«Η Ελλάδα επέστρεψε» το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα από το Σικάγο

Gazzetta team
«Η Ελλάδα επέστρεψε» το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα από το Σικάγο
Με μία φράση, που θα συζητηθεί, προσπάθησε ο πρωθυπουργός να τονίσει τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών και της ανταγωνιστικότητας της χώρας σε ομιλία του σε ομογενείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Το θέμα της προσέλκυσης επενδύσεων και ενίσχυσης της παραγωγής, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ιλινόις, Μπρους Ράουνερ, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο κυβερνήτης αναφέρθηκε στην υλοποίηση της στρατηγικής του για την προσέλκυση επενδύσεων στην Πολιτεία του Ιλινόι και ειδικότερα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας. Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες εξερχόμενη από την κρίση, καθώς σε ανάλογη κατάσταση έχει βρεθεί και το Ιλινόις με επιτυχία.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επενδύσεις είναι τομέας υψηλού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, η οποία, όπως τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, έχει ανακάμψει δυναμικά και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση η προσέλκυση επενδύσεων.

Από κοινού οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στη σημαντική παρουσία και συμβολή της ελληνικής Ομογένειας στην Πολιτεία του Ιλινόις.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επισκεφτεί το Σικάγο όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Ραμ Εμάνουελ, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, για να συναντήσει την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Κατά την ομιλία του στο Chicago Council on Global Affairs, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ότι «η Ελλάδα επέστρεψε, η Ελλάδα είναι και πάλι ισχυρή, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στη χώρα».

Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην αναβαθμισμένη συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη σημαντική στήριξη που είχε η Ελλάδα το 2015 αλλά και σήμερα.

«Πιστεύουμε σθεναρά, ότι αυτή είναι η στιγμή για την ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, με το βλέμμα στο μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε επίσης το "1871" Chicago's Technology and Entrepreneurship Center. Πρόκειται για ένα χώρο 500 στρεμμάτων, που φιλοξενεί εκατοντάδες καινοτόμες επιχειρήσεις, start up αλλά και ερευνητές καθώς υπάρχει συνεργασία με πανεπιστήμια.

Βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη projects στα οποία συμμετέχουν 14 χώρες, καθώς και ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την πολιτεία του Σικάγο και τα δημόσια σχολεία της πόλης.

Πηγή: reader.gr