Έδωσε σε άστεγο την κάρτα του για να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε κι εκείνος επέστρεψε με την απόδειξη της ανάληψης (pics & vid)

Gazzetta team
Έδωσε σε άστεγο την κάρτα του για να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε κι εκείνος επέστρεψε με την απόδειξη της ανάληψης (pics & vid)
Ένα πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο Νιούκαστλ της Μεγάλης Βρετανίας κάνει τον γύρο του διαδικτύου, καθώς η απόφαση ενός άντρα να δώσει την αναληπτική του κάρτα σε έναν άστεγο για να σηκώσει όσα χρήματα επιθυμούσε εκείνος, έχει γίνει παγκόσμιο viral.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζακ Φάντα, ένας εργάτης οικοδομής από την πόλη των ανθρακωρύχων έκανε το διάλειμμά του σε κατάστημα εστίασης κοντά στο κλαμπ όπου εργαζόταν.

Λίγο παραπέρα βρισκόταν μία παρέα νεαρών, οι οποίοι απολάμβαναν τα ποτά τους, όταν ένας άστεγος άντρας τους πλησίασε, ζητώντας τους παράλληλα χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα.

Αρχικά, οι περισσότεροι από τους νεαρούς δίστασαν στη θέα του γενειοφόρου άστεγου, όμως όλα άλλαξαν άρδην όταν ένας από αυτούς, αφού έδωσε στον άστεγο την αναληπτική του κάρτα της τράπεζας και τον κωδικό PIN του, του είπε να σηκώσει όσα χρήματα ήθελε από κοντινό ΑΤΜ.

Ο Φάντα δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του βλέποντας τον άστεγο να απομακρύνεται με την κάρτα και το PIN του γενναιόδωρου νεαρού, αρχίζοντας να καταγράφει το σκηνικό με το κινητό του τηλέφωνο, όμως όσα ακολούθησαν έκαναν την έκπληξή του ακόμη μεγαλύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, λίγα λεπτά αργότερα, ο ίδιος άστεγος επέστρεψε στο σημείο που καθόταν η παρέα των νεαρών, έχοντας ανά χείρας ένα χαρτονόμισμα των 20 λιρών αλλά και την απόδειξη της ανάληψης από το ΑΤΜ, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε την κάρτα στον κάτοχό της κι έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ευχαριστώντας παράλληλα τον νεαρό άγνωστο συμπολίτη του για την γενναιόδωρη πράξη του.

Όπως είναι φυσικό, το βίντεο κι οι φωτογραφίες από το περιστατικό διαδόθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα μέσω των social media, ενώ ο ίδιος ο Φάντα που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της απίστευτης ιστορίας, δήλωσε «υπερήφανος για το επίπεδο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς στην πόλη του», άποψη με την οποία φάνηκε να συμφωνεί η πλειοψηφία των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.