Απίστευτες εικόνες πάνω από την ομίχλη που καλύπτει ολόκληρη πόλη της Κίνας (pics & vid)

Gazzetta team
Απίστευτες εικόνες πάνω από την ομίχλη που καλύπτει ολόκληρη πόλη της Κίνας (pics & vid)
Τα πυκνά στρώματα ομίχλης, που κάλυψαν απ΄' άκρη σε άκρη την κινεζική πόλη Ναντσίνγκ, αποτέλεσαν πρώτης τάξεως ευκαιρία για την καταγραφή μερικών εικόνων απαράμιλλης ομορφιάς.

Μπορεί η εμφάνιση του φυσικού φαινομένου να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης Ναντσίνγκ, με δεκάδες πτήσεις να ακυρώνονται λόγω της χαμηλής ορατότητας, όμως μερικά εναέρια πλάνα πάνω από το ομιχλώδες πέπλο ήταν αρκετά για να δώσουν μία εξωπραγματική διάσταση της κινέζικης μεγαλούπολης.

Καθώς, οι νεφώσεις που επικρατούσαν στην περιοχή δεν έλεγαν να υποχωρήσουν, μία ομάδα φωτογράφων αποφάσισε να σηκώσει ένα drone και να καταγράψει την εικόνα της πόλης, αρκετές εκατοντάδες μέτρα από το έδαφος κι οι εικόνες που καταγράφηκαν είναι πραγματικά καταπληκτικές.

Από υψόμετρο σχεδόν 400 μέτρων, τα πλάνα του drone κόβουν την ανάσα, καθώς εκτός από την πυκνή ομίχλη, τα μόνα ανθρώπινα δημιουργήματα που διακρίνονται είναι οι κορυφές των ψηλών ουρανοξυστών που δεσπόζουν στο κέντρο της διοικητικής πρωτεύουσας της επαρχίας Γιανγκσού, στα ανατολικά της χώρας.

Μάλιστα, οι συντελεστές του project φρόντισαν να δημοσιεύσουν κι έναν «χάρτη» με τα πανύψηλα κτίρια που ξεχωρίζουν πάνω από την ομίχλη, με την υποσημείωση ότι η ορατότητα όσων βρίσκονταν στο επίπεδο του εδάφους δεν ξεπερνούσε τα 50 μέτρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.