Την έξοδο δείχνει στην Αντωνοπούλου ο Τσίπρας

Gazzetta team
Την έξοδο δείχνει στην Αντωνοπούλου ο Τσίπρας
Ακόμη και σενάρια ανασχηματισμού επαναφέρει στο προσκήνιο η υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου, καθώς η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας φαίνεται πως μετρά ώρες στην κυβέρνηση.

Αιτία αποτελεί η αποκάλυψη ότι εισέπραττε επίδομα ενοικίου ύψους 1.000 ευρώ μηνιαίως, για το οποίο μάλιστα υπέγραψε η ίδια, ως αρμόδια υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυσφορία του για το περιστατικό εξέφρασε ο πρωθυπουργός και σε επικοινωνία της αναπληρώτριας υπουργού με το Μαξίμου διαμηνύθηκε ότι θα πρέπει η ίδια να δρομολογήσει την αποχώρησή της. Να υποβάλλει, δηλαδή, την παραίτησή της από την κυβέρνηση. Την είδηση περί δυσφορίας Τσίπρα δεν διέψευσε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αντιθέτως, μιλώντας στον Real FM, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε ότι «ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του».

Εάν πραγματοποιηθεί η έξοδος Αντωνοπούλου από το υπουργείο Εργασίας, ενδέχεται να έχει και «παράπλευρες» συνέπειες για την κυβέρνηση. Και αυτό, διότι σύζυγος της κυρίας Αντωνοπούλου είναι ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος συχνά έχει βρεθεί στο στόχαστρο αρνητικής κριτικής ακόμη και από συναδέλφους του.

Εάν και οι δύο λοιπόν αποχωρήσουν, τότε δεν αποκλείεται ο ανασχηματισμός να είναι προ των πυλών, καθώς παράλληλα παραμένει κενή η θέση του Κώστα Ζουράρι στο υπουργείο Παιδείας από τα τέλη Γενάρη, εν αναμονή διορθωτικών κινήσεων Τσίπρα στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, η έναρξη των συζητήσεων για την τέταρτη και - κυρίως - τα εθνικά θέματα, με αιχμή το Σκοπιανό, είχαν πάει πίσω τα σχέδια του πρωθυπουργού. Δεν αποκλείεται, όμως, εάν πράγματι υπάρξει αυτό το ντόμινο αποχωρήσεων, να επανενεργοποιηθούν. Διότι ναι μεν οι αρμοδιότητες Αντωνοπούλου μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας - στα πρότυπα Ζουράρι στο Παιδείας - αλλά η θέση του κ. Παπαδημητρίου στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δεν μπορεί πρακτικά να μείνει κενή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το ζεύγος Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου δηλώνει - νομίμως, ως οφείλει - στο πόθεν έσχες του περιουσία άνω των 3 εκατ. ευρώ και ακίνητα σε Νέα Υόρκη, Γλυφάδα και Σύρο. Γεγονός που εγείρει ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά για την πράξη της κυρίας Αντωνοπούλου να δηλώσει στα χαρτιά μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης και να υπογράψει την απόφαση για την είσπραξη του επιδόματος ενοικίου, για διαμέρισμα που έχει μισθώσει το ζεύγος στο Κολωνάκι. Με βάση τα έγγραφα που διέρρευσαν μάλιστα, έχει ήδη εγκρίνει για τον εαυτό της συνολικό κονδύλι ύψους 16.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις αποδοκιμασίας, μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, προέβησαν και κυβερνητικοί βουλευτές, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αναφέρει σε δήλωσή της για την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας πως «το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες». Και συμπληρώνει, με εμφανή δόση ειρωνείας: «Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο»

.Πηγή: reader.gr