Χαμός στο Δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα: «Παραιτηθείτε όλοι» (pics & vid)

Gazzetta team
Χαμός στο Δημοτικό συμβούλιο Μαραθώνα: «Παραιτηθείτε όλοι» (pics & vid)
Την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε ομόφωνα την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, πολίτες φώναξαν: «Παραιτηθείτε όλοι!». Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή του ο Ηλίας Ψινάκης ενημέρωσε πως δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί.

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε κατά το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα. Εξοργισμένοι πολίτες φώναξαν πως: «Μας αφήσατε στο έλεος του Θεού» και ζήτησαν απ' όλους ν' αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης.

Ψινάκης: «Δεν παραιτούμαι»

Η ανακοίνωση του Ηλία Ψινάκη: «Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο. Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία. Μία από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια. Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποιο, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα.

Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές.

Την ώρα της μάχης, επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό»

Και κατέληξε: «Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης»