αστάθεια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι με τη σειρά του «θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Συνταγματική Αναθεώρηση

«Κανένα δημοψήφισμα για την Αναθεώρηση, το έχει πει και ο ΠτΔ σε παλαιότερο κείμενό του», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται τους θεσμούς ως εργαλεία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η πρόταση που έχει καταθέσει εξακολουθεί να ισχύει. «Η ΝΔ δεν θα μπει σε συζήτηση, αν σημαντικά άρθρα, αν σημαντικά άρθρα, όπως το άρθρο 16, δεν κριθούν αναθεωρητέα από τη σημερινή κυβέρνηση», υπογράμμισε, λέγοντας ότι «η χώρα δεν έχει περιθώριο να περιμένει μέχρι το 2030 για να μπορεί να αποκτήσει ιδιωτικά πανεπιστήμια».

«Αν υπάρχει κοινός τόπος για μια τολμηρή αναθεώρηση, εδώ είμαστε. Αλλιώς, ας κάνει αυτή την κουβέντα μόνος τους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διακομματικό προσκλητήριο και Μεγάλος Συνασπισμός

Ερωτώμενος για το προσκλητήριο που απηύθυνε σε ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις, τόνισε ότι δεν υπάρχει αρχικά καμία περίπτωση να συμφωνήσει η ΝΔ σε οποιονδήποτε είδους μεγάλο συνασπισμό που να συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Και αυτοδύναμος να είμαι, θα επιδιώξω ευρύτερες συγκλίσεις. Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική», προσέθεσε.

Τα πρόσωπα της κυβέρνησης

Ως προς τη στελέχωση της νέας κυβερνησης, μίλησε για ένα πιο σφιχτό σχήμα, το οποίο θα περιλαμβάνει και πρόσωπα πέρα από τα στενά όρια της ΝΔ, επιμένοντας ότι πρεσβεύει μια διαφορετική αντίληψη στην οργάνωση της κυβέρνησης.«Θα μπει ο πήχυς ψηλά ως προς τα πρόσωπα, εκτιμώ και τη νεότητα και την εμπειρία», ανέφερε και προσέθεσε ότι «σε ζητήματα ηθικής τάξης, δεν χωρά καμία απολύτως έκπτωση».

Προανήγγειλε, δε, ότι και στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και στα ψηφοδέλτια του κόμματος θα υπάρχουν πρόσωπα προερχόμενα από την Κεντροαριστερά.

Ψηφοδέλτια

«Θα δείτε πρόσωπα και νωρίτερα από τις εκλογές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας ανακοινώσεις για τα γαλάζια ψηφοδέλτια, ακόμα και πριν από την προκήρυξη των εκλογών

Μεταναστευτικό και συνθήκες στη Μόρια

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «αυτό που συμβαίνει στη Μόρια είναι απαράδεκτο». «Είναι ντροπή, είναι η απόλυτη απαξίωση τα ανθρώπινης ζωής από μια δήθεν αριστερή κυβέρνηση που υποτίθεται κόπτεται για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, δείχνοντας, μάλιστα, και δύο φωτογραφίες με σκηνές από τις συνθήκες στο κέντρο υποδοχής. «Όταν έχουν έρθει στη χώρα τόσα πολλά χρήματα, να φτάνει ο ΟΗΕ να λέει ότι ούτε στην Αφρική δεν υπάρχουν κέντρα υποδοχής σε αυτή την κατάσταση, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους, επειδή χαλούσε ένα ερκοντίσιον στην Αμυγδαλέζα, κλείνουν σήμερα τα μάτια τους», τόνισε, σχολιάζοντας, δε, ότι δεν γνωρίζει καν αν η Μόρια είναι διορθώσιμη.

