Απομυθοποίηση του Πινόκιο: Η μύτη μικραίνει και δεν μεγαλώνει με τα ψέματα (pic)

Gazzetta team
Απομυθοποίηση του Πινόκιο: Η μύτη μικραίνει και δεν μεγαλώνει με τα ψέματα (pic)
Το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα αποκάλυψε πως τόσα χρόνια ζούσαμε σε ένα ψέμα, χάρη στο παραμύθι με τον Πινόκιο.

Τι μας έμαθε το παραμύθι με τον Πινόκιο και τον Τζεπέτο; Πως όταν λέμε ψέματα μακραίνει η μύτη μας...

Σύμφωνα όμως με έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα για πάνω από 100 χρόνια «πιστεύαμε» σε κάτι που δεν ισχύει, καθώς για την ακρίβεια συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «BerryBurst» έφτασε στη Vistabet.gr!

Αντί λοιπόν να μεγαλώνει, τα αποτελέσματα που έρχονται από την Ανδαλουσία, αποκαλύπτουν πως μικραίνει λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας στο συγκεκριμένο μέρος του προσώπου.

Οι επιστήμονες που έλαβαν μέρος, σχεδίασαν έναν ανιχνευτή ψεύδους που καταγράφει την θερμοκρασία της μύτης και εκτιμάται οτι το τεστ αυτό είναι 10% πιο ακριβές και από τον συνηθισμένο παλμογράφο.

Σύμφωνα με το «Φαινόμενο του Πινόκιο», όπως ονόμασαν την ανακάλυψή τους, η θερμοκρασία της μύτης όταν λέμε ψέματα πέφτει κατά 1,2C, ενώ η αντίστοιχη στο μέτωπο ανεβαίνει κατά 1,5C. Κάτι που αποτελεί αποτέλεσμα του άγχους που μας δημιουργείται για το αν θα γίνουμε αντιληπτοί ή όχι...

«Η θερμοκρασία στο μέτωπο ανεβαίνει επειδή σκεφτόμαστε το ψέμα που θα πούμε, ενώ η θερμοκρασία της μύτης πέφτει λόγω του άγχους να μην μας καταλάβουν», δήλωσε ο Dr Emilio Gómez Milán.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 60 φοιτητές του Πανεπιστημίου από τους οποίους ζητήθηκε να τηλεφωνήσουν για 3-4 λεπτά σε κάποιον συγγενή ή πολύ φίλο τους και να του πουν ένα ψέμα που θα έχουν σκεφτεί οι ίδιοι.

Εκείνη την ώρα μία θερμική κάμερα κατέγραφε το πρόσωπό τους, προσφέροντας τα επιθυμητά αποτελέσματα.