Zonkey: Η διασταύρωση ζέβρας με γαϊδουράκι δημιουργεί νέο είδος θηλαστικού (pics)

Gazzetta team
Zonkey: Η διασταύρωση ζέβρας με γαϊδουράκι δημιουργεί νέο είδος θηλαστικού (pics)
Κατάπληξη κι ενθουσιασμό στις τάξεις της επιστημονικής κοινότητας έχουν προκαλέσει τα γεννητούρια ενός νέου είδους ζώου, που αποτελεί διασταύρωση ζέβρας και γαϊδουριού.

Το νεογέννητο Zippy, όπως ονομάστηκε από τους ιδιοκτήτες της φάρμας στο Σόμερσετ της Μεγάλης Βρετανίας στην οποία γεννήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, δείχνει υγιέστατο, ενώ έχει προσαρμοστεί πλήρως στην διαβίωση με τα άλλα ζώα της φάρμας.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Το αρσενικό πουλάρι γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου, ενώ οι γονείς του είναι μία 6χρονη θηλυκή ζέβρα κι ένας γάιδαρος τεσσάρων ετών.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, καθώς σε ολόκληρη την Μεγάλη Βρετανία υπάρχει μόλις ένα ακόμη Zonkey, ενώ στο παρελθόν αντίστοιχες προσπάθειες στην συγκεκριμένη φάρμα δεν είχαν στεφθεί από επιτυχία.

Ο Ζippy φέρει χαρακτηριστικά γνωρίσματα και των δύο ειδών, καθώς τα πόδια του φέρουν τις χαρακτηριστικές ασπρόμαυρες ρίγες της ζέβρας, ενώ το μικρό του μέγεθος αλλά και η μορφολογία του προσώπου του, παραπέμπουν ευθέως σε γαϊδούρι.

Σύμφωνα με επιστημονικές αναφορές, οι διασταυρώσεις ζέβρας με άλλα είδη (τα λεγόμενα ζεβροειδή) έχουν τις ρίζες τους στον 19ο αιώνα, όταν διάφοροι φυσιοδίφες και ζωολόγοι προσπαθούσαν να πετύχουν την δημιουργία νέων υβριδίων.