Σπάνιο βίντεο: Άγρια μάχη δύο πελώριων μαύρων ρινόκερων (vid)

Gazzetta team
Σπάνιο βίντεο: Άγρια μάχη δύο πελώριων μαύρων ρινόκερων (vid)
Μόνο 5000 μαύροι ρινόκεροι υπάρχουν πια στην άγρια φύση, οπότε είναι και εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε συχνά τέτοια βίντεο...

Ένα τρομερό -και σπάνιο- βίντεο από τη βίαιη μάχη ανάμεσα σε δύο μαύρους ρινόκερους έδωσε στη δημοσιότητα ο ξεναγός Rocco Talia.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Ναμίμπια, στο εθνικό πάρκο Etosha, τον Νοέμβριο του 2018.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι πως ο μεγαλύτερος σε μέγεθος και γηραιότερος ρινόκερος, δεν έχει κέρατο, αλλά, παρ' όλα αυτά, ολοένα και αυξάνει την επιθετικότητά του στη διάρκεια της μάχης. Ο μόνος λόγος, άλλωστε, που ζει ο μικρότερος ρινόκερος είναι, πιθανότατα, αυτός. Ότι, δηλαδή, ο μεγάλος δεν έχει κέρατο.

«Σε αυτό το βίντεο υπάρχει ένας ενήλικας μαύρος ρινόκερος στο εθνικό πάρκο Etosha. Ενώ χαλαρώνει, ξαφνικά τον πλησιάζει ένας νεαρός μαύρος ρινόκερος. Ο νεαρός ρινόκερος ήταν εξαιρετικά τυχερός, επειδή ο γηραιότερος ρινόκερος δεν είχε κέρατο και έτσι δεν τον σκότωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Rocco.

Το κέρατο αφαιρέθηκε, όπως και σε άλλους ρινόκερους, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Ναμίμπια για την προστασία των απειλούμενων ειδών. Για να αποτρέψουν τους λαθροθήρες από το να σκοτώσουν τους ρινόκερους, τα κέρατα αφαιρούνται.