Ένας 32χρονος με σύνδρομο down έπαιξε σε αγώνα ΜΜΑ με το ίνδαλμά του (vid)

Gazzetta team
Ένας 32χρονος με σύνδρομο down έπαιξε σε αγώνα ΜΜΑ με το ίνδαλμά του (vid)
O Diego Sanchez έκανε το όνειρο του Isaac «The Shermanator» Marquez πραγματικότητα, αντιμετωπίζοντάς στον οχτάγωνο!

Μπορεί οι αθλητές του ΜΜΑ να φημίζονται για τις αντοχές και την δύναμή του, όμως ο Diego Sanchez απέδειξε οτι έχουν αρκετή καλοσύνη μέσα τους. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος μετά την κίνηση του 35χρονου να αντιμετωπίσει στο οκτάγωνο έναν mega fan του, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο down...

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην αρχή του χρόνου, όταν ο Isaac Marquez επισκέφτηκε το γυμναστήριό του, απλά για να δει πως είναι το εσωτερικού και να παρακολουθήσει μία προπόνηση. Ο «λεοντόκαρδος» όπως είναι το παρατσούκλι του, τον πλησίασε και τον ρώτησε αν του αρέσει το MMA. Η απάντηση που έλαβε ήταν θετική και τότε του έκανε την μεγάλη ερώτηση: «Ήρθες απλά για να δεις ή θέλεις να προπονηθείς κιόλας», λαμβάνοντας νέα θετική απάντηση.

Έκτοτε οι δυο τους έχουν γίνει κολλητοί, καθώς ο Diego Sanchez αποτελεί τον προσωπικό προπονητή του. «Οι άνθρωποι με τον σύνδρομο down δεν ξεπερνούν τα 45 χρόνια ζωής. Ο Isaac είναι 32 και θέλω αυτός ο νεαρός να παραμείνει υγιής. Η εξάσκηση και οι πολεμικές τέχνες βοηθούν στο να τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι, φτάσαμε στο σημείο οι δυο τους να διασταυρώσουν τα... ξίφη τους μέσα στο οκτάγωνο, σε έναν αγώνα που συγκίνησε όσους τον παρακολούθησαν, καθώς νικητής αναδείχθηκε με υποταγή ο Isaac «The Shermanator» Marquez.