Καπνιστική λέσχη αναμένεται να ανοίξει στη Λάρισα

Gazzetta team
Καπνιστική λέσχη αναμένεται να ανοίξει στη Λάρισα
Με καρτελάκι θα γίνεται η είσοδος στον χώρο καπνιστών, στον οποίο δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης ούτε το προσωπικό, ούτε ο ιδιοκτήτης.

Καπνιστική λέσχη αναμένεται να λειτουργήσει στη Λάρισα τον Φεβρουάριο, όπου θα υπάρχουν περίπου 25 τετραγωνικά αυτόνομου χώρου για καπνιστές σε καφενείο. Με καρτελάκι θα γίνεται η είσοδος στον χώρο καπνιστών, στον οποίο δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης ούτε το προσωπικό, ούτε ο ιδιοκτήτης.

Η Έφη Λακμέτα, δικηγόρος Λάρισας και υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέλαβε τη μετατροπή τμήματος του καταστήματος σε καπνιστική λέσχη.

«Το μόνο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει σήμερα είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπει χορήγηση για άδεια καπνιστικής λέσχης. Ο νόμος ορίζει ότι δεν μπορεί να γίνει χρήση καπνού ή άλλων καπνικών ειδών, σε δημόσιους χώρους και δημόσια κτίρια, καθώς και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μπορούμε να μετατρέψουμε το δημόσιο χώρο σε ιδιωτικό», αναφέρει η κα Λακμέτα.

Αυτό είναι, λοιπόν και το «κλειδί» για να δημιουργηθεί η καπνιστική λέσχη. Έτσι, ανάλογα με τη δυνατότητα του καταστήματος μπορεί να δημιουργηθεί ένας ιδιωτικός χώρος, ο οποίος θα είναι εντελώς απομονωμένος, με δική του είσοδο, που θα εξυπηρετεί τους καπνιστές. Σε αυτόν τον χώρο δεν έχει πρόσβαση ούτε το προσωπικό, ούτε ο ιδιοκτήτης και κανείς άλλος εκτός από τα μέλη της λέσχης.

Πηγή: larissanet.gr