Η Ελλάδα πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup

Gazzetta team
Η Ελλάδα πρώτο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup
Με την Ελλάδα να είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα, την οποία δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup) Μάριο Σεντένο, συνέρχεται σήμερα το απόγευμα η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, οι υπουργοί Οικονομικών θα λάβουν υπόψη την πρόοδο με την δ' αξιολόγηση του προγράμματος του ESM, στη βάση της ενημέρωσης από την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η συζήτηση για τη στρατηγική αναφορικά με το χρέος. Αναφέρεται επίσης ότι «στο προηγούμενο Eurogroup οι θεσμοί ανακοίνωσαν την επιστροφή των ομάδων στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, με στόχο να επιτευχθεί staff level agreement προ της συνάντησης των υπουργών τον Μάιο. Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για κάποια κρίσιμα στοιχεία για να στηριχθεί η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Επί τη βάσει επιτυχημένης αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει τον Ιούνιο όλα τα στοιχεία για να εξασφαλίσει επιτυχημένη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο». Ενώ, η Ελλάδα προτίθεται να εφαρμόσει τα απαιτούμενα μέτρα πριν από το Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

Την Τρίτη, ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών στο πλαίσιο της δ' αξιολόγησης. Είχε δηλώσει μάλιστα βέβαιος ότι όλες οι αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, θα ληφθούν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ανεξάρτητα με το εάν θα συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ με χρηματοδότηση ή όχι.

Πηγή: amna.gr