«Χαιρετίζω την πρόταση Γιούνκερ για ενίσχυση του προσωπικου της Frontex”, είπε. «Μέχρι να φτάσουμε σε ενιαία πολιτική για το άσυλο, θα απλοποιήσουμε τη διαδικασία ασύλου, δεν θα χρειάζονται τέσσερα στάδια, αλλά δύο», είπε. «Θα ψάξουμε τι έγιναν τα κονδύλια, υπάρχει διασπάθιση πόρων», ανέφερε, παράλληλα, για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Δημόσιο

Για το δημόσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε στον κανόνα 1/5 στη σχέση προσλήψεων απολύσεων, ενώ για τους συμβασιούχους επέμεινε ότι η μονιμοποίησή τους απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα. «Ο αριθμός των συμβασιούχων δεν μπορεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο», ανέφερε, επισημαίνοντας, όμως, ότι σαφώς και θα χρησιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι». «Ναι στον εξορθολογισμό του συστήματος, αλλά να αναγνωρίζουμε και πού υπάρχουν ανάγκες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με τη στρεβλή πρακτική χρησιμοποίησης συμβασιούχων για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Πρόεδρος Δημοκρατίας και δεξιά παρένθεση

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Πριν την προεδρική εκλογή, θα έχει ήδη αλλάξει ο εκλογικός νόμος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι στην επικείμενη προεδρική εκλογή.

«Έχω μια πολύ καλή θεσμική συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο. Επιμένω ότι θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή και δεν θα οδηγηθούμε σε πολιτική αναστάτωση, επειδή κάποιοι θα επιχειρήσουν να εργαλειοποιήσουν το Σύνταγμα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, επίσης, ξεκαθαρίζοντας ότι στις προτάσεις της ΝΔ για το Σύνταγμα θα συμπεριλαμβάνεται η αποσύνδεση της εκλογής ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής.

Χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές

«Ζήτημα αλλαγής ως προς τον σταυρό στις ευρωεκλογές δεν υφίσταται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε ότι «στις περιφερειακές εκλογές, η ΝΔ θα στηρίξει πρόσωπα και συνδυασμούς» που όμως δεν θα προέρχονται υποχρεωτικά από τη ΝΔ. «Δεν βλέπω να υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού, αν κανείς πιστεύει στη χειραφέτηση των κοινωνιών», προσέθεσε.

Προανήγγειλε, δε, ότι σχετικά σύντομα η ΝΔ θα ανακοινώσει τις προθέσεις της ως προς τα πρόσωπα που στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές.

Ασφάλεια

«Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να θεωρείται ακροδεξιά ατζέντα το αυτονόητο. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ακροδεξιά ατζέντα το γεγονός ότι διαμαρτυρόμαστε για το μοναδικό φαινόμενο να τυγχάνει μιας ευνοϊκής μεταρρύθμισης και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας, ακόμα, ότι «η τήρηση του νόμου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά μια κοινωνία».

Δημήτρης Κουφοντίνας

«Ο κ. Κουφοντίνας δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι «είναι ο defacto καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών». «Την επόμενη μέρα το καθεστώς αδειών θα αλλάξει», τόνισε, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κουφοντίνας από τις φυλακές, όποτε το θέλει».

Άνοδος της Ακροδεξιάς

«Ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ΝΔ, άλλωστε ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι «είναι εύκολο να βάζουμε ταμπέλες, αλλά πρέπει να έχουν και ουσία από πίσω του»

«Βασική απειλή είναι ο λαϊκισμός και ο αυταρχισμός», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι «βλέπετε ότι οι ομοιότητες μεταξύ λαϊκιστικών μορφωμάτων όταν έρχονται στην εξουσία είναι πολλές».

«Ναι μεν μπορεί να βρίσκεται ο Όρμπαν στο ΕΛΚ, αλλά η συμπεριφορά του δεν συμβαδίζει με τις αρχές και τις αξίες μας και θα πρέπει το ζήτημα να μας απασχολήσει» είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα κοινό και με τον Ματέο Σαλβίνι, αλλά η συζήτηση για τη φύλαξη των συνόρων της Ευρώπης είναι διαφορετική.

Πηγή: reader.gr