Πύθωνας καταπίνει σαύρα 1,2 μέτρων, τη φτύνει και αυτή ζει (vid)

Gazzetta team
Πύθωνας καταπίνει σαύρα 1,2 μέτρων, τη φτύνει και αυτή ζει (vid)
Στην κουζίνα ενός σπιτιού στην Ταϊλάνδη έλαβε χώρα το περιστατικό. Και εμείς αγχωνόμαστε να μην μπουν μύγες.

Άλλη μια μέρα ρουτίνας έζησε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της στην Ταϊλάνδη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, άκουσε περίεργους ήχους από την κουζίνα, σαν να γίνεται μάχη, και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει.

Εκεί, λοιπόν, αντίκρισε έναν πύθωνα, ξαπλωμένο στο πάτωμα, με το στομάχι του φουσκωμένο. Προφανώς και κατάλαβε ότι μόλις είχε φάει -και όχι τα δημητριακά της. Ο πύθωνας είχε καταπιεί έναν άλλο απρόσκλητο επισκέπτη: Έναν δράκο του Κομόντο, τη μεγαλύτερη, δηλαδή, σαύρα του κόσμου. Η συγκεκριμένη, βέβαια, ήταν μικρούλα, μόλις 1,2 μέτρα... Ο δράκος του Κομόντο, για να ξέρετε, μπορεί να ξεπεράσει τα 3 μέτρα σε μήκος.

Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν αδιανόητη -διότι όσα είχαν συμβεί μέχρι τότε ήταν απολύτως φυσιολογικά.

Όταν, στις 5 το πρωί, έφτασαν οι διασώστες, ο πύθωνας είχε σχεδόν καταβροχθίσει τη σαύρα, με ένα μικρό μόνο τμήμα της ουράς της να εξέχει από τα σαγόνια του. Ο εθελοντής Somjed Kasulong, 35 ετών, είπε, μάλιστα, πως ο πύθωνας προσπάθησε να δραπετεύσει όταν έφτασαν στο σπίτι, αλλά τον εμπόδισαν να φύγει. Κάτι που δεν ήταν και πολύ δύσκολο, αφού ο πύθωνας μόλις είχε φάει μία σαύρα 1,2 μέτρων και δεν είχε χωνέψει ακόμα. Απλά το υπενθυμίζουμε.

Προκειμένου, λοιπόν, να αισθανθεί πιο... ανάλαφρος και να «την κάνει», ο πύθωνας -όπως συνηθίζει, όταν κινδυνεύει και πρέπει να τρέξει- άρχισε διευρύνει το στόμα του και τελικά, έφτυσε τη σαύρα, σε μια διαδικασία που διήρκεσε μόλις 1 λεπτό! Υπάρχει στο βίντεο αυτό. Μη φάτε πριν το δείτε!

Αυτό που συνέβη μετά, ωστόσο, ξεπερνάει όλα τα παραπάνω.

Πέρασαν μόλις λίγες στιγμές, όταν η σαύρα, με ένα δυνατό τίναγμα, βρέθηκε στην άλλη άκρη του δωματίου, μακριά από τον πύθωνα! Ναι, ζούσε!

Ο έκπληκτος Somjet δήλωσε: «Ασχολούμαι δέκα χρόνια με τα φίδια, δεν έχω δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν έχω δει ή ακούσει να ζει κάτι ενώ βρισκόταν στο στομάχι ενός πύθωνα, διότι πρώτα πνίγει το θήραμά του και μετά το καταπίνει. Είναι θαύμα! Η συγκεκριμένη σαύρα πρέπει να είναι πολύ, πολύ δυνατή. Ή, μπορεί και να έκανε τη νεκρή, για να έχει ενέργεια και να προσπαθήσει να φύγει την ώρα που την κατάπινε το φίδι. Πάντως, σίγουρα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει αν δεν το είχαμε ενοχλήσει εμείς. Ήταν η τυχερή μέρα της σαύρας».

Η ομάδα διάσωσης μάζεψε και τον πύθωνα και τη σαύρα, που είναι μια χαρά στην υγεία τους, και στη συνέχεια η ηλικιωμένη γυναίκα πήρε το πρωινό της.