Δύο μικροί μπλε πιγκουίνοι συνελήφθησαν επειδή διέρρηξαν δύο φορές εστιατόριο σούσι (vid)

Gazzetta team
Δύο μικροί μπλε πιγκουίνοι συνελήφθησαν επειδή διέρρηξαν δύο φορές εστιατόριο σούσι (vid)
Δύο μικροί πιγκουίνοι της Νέας Ζηλανδίας διέρρηξαν ένα κατάστημα που πουλά σούσι και βρίσκεται στον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του Ουέλινγκτον προτού η αστυνομία τους στείλει πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε το Σαββατοκύριακο για την παρουσία ενός πιγκουίνου στο κέντρο του Ουέλινγκτον και αφού τον έπιασαν τον άφησαν ελεύθερο στο λιμάνι της πόλης.

Όμως ο πιγκουίνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος χθες Τρίτη συνοδευόμενος και από συνεργό. Μάλιστα οι δύο πιγκουίνοι είχαν αρχίσει να φτιάχνουν φωλιά του μέσα στο κατάστημα σούσι το οποίο βρίσκεται στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ουέλινγκτον, στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να δελεάσουν τους μικρούς διαρρήκτες με σολομό προκειμένου να τους πιάσουν και να τους πάνε πίσω στη θάλασσα. Οι αρχές που είναι αρμόδιες για την άγρια πανίδα της Νέας Ζηλανδίας φρόντισαν να ασφαλίσουν το σταντ πώλησης σούσι προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε περιστατικό υποτροπής.

Σύμφωνα με τον Τζακ Μέις, διευθυντής της υπηρεσίας προστασίας της φύσης, όταν φτάνει η περίοδος αναπαραγωγής των πιγκουίνων συχνά αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για να εναποθέσουν τα αβγά τους.

«Μας ενημερώνουν για φωλιές σε σπίτια πολιτών, είναι αρκετά συχνό», σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TVNZ. «Όμως ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός του Ουέλινγκτον είναι κάτι ασυνήθιστο!», τόνισε.

Για να φτάσει μέχρι τον σταθμό το ζευγάρι ίσως χρειάστηκε να διασχίσει έναν αυτοκινητόδρομο, όμως είναι πιθανό, σύμφωνα με τον Μέις, να τα κατάφεραν μέσω του συστήματος ύδρευσης.

Με ύψος μόλις 25 εκατοστά και βάρος περίπου ένα κιλό οι μικροί μπλε πιγκουίνοι, γνωστοί και ως πιγκουίνοι νεράιδες, είναι οι πιο μικροί του είδους τους. Δεν μπορούν να πετάξουν και θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση εξαιτίας της αστικής ανάπτυξης και της απώλειας του φυσικού τους περιβάλλοντος, αλλά και εξαιτίας των σκύλων.