Η 19χρονη Βρετανίδα που έχει αλλεργία στο νερό, τα δάκρυα και τον ιδρώτα της (pics)

Gazzetta team
Η 19χρονη Βρετανίδα που έχει αλλεργία στο νερό, τα δάκρυα και τον ιδρώτα της (pics)
H σπάνια πάθηση από την οποία υποφέρει η νεαρή γραμματέας, την έχει οδηγήσει σε ριζική αλλαγή των καθημερινών της συνηθειών, με σκοπό την αποφυγή κάθε επαφής με το νερό.

Η Λίντσεϊ Κούμπραϊ είναι φορέας μίας από τις σπανιότερες αλλεργίες σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς είναι μία από τους 50 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, που είναι αλλεργική σε κάθε επαφή του νερού με το δέρμα της, ακόμα και στα ίδια της τα δάκρυα.

Η υδρογενής κνίδωση, η σπάνια πάθηση από την οποία υποφέρει η 19χρονη κοπέλα από το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει καταφέρει να αλλάξει ριζικά τη ζωή της νεαρής γραμματέως καθώς η ίδια αναγκάζεται να φτιάχνει όλη της την καθημερινότητα, με στόχο την ελάχιστη δυνατή επαφή με το νερό.

Σε κάθε επαφή με το νερό, το σώμα της γεμίζει εξανθήματα, με την αλλεργική αντίδραση να μην περιορίζεται μόνο στις κοκκινίλες, αλλά και στη δυσκολία στην αναπνοή, στο συνεχές φτέρνισμα, ενώ η κατανάλωση νερού για την ενυδάτωση του οργανισμού της έχει αντικατασταθεί από γάλα.

Η 19χρονη που εργάζεται ως γραμματέας σε μεσιτικό γραφείο σημειώνει ότι η «μάχη» για να μην έρθει σε καμία επαφή με το νερό είναι εξαιρετικά δύσκολη και ψυχοφθόρα υπόθεση, καθώς πρέπει σε καθημερινή βάση να ελέγχει το μετεωρολογικό δελτίο για πιθανότητα βροχής ώστε να προσαρμόσει ανάλογα τις μετακινήσεις της.

Μάλιστα, τα προβλήματά της δεν σταματούν τις βροχερές ημέρες, καθώς ακόμα και τις ημέρες με λιακάδα και καλό καιρό, ο ιδρώτας από το σώμα της προκαλεί εξίσου επώδυνα εξανθήματα και δυσκολία στην αναπνοή, συμπτώματα τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε περίπτωση που βγει σε εξωτερικό χώρο αμέσως μετά την διακοπή της βροχόπτωσης αλλά κι όταν δακρύζει.

Η μόνη ενδεδειγμένη θεραπεία για την περίπτωσή της είναι η χορήγηση των ακατάλληλων αντί-ισταμινικών, τα οποία παίρνει αμέσως μετά την ολιγόλεπτη παρουσία της στο ντους για να πλυθεί, ενώ η ίδια διεξάγει μέσω του διαδικτύου εκστρατεία ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τη υδρογενή κνίδωση και τις επιπτώσεις στις ζωές των ασθενών.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk